Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SĂRBĂTORI ÎN BEZNĂ! Curtea de Argeș FĂRĂ ILUMINAT DE SĂRBĂTORI și BRAD de Crăciun – CE SPUN AUTORITĂȚILE

Publicat

in

Anul acesta, spre dezamăgirea tuturor, vom asista la o premieră în orașul regal Curtea de Argeș: vor lipsi cu desăvărșire luminițele de sărbători pe bulevard, bradul de Crăciun dar și evenimentele specifice. Așa se face ca, pentru a simti spiritul sarbatorilor de iarnă, mii de locuitori ai Curtii de Argeș vor lua in acest an drumul către Mioveni, Pitesti, Sibiu, Brasov sau alte orașe din țară și străinătate, acolo unde s-a dat startul Targurilor de Craciun iar luminitele s-au aprins pentru a crea acea atmosfera unica de sarbatoare. Contactati de ziarul PROFIT, reprezentanții Societatății de Salubritate Publică Urbană, cea care are în administrare şi iluminatul public au explicat care este motivul pentru care iluminatul festiv de sarbatori nu va exista in acest an la Curtea de Argeș. Potrivit directorului Cătălin Nastea, doua mari motive au stat la baza lipsei iluminatului de Craciun: lipsa banilor si problemele din reteaua electrica de pe bulevard. „ Anul acesta, din păcate, nu vom avea iluminat de sarbatori. In primul rand pentru ca altele au fost prioritatile care au consumat banii. Deci nu mai avem fonduri și pentru iluminatul festiv. De asemenea, o alta problema o reprezinta problemele din reteaua electrica din zona centrala a orasului, acolu unde, din cazua lucrarilor, este imposibil sa montam acele ghirlande. Sau le-am monta dar nu avem la ce le conecta, nu exista curent electric pe multe portiuni„, ne-a declarat Catalăin Nastea, directorul Societatății de Salubritate Publică Urbană, cea care are în administrare şi iluminatul public. Acesta a precizat totuși ca se fac eforturi intense pentru ca in zona Parcului San Nicoară, să fie amplasate o serie de ghirlande si să se creeze, astfel, o zona care să aminteasca de faptul ca suntem in perioada sărbătorilor de iarnă. ” Vă dați seama că ne gândim și noi în primul rând la copiii din oraș. Vom amenaja, in zilele următoare, o zona cu luminițe de Crăciun la Parcul San Nicoară. Va fi gata de Mos Nicolae si, sperăm, sa avem si un braduț. Acolo va fi, din păcate anul acesta, singura zona cu luminițe de sărbători. Sper ca argesenii sa înțeleagă situația”, a spus Cătălin Nastea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Începe show-ul la nivel mondial? SUA avertizează China: ‘ Nu vom fi descurajaţi să operăm în mările şi spațiul aerian al Pacificului de Vest’

Publicat

in

De

China a lansat joi rachete care ar fi survolat Taiwanul şi ar fi căzut pentru prima dată în zona economică exclusivă a Japoniei, în prima zi a unor ample exerciţii militare fără precedent în jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

Washingtonul a acuzat Beijingul că „a ales să reacţioneze exagerat” la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan şi a avertizat că portavionul său USS Reagan va continua să „supravegheze” împrejurimile insulei, anunţând totodată că a amânat un test de rachete intercontinentale pentru a evita agravarea crizei.

„China a ales să reacţioneze exagerat şi a folosit vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor drept pretext pentru a-şi intensifica operaţiunile militare provocatoare în Strâmtoarea Taiwan şi în jurul acesteia”, a declarat purtătorul de cuvânt pe teme de securitate al Casei Albe, John Kirby.

Portavionul USS Reagan „va rămâne în operaţiune în zonă pentru a supraveghea situaţia”, a spus el, adăugând: „Nu vom fi descurajaţi să operăm în mările şi spaţiul aerian al Pacificului de Vest, în conformitate cu dreptul internaţional, aşa cum am făcut de zeci de ani, apărând Taiwanul şi o regiune indo-pacifică liberă şi deschisă”.

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, care a participat la un summit ASEAN la Phnom Penh, la fel ca omologul său american, Antony Blinken, a acuzat Washingtonul că se află la originea crizei, făcându-se responsabil de o „provocare flagrantă” creând „un precedent odios”.

„Dacă nu este luată nicio măsură pentru corectarea şi contracararea acesteia, ce s-ar întâmpla cu principiul neamestecului în treburile interne? Ar mai putea fi respectat dreptul internaţional? Cum am putea păstra pacea în regiune?”, a adăugat el în marja summitului.

Ministrul de externe japonez, Yoshimasa Hayashi, a cerut joi ‘oprirea imediată’ a manevrelor militare chineze.

„Acţiunile Chinei au de data aceasta un impact grav asupra păcii şi stabilităţii în regiune. Cer încă o dată oprirea imediată a acestor manevre militare’, a declarat el la Phnom Penh.

Vizita la Taipei a lui Nancy Pelosi a fost considerată de China drept o provocare, un sprijin acordat susţinătorilor independenţei Taiwanului şi o tăgăduire a promisiunilor SUA de a nu avea relaţii oficiale cu insula, informează agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce trebuie sa faca fiecare zodie pe 8.08, momentul in care se deschide Portalul Leului

Publicat

in

Ziua de 8/8 e printre cele mai importante din an, e ziua in care se deschide Portalul Leului: vibratiile si energiile inalte ajung pe pamant, datorita faptului ca Soarele, aflat in zodia Leului, se aliniaza cu Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cer. Astrologii spun ca 8/8, cand se deschide Portalul Leului, e cea mai norocoasa zi din an. E ziua in care ne putem pune dorinte si ne putem face planuri de viitor. De asemenea, e ziua in care ne putem da seama ce schimbari trebuie sa facem in viata noastra. Toate zodiile sunt intr-un fel afectate de deschiderea Portalului Leului, insa totul depinde de noi ca sa profitam din plin de acest moment unic in an. Despre ce se recomanda fiecarei zodii, citeste aici https://www.ucoz.ro/8-08-ziua-in-care-se-deschide-portalul-leului-cea-mai-norocoasa-zi-din-an/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend