Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Saptamana viitoare, pe 14-15 martie are loc Angajatori de TOP Timisoara

Avatar

Publicat

in

Cele peste 1350 de pozitii deschise de companiile participante acopera o varietate de domenii de activitate, iar cateva dintre departamentele unde vor fi deschise pozitii sunt: dezvoltare software, inginerie, productie, suport tehnic, contabilitate, achizitii, relatii cu clientii. Pentru pozitiile deschise in cadrul acestor departamente companiile angajeaza atat juniori cat si persoane cu experienta.

„Planurile de recrutare pentru prima jumatate a anului sunt foarte ambitioase, totalizand un numar total de circa 200 de noi angajati, avand deja la finele lunii februarie 67 de noi colegi onboarding in companie. Ne dorim o pondere echilibrata din toate cele trei segmente, dat fiind faptul ca pentru fiecare profil piata ne ofera candidati talentati. Cautam juniors ambitiosi, cu mult entuziasm si putere de munca avand un numar de circa 10 pozitii libere pentru tineri absolventi, si un numar de 50 de joburi pentru nivelul entry-level – cu pana in 3 ani experienta. De asemenea ne dorim si specialisti cu peste 4-5 ani experienta in tehnologiile cautate, avand proiecte si planuri de dezvoltare pentru un numar de alte 70 de pozitii deschise pe acest segment. Nu in ultimul rand avem circa 20 de oportunitati deschise pentru seniors, care sa ne reprezinte ca ambasadori de elita in solutiile pe care le oferim partenerilor” – Mihaela Plescan, HR Specialist, Atos IT Solutions and Services.

Joburile oferite sunt adresate profesionistilor cu experienta: Project coordinator support, Marketing Assistant, PHP Software Developer, Front-End Developer, Integration Engineer for CMDS, Senior Software Engineer (C ++), dar nu lipsesc nici pozitiile entry-level pentru studenti, absolventi si persoane la inceput de cariera:   Sales Assistant, CNC Design Engineer, Community Manager, Senior Software Verification Engineer for RADAR Systems, Junior SAP BASIS Administrator, Project Manager si programele de internship si trainee: Programul Young Bankers – ProCredit Bank, programul de Management Trainee deschis de McDonald`s Romania sau programe de internship internationale, prin organziatia AIESEC.

 „In anul 2014 echipa Continental Romania va creste cu cca 1000 de noi membri. Vor fi recrutari pentru toate tipurile de pozitii atat entry, mid level, senior cat si internship. In luna martie lansam proiectul de practica de vara, pentru care recrutam studenti pentru domeniile: software, testare, electronica, mecanica, etc. Detaliile sunt disponibile pe site-ul companiei: www.romania.careers-continental.com” –  Anica Stoica, HR Manager Continental Automotive Romania, HR Country Coordinator Continental Romania.

“Prin participarea in cadrul evenimentul Angajatori de TOP Timisoara ne dorim sa acoperim cele 20 de pozitii pe care le avem deschise in urmatoarea perioada. Cateva dintre pozitiile oferite in cadrul companiei Yazaki sunt: Software Engineer mid&senior level, Software Validation Engineer mid&senior level, Hardware Engineer mid level, Mechanical Engineer mid level, Requirements Engineer mid level, Functional Safety Engineer senior level, Quality Assurance Engineer mid level, Supplier Quality Assurance (SQA) Engineer mid level, QA Molding process Engineer mid&senior level, Process Engineer mid level, PFMEA Engineer mid&senior level, Customer Segment Leader senior level” – Dumitru Maxim, HR Recruiter, Yazaki Component Technology.

In urma centralizarii informatiilor cu privire la pozitiile deschise de companiile participante la Angajatori de TOP Timisoara, a reiesit faptul ca 27% dintre job-urile disponibile sunt pentru candidatii cu pana la 1 an de experienta, 61%  pentru tineri intre 1-5 ani de experienta si 13% pentru candidati cu peste 5 ani experienta.

„Avem o lista de pozitii deschise in cadrul companiei pentru care speram sa intalnim, la acest targ de cariera, oameni potriviti. La momentul curent, raportul pe niveluri de senioritate pentru job-urile deschise este de circa 15% entry-level, 60% mid-level si 25% senior. Pe perioada verii, insa, avem deschise un numar de pozitii de internship, acest lucru schimband proportia” – Tiziana Brinzas, COO, INFOBEST Romania.

In ceea ce priveste profilul candidatului, companiile urmaresc experienta anterioara, alaturi de competente precum: abilitati de comunicare, lucrul in echipa, orientare spre rezultate. In cazul programelor adresate absolventilor, o greutate mare capata implicarea in activitati extracurriculare si abilitatile personale pe care le pot demonstra in cadrul procesului de selectie.

Peste 5 000 de profesionisti si studenti sunt asteptati pentru a aplica CV-ul in cadrul evenimentului Angajatori de TOP din Timisoara. Printre companiile prezente in aceasta toamna, putem mentiona: Alcatel-Lucent, Movidius, Frontier Silicon, Atos IT Solutions and Services, Microsoft, RapidSolution Software, ProCredit Bank, Infobest, Digital Education, Continental, Valeo Lighting Injection, Lasting Software, buw, Accenture, McDonald’s Romania, Toluna, EY, Sphinx IT, ACI Worldwide, Brainspotting, Adecco, Autoliv, Yazaki Component Technology, Faist Mekatronic, National Instruments, Plexus, Business Partners. 

Pentru pozitiile deschise vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie sa faca un candidat, este sa intre in contul personal de pe www.hipo.ro, sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP si sa il printeze intr-un exemplar. 

Evenimentul din aceasta primavara Angajatori de TOP Timisoara se bucura de sustinerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM TIMIS) si a Facultatii de Economie si Administrarea afacerilor.

Mai multe detalii despre Angajatori de TOP Timisoara pot fi accesate in sectiunea special creata pe www.hipo.ro  

Accesul publicului va fi permis vineri – 14 martie, in intervalul 10:00 – 18:00 si sambata – 15 martie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Centrul Regional de Afaceri, Timisoara.

Evenimentul din aceasta primavara Angajatori de TOP se extinde la nivel national. Dupa editia din Timisoara (14-15 martie), targul de cariera va avea loc la Iasi in perioada 21-22 martie si la Bucuresti in perioada 4-5 aprilie. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Federaţia SANITAS atrage atenţia: Echipamentele vechi şi suprasolicitarea personalului fac posibilă repetarea oriunde a tragediei de la Spitalul Judeţean Neamţ

Avatar

Publicat

in

Tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ se poate repeta oricând, în oricare altă unitate sanitară din România, din cauza lipsei echipamentelor medicale adecvate, a infrastructurii tehnice vechi din spitale şi a suprasolicitării personalului medical existent, se menţionează într-un comunicat remis luni AGERPRES de Federaţia SANITAS.

Organizaţia sindicală din domeniul sanitar “atrage atenţia că situaţii similare pot avea loc oricând în alte instituţii sanitare din România, cauzele principale fiind lipsa echipamentelor medicale adecvate, infrastructura tehnică veche, care nu funcţionează în parametri normali, şi suprasolicitarea personalului medical existent”, se precizează în comunicat.

În context, reprezentanţii Federaţiei SANITAS s-au declarat solidari cu personalul din Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

“Federaţia SANITAS din România este solidară cu colegii noştri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ care au trecut prin tragedia incendiului de la secţia de ATI şi care, într-un act firesc de responsabilitate profesională, au făcut tot ceea ce era posibil pentru salvarea pacienţilor”, potrivit comunicatului.

Pe de altă parte, organizaţia sindicală subliniază că autorităţile nu implementează politici de rezolvare a problemelor grave ale sistemului sanitar şi solicită societăţii civile să pună presiune pe mediul politic, astfel încât acesta să reformeze sistemul de sănătate.

“SANITAS atrage atenţia colegilor din sănătate că este momentul în care trebuie să ne unim vocile pentru a cere autorităţilor să se trezească la realitate şi să facă ceea ce este absolut necesar pentru funcţionarea normală a acestui domeniu. Altfel, prin tăcerea noastră, riscăm să devenim ‘complicii’ guvernanţilor la distrugerea sistemului medical public din România! Iar vocea unică trebuie să depăşească limitele domeniului medical. Cerem societăţii civile să vină alături de noi în tot acest demers, pentru că Sănătatea românească trebuie, ea însăşi, să fie vindecată. Apelăm la organizaţiile sindicale, cele profesionale, la asociaţiile de pacienţi şi alte organizaţii cu activitate în domeniu. În acest moment, sistemul public de sănătate este bolnav cronic, iar perspectivele de însănătoşire sunt minime, dacă nu îi vom obliga pe cei care răspund de managementul lui la toate nivelurile să adopte o politică coerentă de înnoire a acestuia”, se precizează în comunicat.

Potrivit Federaţia SANITAS, principalele probleme care afectează sistemul medical sunt managementul defectuos şi lipsa de coordonare a autorităţilor care răspund de buna funcţionare a sistemului de sănătate, uzura fizică şi morală avansată a infrastructurii tehnice, lipsa de resursă umană calificată din instituţiile sanitare, interesul scăzut pentru sănătatea şi securitatea angajaţilor la locul de muncă, lipsa dotărilor medicale, formalismul şi superficialitatea cu care sunt tratate instructajele periodice, respectarea protocoalelor şi a procedurilor interne, insuficienţa materialelor şi echipamentelor medicale şi de protecţie. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ COVID!!! ARGEŞUL A TRECUT ÎN SCENARIUL GALBEN CU 190 CAZURI NOI DE INFECTĂRI

Avatar

Publicat

in

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 1;

-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1493;

-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1985, dintre care 659 în carantină la domiciliu și 1326 în izolare;

-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 14106;

-persoane internate în spital: 445 (ieri 447);

-persoane internate la ATI: 39 (ieri 33);

-persoane vindecate: 6005 (ieri 5918);

-persoane diagnosticate pozitiv: 7606 (ieri 7416);

-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 190 (ieri 179);

-număr teste efectuate în spitalele publice: 52659 (dintre care 517 în ultimele 24 de ore);

-persoane decedate de la începutul pandemiei: 276 (ieri 274).

Deces 275: Bărbat, 55 de ani cu comorbidități: HTA, obezitate, bronhopneumonie obstructivă cronică;

Deces 276: Bărbat, 77 de ani, cu comorbidități: HTA, AVC acut ischemic, insuficiență renală cronică, diabet zaharat tip II.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend