Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sancțiunile euro-atlantice apropie China și Rusia

Publicat

in

Miniştrii de Externe din Rusia şi China, Serghei Lavrov şi Wang Yi, au afirmat, marţi, intensificarea relaţiilor bilaterale, respingând ingerinţele externe şi sancţiunile impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană notează Mediafax.

Occidentul „îşi impune regulile proprii asupra celorlalţi”, cu argumentul că acestea „trebuie să susţină ordinea internaţională”, a afirmat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, conform agenţiei Associated Press.

„Dacă Europa întrerupe aceste relaţii, distrugând pur şi simplu toate mecanismele create în atâţia ani, atunci, probabil, în mod obiectiv, acest lucru conduce la faptul că relaţiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decât ceea ce a mai rămas din relaţiile noastre cu ţări europene”, a subliniat Serghei Lavrov.

Întâlnirea dintre Serghei Lavrov şi Wang Yi a avut loc în oraşul chinez Nanning. Ministrul chinez de Externe a criticat dur sancţiunile impuse în mod coordonat de Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite şi Canada din cauza abuzurilor asupra etnicilor uiguri din provincia chineză Xinjiang.

„Este necesară solidaritate pentru contracararea tuturor formelor de sancţiuni unilaterale. Aceste măsuri nu vor fi susţinute de comunitatea internaţională”, a afirmat Wang Yi.

Într-un comunicat comun, Serghei Lavrov şi Wang Yi au denunţat ingerinţele externe. „Interferenţele în afacerile interne ale naţiunilor suverane sub pretextul avansării democraţiei sunt inacceptabile”, arată declaraţia comună semnată de Serghei Lavrov şi Wang Yi.

Rusia şi China menţin relaţii bune cu Iranul, criticat de Occident din cauza activităţilor nucleare şi balistice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Medic de la Spitalul Polizu, acuzat că ar fi lăsat copii născuți prematur să moară / Avocat: Un bebeluș a scăpat cu viață după ce a fost pus într-o pungă legată la gură și aruncat la gunoi

Publicat

in

De

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la acest spital au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe, transmite News.ro.

Maternitatea PolizuFoto: AGERPRES

La adresa medicului au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară. Avocatul Adrian Cuculis afirmă că acesta este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că e audiat vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor imagini prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el afirmând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape.

„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea , toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, precizează Cuculis.

Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul Florian Robe îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur.

Managerul INSMC „Alessandrescu – Rusescu”, Oana Toader, anunţă că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului Florian Robe, după încheierea anchetei.

Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „de la producere incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, vineri, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, referitoare la cazul medicului Florian Robe, de la Maternitatea Polizu, acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară.

”Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti afirmă CATEGORIC că o astfel de situaţie, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este INADMISIBILĂ. Trebuie, însă, înainte de orice afirmaţie, aşteptat REZULTATUL OFICIAL al anchetei autorităţilor competente. Precizăm că la CMMB, până în prezent, nu este înregistrată o sesizare pe marginea acestui caz, a transmis medicul Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Angela Merkel, pusă la punct de la Kiev: ‘Pură ipocrizie. Cum să oprim așa ceva?’

Publicat

in

De

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a calificat drept „pură ipocrizie” declarația fostului cancelar german Angela Merkel potrivit căreia pacea în Europa este imposibilă fără participarea Rusiei. Podoliak a atras atenţia că Rusia este agresorul și că toată lumea înțelege acest lucru.

„Pură ipocrizie. Rusia invadează Ucraina, distruge orașe, organizează execuții în masă, amenință lumea cu arme de distrugere în masă dacă nu permite genocidul și anexarea… S-ar părea că totul este clar. Dar iar apare doamna Merkel și spune: „Nu va exista o pace durabilă fără Rusia”. Cum oprim aşa ceva?” – a scris Podoliak pe Twitter, într-un mesaj postat vineri, transmite agenția Rador, citând agenția ucraineană RBC.

Sursa citată aminteşte că fostul cancelar german Merkel a declarat, joi, că o pace durabilă în Europa poate fi obţinută doar cu participarea Rusiei.

„Până acum nu am reușit să facem acest lucru, războiul rece încă nu s-a încheiat cu adevărat”, a afirmat Angela Merkel, joi seară, la o ceremonie care a marcat cea de-a 77-a aniversare a ziarului Süddeutsche Zeitung.

De asemenea, Merkel a avertizat împotriva ignorării amenințărilor rusești, indicând declaraţiile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. „Suntem cu toții îndemnați să luăm în serios cuvintele sale și să nu le respingem drept cacealma”, a adăugat fostul cancelar al Germaniei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend