Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Sambata – Concursul de robotica, RoboSmart la Universitatea din Pitesti

Publicat

in

Sâmbătă, 31 martie 2018, începând cu ora 9:00, în corpul central din campusul Târgul din Vale se va desfăşura la Universitatea din Piteşti concursul de robotică RoboSmart, ediţia 1, organizat de Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare (FECC), în Parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Concursul din 31 martie 2018 se constituie în etapa a 3-a dintr-o acţiune mai amplă care a avut ca scop oferirea unei oportunităţi elevilor de liceu de a își descoperi noi abilități, de a se apropia de problematica aferentă unor domenii de mare actualitate: electronică, calculatoare, robotică. Pe de altă parte, prin proiect, organizatorii își propun ca elevii să constate necesitatea cunoștințelor teoretice acumulate la diverse materii parcurse în liceu și modul în care acestea se aplică în practică (informatică, fizică – electricitate, mecanică, matematică – algebră booleană).

Până în prezent, la concursul propriu-zis (etapa a treia – finală – parcurgerea traseului de concurs), care se va desfasura in ziua de 31 martie 2018, s-au inscris 31 echipe, numărul elevilor participanţi fiind de 165.

În ziua de 31 martie se organizează pe lângă competiţia de roboţi – clasa standard (roboţi construiti folosind kit-ul oferit) – si alte 2 concursuri şi anume: clasa open de roboţi (diferiţi de ceea ce au oferit organizatorii şi clasa aplicaţii cu microcontrolere la care sunt aşteptaţi să se înscrie elevi pasionaţi care au realizat montaje practice cu microcontrolere.

Concursul de roboţi presupune parcurgerea unui traseu marcat cu linie continua şi discontinuă, de-a lungul căruia sunt amplasate diverse obstacole: linii curbe, în zig-zag, intersectii circulare sau în cruce, etc.

Traseul se parcurge de două ori, înregistrându-se timpul obţinut de fiecare dată precum şi greşelile care adaugă timpi suplimentari. Media timpului pentru cele două parcurgeri conduce la obţinerea timpului final, funcţie de care se fixează clasamentul.

Echipele aflate pe locurile 1, 2, 3, 4 şi 5 vor primi premii (I, II, III) precum şi două menţiuni. Organizatorii vor acorda şi premii materiale membrilor acestor echipe (diverse obiecte din zona IT).

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Alina Pop este lector universitar și unul dintre liderii USR Sector 4, fiind membră în conducerea filialei USR Sector 4. În ultima vreme, ea a organizat dezbateri cu Cristian Ghinea si Claudiu Năsui. Conform surselor Bugetul.ro, în curând am putea-o vedea în funcția de președinte al filialei USR Sector 4 și poate chiar în Parlamentul României. Nimic anormal până aici, doar un om nou pe scena politică românească, după cum și-a caracterizat Dan Barna echipa. Puțini știu, însă, că Alina Viorica Pop este fosta soție a lui Georgian Pop, deputat PSD, cu care, de altfel, a și fost asociată într-o firmă. Alina Viorica Pop, în calitate de soție a lui Georgian Pop, s-a învârtit și în cercul serviciilor secrete.

Georgian Pop a făcut afaceri cu directorul SIE, Gabriel Vlase, cu fostul premier Mihai Tudose, dar și cu unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Claudiu Doros, nimeni altul decât fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, fost șef al SRI Bacău.

În anul 2005, Alina și Georgian Pop își înființau firma G.P. MEDIA RESEARCH SRL, firma având activitatea suspendată din 21 mai 2009, conform datelor existente la Ministerul Finanțelor.

Mult mai interesantă este afacerea pe Georgian Pop a derulat-o împreună cu directorul Serviciului de Informații Externe, Gabriel Vlase, cu fostul premier Mihai Tudose, cu Liviu Claudiu Doros, unul dintre locotenenții lui Sorin Ovidu Vântu, precum și cu  sociologul Romulus Oprică, al cărui nume apare în ancheta RISE, „Adevărul despre Dan Barna”.

Aceștia au fost asociați în firma 1001 Net România SRL.

În prezent, Georgian Pop declară că mai deţine 90% din GP Media Research SRL, firmă specializată în studierea pieţei şi sondaje, cu activitatea suspendată. Restul de 10% revine soţiei sale, Alina Viorica Pop, care este şi administrator firmei. Mult mai interesantă este însă 1001 Net România SRL, o firmă din Braşov care oferă servicii de marketing şi promovare online. Georgian Pop a fost asociat aici cu sociologul Romulus Florian Oprică (doctor la SNSPA şi asistent guvernator al Rotary Braşov), Dragoş Secăreanu (manager Generali şi preşedinte al clubului Lions din Bacău), George Sicoe, Liviu Claudiu Doros, Mihai Tudose şi Petru Gabriel Vlase. Iar ultimii trei sunt de-a dreptul VIP-uri. Liviu Claudiu Doros este fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, şef timp de opt ani al SRI Bacău. Vicepreşedinte şi director general la SIF Moldova, Liviu Claudiu Doros a fost unul din locotenenţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, ca preşedinte al celebrei Gelsor SA, între 1996 şi 2002. Prezenţa unui general SRI în anturajul lui Vîntu nu este o noutate, ştiut fiind apetitul lui SOV de a se înconjura de ofiţeri activi sau în rezervă din serviciile secrete. Cum de s-a nimerit şi Georgian Pop chiar între ei rămâne, probabil, secret de serviciu”, scria Jurnalul Național, în 2016.

Și G4Media a scris în trecut despre legătura dintre Gabriel Vlase și fostul soț al Alinei Pop, USR-ista care dorește un loc în consiliul general al Primăriei Capitalei: „Până în martie 2018, când a fost închisă, Investica deţine acţiuni la 1001 Net Romania. Societatea a fost înfiinţată în 2006 în Braşov şi este specializată pe servicii de marketing şi promovare online.

Fondatorii au fost: Liviu Claudiu Doroş, Romulus Florian Oprică, Georgian Pop, Dragoş Secăreanu, George Sicoe, Mihai Tudose şi Gabriel Vlase. Georgian Pop este actual deputat PSD şi fostul şef al comisiei de control al SRI din care mai făcea parte şi Sebastian Ghiţă în perioada 2012-2016”.

Romulus Oprică apare în ancheta „Adevărul despre Dan Barna”

Romulus Oprică, fostul asociat al lui Georgian Pop, este menționat în ancheta jurnaliștilor de la RISE Project. Firma înființată de Oprică, Brandberry SRL, a primit bani de la două întreprinderi sociale aflate în programele derulate cu fonduri europene, prin Grupul de Consultanță și Dezvoltare – DCG, unde Dan Barna, șeful USR, este asociat.

100 de mii de lei s-au mai scurs din conturile ambelor întreprinderi sociale către sociologul Romulus Oprică (Brandberry SRL) din Brașov pentru niște studii de piață care seamănă izbitor între ele”, nota RISE Project, în anul 2019.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Publicat

in

De

E din nou scandal între Poliția Locală și Poliția Română! Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” a făcut public, pe Facebook, fluturașul de salariu al unui polițist local de la Târgu Jiu, care ar avea un grad superior.

Conform documentului, polițistul local respectiv ar fi câștigat, în luna decembrie a anului 2019, o sumă după care mulți agenți ai Poliției Române visează: 11.152 de lei brut.

În mână, agentul local ar fi câștigat, în ultima lună a anului trecut, 7.249 de lei.

Sindicaliștii întreabă, pe pagina de socializare, dacă fluturașul este sau nu real, iar alte persoane au confirmat autenticitatea documentului.

Mai mult, în comentariile făcute de polițiștii naționali li se aduc multe critici polițiștilor locali.

Vezi și Achiziție cu năbădăi la Ministerul Educației! Nu Monica Anisie s-a ocupat de procedură! Cine este omul care coordonează achiziția a milioane de măști de protecție

Și Marcel Vela, șeful MAI, a atacat Poliția Locală

În direct la Digi24, ministrul Marcel Vela a declarat, la începutul lunii mai, că un polițist local din Timișoara câștigă 8-9.000 de lei, în vreme ce un polițist din MAI are jumătate din salariul său.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a afirmat ministrul, la Digi24.

„Trebuie evaluat în mod corect și cinstit, cu toată lumea la masă”, a mai spus Marcel Vela.

A urmat replica Poliției Locale Timișoara

Ulterior, Poliția Locală Timișoara a replicat că niciun agent al său nu câștigă cât a zis Marcel Vela.

Datele oficiale arată că Poliția Locală Timișoara a avut în 2019 un număr de 358 de angajați. Conform organigramei, putea avea 372, funcționari publici și personal contractual, însă nu au fost ocupate toate posturile. Adică un total de 329 de funcționari publici și 43 personal contractual.

Din informațiile făcute publice acum, ca replică pentru Vela, de către Biroul Comunicare, Registratură și Evidență Operativă din cadrul PLT, un număr de 258 de angajați au salarii cuprinse între 2.000 și 5.000 lei/lună. Fără normă de hrană și sporuri. Alți 22 au salarii cuprinse între 6.054 – 7.435 lei/lună: șapte șefi de birou, 11 șefi de serviciu, trei directori executivi adjuncți și directorul executiv. La un simplu calcul ies 283 de oameni. Poliția Locală nu ne spune unde sunt ceilalți angajați, până la totalul de 358 câți au fost înregistrați în 2019, conform tion.ro.

„Polițiștii locali din Timișoara și-au ales această meserie pentru a apăra cetățeanul, pentru a veni în sprijinul acestuia, pentru a-l respecta și pentru a-l proteja, dincolo de expunerile inevitabile ale meseriei, și vor acționa în continuare ferm, vor fi în continuare prezenți la datorie indiferent de situațiile dificile cărora trebuie să le facă față, cu riscul uneori de a și greși, pentru că pană la urmă nimeni nu este fără greșeală. Pentru buna informare a dvs, Domnule Ministru, redăm mai jos salariile REALE ale polițiștilor locali din Timișoara, sumele fiind cele nete, cu mențiunea că niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care ați fost informat:

(1) 2.000-3.000 lei / lună, pentru 93 de polițiști locali
(2) 3.000-4.000 lei / lună, pentru 132 de polițiști locali
(3) 4.000-5.000 lei / lună, pentru 33 de polițiști locali

Salariile funcțiilor de conducere:

(4) 6.054 lei / lună, pentru șef birou
(5) 6.582 lei / lună, pentru șef serviciu
(6) 7.032 lei / lună, pentru director executiv adjunct
(7) 7.435 lei / lună, pentru director executiv”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Vezi și

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend