Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Salvamontistii argeseni pregatiti pentru salvarea cu elicopterul

Publicat

in

S-a încheiat prima etapă din acest an a stagiului de pregătire pentru salvarea cu elicopterul, stagiu ce s-a adresat salvatorilor de la sol şi care a cuprins noţiunile de solicitare a elicopterului, semnalizare, apropiere de aparat si transfer al tărgii cu pacientul. Cursul a fost organizat la punctul aero din cadrul Spitalului de urgenţă Tg. Mureş de către Inspectoratul general pentru Aviaţie, Departamentul pentru Situaţii de urgenta şi Salvamont România în dorinţa de asigura cele mai optime si rapide posibilităţi de intervenţie in cazul evenimentelor montane foarte grave, pregătirea fiind asigurată de către piloţi-instructori din cadrul IGAV-SMURD. In cele trei serii din cadrul acestui stagiu au fost instruiţi 122 de salvatori montani din cadrul Serviciilor Salvamont din Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bistrita, Braşov, Covasna, Gorj, Harghita, Mureş, Maramureş, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Vâlcea, în cadrul serviciilor Salvamont din ţară existând deja peste 30 de salvatori pregătiţi si pentru salvarea din elicopter, capabili sa coboare din aparatul in zbor, sa recupereze victima si sa urce cu ajutorul troliului înapoi in aparat. Astfel de pregătire vor continua şi în perioadele următoare şi în alte zone din ţara, estimându-se formarea a cca 300 de salvamontişti pentru acest tip de intervenţie.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ministrul Sănătății: Prelungirea unor stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii lansează un avertisment dur! Unele victime ale coronavirusului riscă să nu se mai recupereze niciodată

Publicat

in

De

Potrivit unor studii, mulți pacienți care au scăpat deja de covid-19 încă se confruntă cu tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi boli renale, psihoză, insomnii, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

Specialiștii spun că e posibil ca unele victime să nu se mai recupereze niciodată după ce au luat virusul.

Advertisements

COVID-19 e o infecție sistemică și afectează toate organele corpului, nu e doar o boală respiratorie, au mai explicat experții. Victimele acestui virus ar putea să se confrunte cu probleme de concentrare sau chiar de a efectua exerciții fizice, potrivit news.sky.

Toate grupele de vârstă sunt vulnerabile, mai subliniază medicii din Italia. Ei pun accentul pe importanța păstrării distanței sociale, spălatului des pe mâini și purtării măștilor de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Și cercetătorii de la Londra s-au arătat îngrijorați de efectele COVID-19. Aceștia au realizat un studiu din care a reieșit că infecția cu coronavirus ar putea afecta creierul definitiv. Mulți specialiști au dezvăluit și faptul că pacienții cu coronavirus pot avea anumite probleme luni de zile, chiar și după vindecare.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a confirmat că infecția cu coronavirus poate afecta atât sistemul nervos, cât și alte organe precum ficatul, pancreasul sau rinichii. „Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare. Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend