Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Saga festival. Droguri de festival

Publicat

in

​Saga festival. Doi au murit. Alții încă se mai zbat între viață și moarte. În sfârșit, azi, luni, cei mai mulți încearcă să se trezească. Poate o iau de la capăt. Șoc sau nu, sunt totuși puțini cei care se droghează, dar cei puțini sunt numărați și numărul lor devine exploziv. La război poți fi Făt-Frumos, Batman treci printre bombe, printre tunuri și calci pe o mină. Te faci praștie. Tragedia îți aparține. Ce s-a-ntâmplat, de fapt, la Saga Festival? Muzică tehno. Ce se vorbește? Despre Saga Festival și droguri. Scurte detalii despre cum să-nțelegem SAGA asta.

Festivalul SAGA din BucureștiFoto: Facebook/ SAGA Festival

Saga Festival

E bine că organizatorii s-au delimitat. Ne-au arătat și parteneriatul cu cei de la Antidrog, și controalele la sânge. Din păcate, drogurile tot au trecut de filtre, de prejudecăți, au băgat în moarte 2 oameni. Alții au ajuns la Spital. Și, în sfârșit, și mai mulți și-au luat dosar penal. Trebuie recunoscut, dintre cifre, cifra morții e de speriat. Restul arată că la Saga a fost ceva-ceva. Muzică, da. Ar fi răspunsul. Și acest rest e unul de peste zeci de mii care n-au luat drog, și-au luat muzică în vene.

Saga Festival. Ce a fost?

Astfel de evenimente nu pot fi stăpânite. Comentariile pe Rețele vorbesc de această nebunie: de ce n-au făcut? de ce nu facem? de ce? De ce? Peste 30000 de participanți nu pot fi stăpâniți. Da, doar investind în tehnologie și-n oameni pricepuți. Ori festivalurile în Ro se organizează la firul ierbii: Dă Doamne să nu se întâmple!

Prin mulțime, traficanți de droguri care și-au băgat pastilele sau pliculețele în măsea, în ciorapi, în chiloți. Ce să controlezi aici? Peste 30000 de participanți. Printre ei unii au venit cu marfa de acasă. în chiloți, în sutien, în ciorapi. În măsea. Minoritarii câștigă într-o știre mereu. Ei se abat de la reguli. Ei fac și „scriu” știrea de presă.

Drog? Dar petarde?

Când e fotbal pe Național, mă mir cum e plin de petarde. Cum intră petardele pe stadion? Cum intră drogurile. Petardele pot omorî și ele. drogurile au omorât ieri. E un fel de trăi cu SURPRIZE, TRAGEDII ziua de azi și de a o uita pe cea de ieri.

SAGA droguri. SAGA ni se urcă la cap

De fapt, să nu uităm că sezonul spiralelor împreună abia începe. După doi-trei ani de pandemie. Ori nimeni n-are chef să asculte de înțelepciune, vrea să se facă praf. „ne-am săturat de pușcărie, vrem libertate!” Problema acum e că libertatea, pentru unii dintre noi, sau chiar pentru noi în momente nasoale, trece prin venă. da, trece prin venă libertatea. realitatea doare, rănește. Dacă vrei s-o simți cu adevărat, libertatea așa singură, de capul ei, e o himeră. Te doare, te rănește. Să fii cuminte e prea puțin, uneori, pentru unii dintre noi. Pentru unii dintre noi drogul, băutura și alte „otrăvuri” e libertate, liberare.

Repet. Singura cifră care zguduie la SAGA Festival e cifra morților

Restul sunt povești media, prejudecăți, stereotipuri. Drogurile, băutura, sexul și alte multe otrăvuri completează muzica. Nu trebuie încurajat excesul. Dar realitatea asta a nevoii de a trăi ca nebunul, există. Muzica? Muzica! E doar un pretext. Libertatea e o căutare, himeră. Imaginația noi o aducem de acasă. Iar viața de toate zilele nu acoperă golul ăla existențial „de rețea socială”, unde ai prieteni și n-ai, de fapt, unde trebuie să te dai mare cu orice preț. Înțelepciunea de a asculta muzică pentru muzică vine la bătrânețe.

SAGA festival și festivalurile ce vor veni vara asta nu-s pentru bătrâni. „Publicul activ” e tânărul, însingurat, derutat

Festivalurile sunt de muzică, bineînțeles, dar sunt și despre acest gol existențial care e greu de dus. Lumea se adună împreună de drag, dar și pentru a vorbi mereu de acest Gol existențial. Lumea de astăzi, vorbă mare, cu tonele ei de prieteni veniți automat pe Rețele e incapabilă să ne dea alte soluții, posibilități de supraviețuire. La fel a fost și la Woodstock. Muzică, drog, otrăvuri, sex. Și așa va fi mereu. E greu să-ți păstrezi echilibrul, că nu ești moș. Până atunci, hai să nu mai murim, zic. Din droguri și otrăvuri. Restul e din creier. Și din felul în care noi ne suportăm pe Noi. Asta e SAGA.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Poliția Română: Aproape 150 de percheziții în dosare privind tăieri ilegale de arbori, evaziune și spălarea banilor

Publicat

in

De

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 146 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară în două dosare de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi delapidare.

Tăieri ilegali de copaci în RomâniaFoto: DreamsTime

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, percheziţiile au loc în Bucureşti (o percheziţie) şi judeţele Alba (două percheziţii), Bacău (1), Bihor (1), Bistriţa-Năsăud (1), Cluj (2), Constanţa (33), Dolj (1), Harghita (1), Iaşi (4), Ialomiţa (1), Ilfov (1), Mureş (1), Neamţ (4), Olt (1), Suceava (85) şi Teleorman (6), la sediile sociale (39) şi puncte de lucru (57) ale unor firme, dar şi la domiciliile persoanelor fizice (33) presupus a fi implicate în activitatea infracţională.

De asemenea, vor fi efectuate percheziţii domiciliare la sediile unor ocoale silvice (17).

Acţiunile au loc în vederea completării materialului probator în două dosare penale, în care se fac cercetări pentru infracţiunile de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi delapidare.

Totodată, vor fi efectuate 16 controale economice la punctele de lucru – depozite ale unor societăţi comerciale şi se vor pune în aplicare 61 de ordonanţe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională.

Anchetatorii au stabilit că două grupări din judeţul Suceava ar controla 20 de societăţi comerciale cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” şi „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”.

Prin intermediul acestor societăţi, din anul 2019 şi până în prezent, cele două grupări ar fi efectuat diverse operaţiuni ilicite în domeniul silvic.

Potrivit IGPR, practica evidenţierii fiscale parţiale/neevidenţierii tranzacţiilor s-ar fi manifestat în comercializarea de brichete sau cherestea, realizată către o serie de parteneri comerciali din judeţele Constanţa, Suceava, Cluj, Alba, Botoşani, Bacău, Vrancea, Iaşi, Teleorman, Ilfov şi din municipiul Bucureşti. Poliţiştii spun că există indicii că aceste practici ar fi rezultatul unui proces de achiziţie lemn/prelucrare buştean/producţie brichete, cu o componentă de materie primă ilicită/tranzacţii evazioniste.

Cele două grupări ar fi furnizat masa lemnoasă cu evidenţierea parţială a volumului şi/sau valorii acesteia, sens în care, în conivenţă cu beneficiarii, plata ar fi fost realizată, parţial, prin virament bancar, iar diferenţa, nefiscalizată, ar fi fost achitată, în numerar, prin intermediul unor persoane de încredere.

Din cercetări a reieşit că banii rezultaţi din evaziunea fiscală ar fi fost introduşi într-un circuit cu caracter legal, fiind alimentate conturile deţinute de către alte societăţi comerciale, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de spălare a banilor, precizează Poliţia Română.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare, echipele constituite, împreună cu organele de control din cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală şi din cadrul Gărzii Forestiere, respectiv RNP Romsilva, vor efectua controale specifice şi inventarieri ale materialelor lemnoase pentru a fi luate măsurile legale cu privire la operaţiunile derulate de societăţile comerciale în domeniul silvic.

De asemenea, vor fi citaţi mai mulţi martori, în vederea audierii, activităţile urmând a fi desfăşurate la sediul IPJ Suceava.

(Foto articol: ©Rusadina78|Dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Apple a renunțat la planurile de a crește producția iPhone 14, după ce primele date au arătat cerere sub așteptări – presă

Publicat

in

De

​Apple a cerut furnizorilor să nu producă mai multe telefoane iPhone 14, după ce primele date arată că cererea nu a fost atât de mare cum se aștepta compania, scrie Bloomberg. Sursele spun că, dacă cererea pentru modelul iPhone 14 a fost scăzută, pentru iPhone 14 Pro solicitările au fost numeroase.

Apple iPhone 14Foto: Captura Youtube

Sursele citate de Bloomberg spun că Apple a renunțat la planul de a crește cu 6% producția, după ce interesul arătat de public pentru noul iPhone 14 nu a fost atât de ridicat. Contează și faptul că absolut totul s-a scumpit, iar unii clienți au amânat cumpărarea unui nou telefon, având alte priorități.

Apple estimează că va produce 90 de milioane de unități iPhone 14 și 14 Pro în șase luni, la fel ca anul trecut. Diferențele dintre iPhone 13 și 14 nu sunt mari la modelele standard, însă iPhone 14 Pro vine cu mai multe noutăți, dar este și mai scump.

În țară, iPhone 14 costă de la 4.900 lei, iar iPhone 14 Pro costă de la 6.350 lei. iPhone 14 Pro Max costă de la 7.100 lei (în versiunea cu 128 GB) și ajunge la 10.500 lei în versiunea cu 1 TB stocare.

Apple vinde aproximativ 200 de milioane de iPhone-uri pe an în lume.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend