Conecteaza-te cu noi

Stirea Ta

Sabin Cutaş: „UE trebuie sǎ acționeze pentru a stopa fenomenul de contrafacere”

Publicat

in

Europarlamentarul Sabin Cutaş a atras atenția, marti, în plenul Parlamentului European, asupra amplorii fenomenului de contrafacere și riscurilor pe care acesta le prezintă pentru întreprinderi și consumatori deopotrivă. El a cerut Uniunii Europene sǎ acționeze pentru a stopa aceste practici.

Intervenția eurodeputatului român a avut loc în cadrul dezbaterii privind Marca comunitară și legile statelor membre cu privire la mărci. Sabin Cutaş a fost responsabil al Parlamentului European pentru Opinia din partea Comisiei pentru comerț internațional referitoare la acest pachet legislativ.

Pachetul legislativ urmărește sǎ asigure consecventa și complementaritatea dintre sistemul european al mărcilor și sistemele naționale, sǎ reducă din complexitatea administrativǎ și sǎ crească securitatea juridicǎ.

„Marca reprezintă, pentru numeroase întreprinderi din Uniunea Europeanǎ și pentru clienții acestora, simbolul unui produs sau serviciu de calitate. Din păcate, potrivit Comisiei Europene, valoarea bunurilor suspectate de încǎlcarea drepturilor de proprietate intelectualǎ și reținute de autoritățile din UE a fost de aproximativ 1 miliard de euro în 2012. Acest tip de falsificare provoacă pierderi importante companiilor europene, reduce potențialul de creștere economicǎ al Uniunii și poate prezenta numeroase riscuri pentru sănătatea consumatorilor care folosesc un produs care nu a trecut prin aceleași controale de calitate”, a subliniat Sabin Cutaş.

„De aceea, Uniunea Europeanǎ trebuie sǎ acționeze pentru a stopa fenomenul contrafacerii, inclusiv pe internet. Aș dori însǎ sǎ atrag atenția asupra faptului cǎ, atunci când vorbim despre comerțul cu produse contrafăcute, Uniunea are în același timp obligația de a respecta regulile comerțului internațional, inclusiv articolul V din GATT care se referǎ la facilitarea tranzitului de bunuri. De asemenea, UE nu poate sǎ restricționeze tranzitul de medicamente generice, fiind semnatarǎ a „Declarației privind Acordul TRIPS și sănătatea publica”, a conchis Sabin Cutaş.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Stirea Ta

Frig si bataie de joc in spital covid

Publicat

in

De

In Spitalul Municipal Turnu Magurele, Teleorman, spital suport covid nu exista caldura. Aceasta va fi pornita incepand cu 1 noiembrie. Pana atunci liber la decese.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Stirea Ta

barbat mort gasit italia cu o biblie

Publicat

in

De

pexels-photo-923681.jpeg

www.stiridiaspora.ro/italia-cadavrul-unui-roman-tinut-de-trei-ani-in-congelator-la-morga-avea-langa-el-o-biblie-in-limba-romana-nimeni-nu-stie-cine-este_474998.html barbat mort gasit italia cu o biblie – numele lui este IONUT are 45 ani cind a murit si este din Calarasi are o sotie si copii . mesaj urgent pentru familia lui de la un medium anonim

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend