Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sǎ avem încredere? S-a fǎcut proiectul – ştrandul s-ar putea redeschide în acest an!

Avatar

Publicat

in

Primarul Nicolae Diaconu cautǎ afacerişti care sǎ investeascǎ un milion de euro în bazine, terase şi spaţii verzi

#Existǎ şanse reale ca în doar câteva sǎptǎmâni, ştrandul sǎ fie pus pe picioare

Publicitate

A venit vara iar în judeţul Argeş ştrandurile şi piscinele sunt deja animtate de sutele, miile de oameni care vor sǎ se rǎcoreascǎ. Un interes şi mai mare pentru astfel de spaţii va fi de la sfârşitul acestei luni când, elevii vor lua vacanţǎ şi vor avea tot timpul din lume sǎ şi-l petreacǎ relaxându-se. Iar în timp ce la Piteşti, Mioveni sau Câmpulung lucrurile privind bazine şi piscine sunt foarte bine puse la punct, Curtea de Argeş este la doar un pas de a rǎmâne, şi în acest an, fǎrǎ nici un ştrand.

Pe hârtie, proiectul e fabulos

Si, totuşi, primarul Nicolae Diaconu dǎ o sepranţǎ argeşenilor – în scurt timp, ştrandul, lǎsat de atâţia ani de zile în paraginǎ, ar putea fi redeschis. Asta dacǎ se vor gǎsi investitori care sǎ accepte condiţiile primǎriei şi sǎ aibǎ şi bani pentru concesiune şi investiţii majore.

Iar dacǎ pânǎ acum situaţia ştrandului se rezuma doar la aşteptǎri şi vorbe, se pare cǎ primul edil a luat iniţiativa şi a şi întocmit un fel de proiect care ilustreazǎ clar ce se doreşte a fi noul ştrand, care ar urma sǎ aibe o suprafaţǎ de, nici mai mult nici mai puţin, 20.000 de metri pǎtraţi.

Aşa cum se poate observa din imaginile alǎturate, noile bazine vor avea topogane de apǎ, locuri special amenajate pentru cei mici, iar din peisaj nu vor lipsi oazele de umbrǎ şi verdeaţǎ sau terasele. Toate aceste investiţii însǎ costǎ, iar cei care au întcomit benevol acest proiect, estimeazǎ suma de 1 milion de euro pentru finalizarea lucrǎrilor.

A început expertizarea bazinelor

Nicolae Diaconu a declarat recent redactorilor PROFIT cǎ, zilele acestea a şi început expertizarea actualelor bazine de la ştrand. „Avem şanse mari, şanse reale ca ştrandul sǎ fie deschis în acest an, chiar şi pentru numai douǎ luni de zile. Aşa cum vedeţi a fost fǎcut un proiect iar o parte din ştrand ar putea fi amenajat rapid şi deschis. Totul depinde însǎ de rezultatul expertizǎrii bazinelor existente. Dacǎ încǎ sunt solide şi nu reprezintǎ nici un risc, atunci reamenajarea ar putea fi mai uşoarǎ”, a declarat primul edil.

De asemenea acesta a mai spus cǎ, în cel mai scurt timp, terenul pe care se aflǎ fostul ştrand, acum o ruinǎ totalǎ, va fi scos la concesionat. „Am fǎcut o evaluare iar metru de teren este undeva la 21, 22 de euro, ceea ce şi pentru concesiune este destul de mult, având în vedere cǎ este vorba şi de o investiţie majorǎ, iar suprafaţa este foarte mare, sunt douǎ hectare, adicǎ undeva la 20.000 de metri pǎtraţi. Cel mai probabil însǎ se va amenaja pe bucǎţi, întâi pentru o capacitate mai micǎ, pentru ca apoi sǎ poatǎ fi extins. Totul depinde de investitorii pe care îi vom gǎsi pentru cǎ, repet, trebuie respectate condiţiile care vor fi impuse de primǎrie şi consiliul local”, a completat primarul.

Interesele sunt mari, intrarea la teren o realǎ problemǎ

De ani de zile ştrandul din Curtea de Argeş a fost lǎsat în paraginǎ tocmai pentru cǎ nu a fost nimeni interesat sǎ investeascǎ în condiţiile impuse de primǎrie. Mai mult decât atât, potenţi oameni de afaceri din zonǎ au vrut sǎ punǎ mâna pe terenul care îi leagǎ fie de alte afaceri, fie de alte proprietǎţi pe care la au în zonǎ. Cert este cǎ, deocamdatǎ, nimeni nu s-a încumetat sǎ facǎ ceva concret şi nimeni nu pare interesat sǎ bage atâţia bani într-o ruinǎ care, totuşi, amenajatǎ şi administratǎ corect, ar putea aduce venituri substanţiale.

Printre problemele cu care se confruntǎ primǎria la ora actualǎ privind situaţia ştrandului este şi cea a accesului la teren. Cum fosta cale feratǎ, cea care trecea prin faţa ştrandului a fost vândutǎ, autoritǎţile locale se vǎd acum în situaţia în care nu mai pot avea acces la proprietate. „Avem o problemǎ cu accesul pentru cǎ este foarte greu sǎ intri la ştrand prin baza sportivǎ de acolo. Voi încerca sǎ propun mutarea intrǎrii pe la fosta garǎ micǎ numai cǎ în zonǎ, calea feratǎ a fost vândutǎ şi trebuie sǎ iau legǎtura cu noii proprietari, sǎ gǎsim o soluţie de compromis”, mai spune primarul Nicolae Diaconu.

Şi totuşi, s-a putea amenaja ştrand pentru 5000 de persoane

De acum înainte rǎmâne de vǎzut cât de repede se vor mişca autoritǎţile locale în expertizarea bazinelor, anunţarea concesiunii, a licitaţiei şi mai ales a gǎsirii unui investitor serios, care sǎ poatǎ pune la punct, mǎcar o parte din ştrand, în doar câteva sǎptǎmâni de zile. Conform celor care au întocmit proiectul, locaţia are o capacitate de nici mai mult nici mai puţin de 5000 de locuri ceea ce cu siguranţǎ ar fi mai mult decât de ajuns pentru argeşenii care de ani de zile cer aleşilor locali sǎ rezolve aceastǎ problemǎ şi sǎ reamenajeze fostul ştrand municipal, acum o ruinǎ, aşa cum se vede şi din fotografiile alǎturate.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Gabriela Firea nu se sperie de candidatura lui Traian Băsescu: Dacă are ce să spună, de ce nu?

Avatar

Publicat

in

De

Fost președinte al României și fost primar al Capitalei, Traian Băsescu a anunțat că intră din nou în lupta pentru Primăria Bucureștiului.

În acest context, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus că nu îl subestimează pe Traian Băsescu și că nu o interesează de ce candidează fostul șef de stat, potrivit Știripesurse.ro.

Publicitate

„E normală, orice persoană are dreptul să candideze. Dacă consideră că are ce să spună, de ce nu? Am înțeles, din declarațiile lui, că are dreptul să candideze pentru că verdictul de colaborare cu Securitatea nu este definitiv, că l-a contestat în instanță. Nu mi se pare ceva hilar. Nu mi se pare nici neobișnuit și nici nu mi se pare că ar contrabalansa negativ situația mea. Este un contracandidat și nu subestimez niciun contracandidat. Fiecare candidat are ceva de spus. Eu nu văd ceva paradoxal în această candidatură.

Nu știu și nici nu mă interesează de ce candidează Traian Băsescu.”, a declarat Gabriela Firea, marți seara, la TVR 1, în emisiunea „România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Gabriela Firea a adăugat că nu îşi subestimează contracandidaţii.

„Este un contracandidat şi eu nu subestimez niciun contracandidat. Eu nu voi veni niciodată în faţa publicului să spun că cei 4-5- 6- 9 candidaţi sunt slabi sau nu au merite”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei a susţinut că în timpul mandatului său a reuşit să elimine „firmele căpuşă”.

„Pot să spun ceva apăsat în ceea ce priveşte companiile. Acum patru ani, în campania electorală am declarat foarte clar ce vreau să fac ca primar general, am afirmat şi m-am ţinut de cuvânt, că voi elimina cele 4-5 firme căpuşă. De 20 de ani aceleaşi firme aveau contracte cu Primăria Capitalei şi fac lucruri de mântuială pe preţuri foarte mari. Am spus că vreau să transform Bucureştiul în Viena, în Viena sunt exact aşa cum am făcut eu şi echipa mea, sunt companii municipale care prestează servicii de utilitate publică la tarife foarte bune, corecte, deci nu umflate şi calitate. Când am ajuns la Primărie erau 860 de oameni, cei mai mulţi angajaţi în perioada domnului Băsescu şi domnului Videanu, dar nu mi-am permis să vin să spun că angajaţii din primărie sunt toţi sinecurişti, deşi ştiam parte dintre ei cum erau angajaţi”, a mai declarat edilul.

Gabriela Firea a adăugat că o amuză strategiile partidelor de dreapta.

„Acum patru ani am venit ca un cetăţean onest, din societatea civilă, şi am venit cu sufletul deschis să contribui la realizarea unui oraş mai modern şi să arăt că îmi pasă. Mă amuză aceste strategii pe care le fac partidele politice, în special cele de dreapta, care îşi consumă foarte multă energie. Se ceartă între ei pentru ciolan, împart funcţii, deşi nu le-au câştigat. E o bătălie pe caşcaval, eu aşa o văd”, a precizat Firea.

Întrebată de ce nu s-a reuşit o alianţă a PSD cu Pro România şi ALDE privind candidatura la Primăria Capitalei, Firea a declarat că la aceste alegeri se votează omul, şi nu partidul.

„Cred că suntem pe un drum înfundat, e o falsă problemă, ne apropiem de alegerile locale şi nu parlamentare. La alegerile locale oamenii aleg oameni. De ce să mă zbat să fac trocuri politice. Ei au vrut să acumuleze, în demagogia lor, voturi. Noi acum alegem un om în care investim încredere”, a mai declarat Firea.

Vezi și

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Radu Tudor: Nu se poate! Dupa ce a impus portul obligatoriu al măștilor în aer liber la Paris, acum Raed Arafat închide și restaurantele și barurile din Grecia

Avatar

Publicat

in

De

Jurnalistul Radu Tudor îi ironizează pe cei care îl atacă pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

După ce la Paris s-a impus portul obligatoriu al măștilor în aer liber, iar Grecia închide restaurantele și barurile, Radu Tudor îi ia peste picior pe cei care l-au pus la zid pe Arafat, pentru măsurile pe care CNSSU le-au luat de la începutul pandemiei și până în prezent.

Publicitate

Nu se poate! Dupa ce a impus portul obligatoriu al mastilor in aer liber la Paris, acum Raed Arafat inchide si restaurantele si barurile din Grecia. Demisia, Raed Arafat! Sunteti cel care conduce din umbra guvernele mondiale prin 5G cu BilGheț care vrea vaccinuri cu cip-cirip !”, a scris, pe Facebook, Radu Tudor.

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate(total) Număr de cazuri nou confirmate
1. Alba 827 9
2. Arad 1312 32
3. Argeș 4155 53
4. Bacău 1860 18
5. Bihor 1384 53
6. Bistrița-Năsăud 978 14
7. Botoșani 1211 7
8. Brașov 3710 27
9. Brăila 1128 35
10. Buzău 1620 39
11. Caraș-Severin 435 19
12. Călărași 360 6
13. Cluj 1479 23
14. Constanța 1202 20
15. Covasna 536 1
16. Dâmbovița 2415 71
17. Dolj 985 5
18. Galați 2608 47
19. Giurgiu 481 13
20. Gorj 1160 33
21. Harghita 610 5
22. Hunedoara 1178 51
23. Ialomița 829 5
24. Iași 1803 31
25. Ilfov 1545 29
26. Maramureș 648 24
27. Mehedinți 906 13
28. Mureș 1094 3
29. Neamț 1566 31
30. Olt 937 16
31. Prahova 2743 51
32. Satu Mare 134 7
33. Sălaj 234 6
34. Sibiu 1098 11
35. Suceava 4769 28
36. Teleorman 424 10
37. Timiș 1675 39
38. Tulcea 332 3
39. Vaslui 999 113
40. Vâlcea 673 27
41. Vrancea 2058 36
42. Mun. București 7605 151
43. 56
 TOTAL 63762 1215

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 613 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt. JUDEȚ PROBE POZITIVE LA RETESTARE
1 ALBA 2
2 ARAD 21
3 ARGEŞ 49
4 BACĂU 13
5 BIHOR 21
6 BISTRIŢA-NĂSĂUD 0
7 BOTOŞANI 12
8 BRĂILA 16
9 BRAŞOV 7
10 BUZĂU 7
11 CĂLĂRAŞI 1
12 CARAŞ-SEVERIN 1
13 CLUJ 48
14 CONSTANŢA 10
15 COVASNA 5
16 DÂMBOVIŢA 5
17 DOLJ 35
18 GALAŢI 19
19 GIURGIU 6
20 GORJ 17
21 HARGHITA 6
22 HUNEDOARA 5
23 IALOMIŢA 2
24 IAŞI 37
25 MARAMUREŞ 4
26 MEHEDINŢI 6
27 MUREŞ 1
28 NEAMŢ 7
29 OLT 26
30 PRAHOVA 28
31 SĂLAJ 5
32 SATU MARE 6
33 SIBIU 15
34 SUCEAVA 9
35 TELEORMAN 4
36 TIMIŞ 23
37 TULCEA 2
38 VÂLCEA 18
39 VASLUI 13
40 VRANCEA 4
41 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 86
42 ILFOV 11
TOTAL 613

Până astăzi, 2.764 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 10.08.2020 (10:00) – 11.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (21 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

33 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate până în prezent comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.436 Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.404.845 de teste. Dintre acestea 19.491 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.595 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.896 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 20 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 11 august.

Pe teritoriul României, 7.161 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.419 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.562 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 159 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.009 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.447 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 988 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 210.250 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, trei infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Vezi și

SURSE Oamenii care trag sforile pentru Ludovic Orban! Încă o piesă din puzzle-ul racolărilor făcute de PNL de la PSD

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend