Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-a împlinit visul lui Mitrofan ! Urbea Basarabilor a devenit Comuna Regilor… manelelor !

Publicat

in


– Balamucul este stăpân pe jumătate din oraş
– Mai ceva ca la comune, un bâlci penibil, cu bolovanis, cu vedete printre paraşute
– Consilierii locali, în frunte cu primarul, ar trebui să îşi dea demisia pentru halul în care arată oraşul

balciDupă ce mai zilele trecute Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a demonstrat cum se poate organiza un eveniment de o calitate de necontestat, despre care argeşenii, dar şi turiştii, au avut numai cuvinte de apreciere, iată că de câteva zile, administraţia locală din Curtea de Argeş, împreună cu cel mai slab Consiliu Local care a existat vreodată în acest oraş, ţin mortiş să ne arate cum un oraş cu pretenţii poate fi transformat peste noapte într-o comună în care balamucul, praful şi prostul gust domină şi streseză fonic şi vizual, apoape non-stop.

Au cheltui 100 milioane pentru un bâlci în noroi !

Argeşenii ştiu unde şi cum a fost organizat bâlciul de anul trecut, mai exact în zona stadionului. Cât de cât curat, alei betonate, bine delimitate zonele de grătare şi bâlciul tradiţional, dar şi oarecum ascuns de privirile turiştilor care tranzitează oraşul. Ei bine, anul acesta administraţia locală a decis să găsească o utilitate şi sălii de sport, aşa că a hotărât să înghesuie pe porţiunea strâmtă din faţa sălii totul, dar absolut totul: paraşute, grătare, ciocane, roţi ale norocului, tarabe fumigene cu de toate, femei cu fuste, cântăreţe cu staif, cocalari şi Paraziţi….Mai exact, un loc unde cei cu probleme cardiace sau psihice nu au ce căuta, pentru că balamucul atinge cote nemaîntâlnite, chiar utopice. Un amalgam de sunete, praf şi mocirlă, combinat cu flegme şi înjurături ale cocalarilor, te fac să crezi ca ai ajuns în iad. “Mamă, frate, unde am ajuns?” s-a întrebat unul din membrii formaţiei Paraziţii, care a rămas mască în momentul intrării în zona apocaliptică. Omul nu ştia cum se va face auzit, pentru că scena pentru spectacole a fost proptită lângă tiribombele şi paraşutele din târg, iar difuzoarele acestora împrăştiau muzica specifică unui bâlci de ţară. Cine a dorit să asculte concertul nu prea a reuşit, pentru că din zecile de difuzoare date la maxim răzbăteau 10 stiluri de muzică diferite. Să mai spunem că pentru tot acest balamuc, primăria a cheltuit circa 100 milioane lei, pentru a nivela şi a face cât de cât practicabil islazul de lângă sala de sport. Că nu a reuşit a văzut oricine a fost deja acolo: fie s-au mocirlit, fie şi-au rupt tocurile în grublura de dimensiuni uriaşe, fie au inhalat praful la un loc cu fumul de mici. Oficial, bâlciul a fost organizat acolo deoarece stadionul este mic, iar acolo unde au fost tiribombele anul trecut a fost revendicat de vechiul proprietar. Acesta ar fi lăsat şi anul acesta bâlciul acolo, doar dacă primăria i-ar fi plătit câteva zeci de milioane chirie. Primăria însă, din comoditate, nu a dat câteva zeci pentru confortul relativ al iubitorilor de bâlci, ci a dat aproape triplu unei firme de construcţii din oraş pentru a amenaja haotic, la foc rapid, islazul din faţa sălii de sport. Ce a ieşit, aţi văzut singuri.

Bulevardul – pe jumătate blocat cu tarabe de kitsch-uri

O sa spuneţi probabil, lasă, că mai avem linişte pe bulevard! Total fals, pentru că, din cauza primăriei, jumătate din liniştitul bulevard – farmecul acestui orăşel, a fost ocupat pe jumătate de zeci de tarabe care blochează complet circulaţia normală pe trotuare. Aşa se face că, atât localnicii, cât şi turiştii, au mari dificultăţi în a-şi face obişnuita plimbare de seară pe sub tei, afumaţi acum de tot felul de grătare cu cozonac secuiesc sau aromaţi de duhoarea unor haine de blană vechi de zeci de ani. Să mai spunem că anul acesta, tarabele cu kitsch-uri au ajuns până la poarta Mânăstirii, dând la o parte obişnuitul târg de produse tradiţionale, autentic româneşti.

Ce e cu Buzăul ?

Foarte mulţi argeşeni, inclusiv ziarişti mai prost informaţi, se întreabă încă de anul trecut de unde atâta prietenie între primăria Curtea de Argeş şi firma din Buzău care se ocupă de haosul numit bâlciul de zilele oraşului. Ei bine, să afle cu toţii odată, firma respectiva, Delta ACM, are ca patron un bun amic al lui Ştefan Pirpiliu. Cine e Ştefan Pirpiliu ? Să vedeţi drăcia dracului, taman patronul firmei care a făcut în dorul lelii marea asfaltare la Curtea de Argeş, în cadrul celebrului PIDU, mai nou penalul PIDU, de la Curtea de Argeş. Cine îşi mai aminteşte, acea firmă, DELTA ACM, a avut ca bază materială şi logistică în Curtea de Argeş chiar islazul din faţa sălii de sport, unde este acum balamucul. Coincidenţă? Deloc, pentru că unul din oamenii apropiaţi ai primarului Diaconu susţine că, de fapt, acum doi ani DELTA ACM, ca un bonus, ar fi vrut să asfalteze acea platformă din faţa Sălii de Sport, însă, pe ultima sută de metri, s-ar fi răzgândit şi, de comun acord cu primarul, au lăsat acolo locul viran, taman bun pentru organizat bâlciuri de prietenul din Buzău al lui Ştefan Pirpiliu. Ca o concluzie, am putea spune că, iată, PIDU încă nu s-a terminat la Curtea de Argeş, şi datorită acestuia, urbea Basarabilor a devenit Comuna Regilor… manelelor de Buzău.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon. Celor din Africa de Sud le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a comentat despre prezența noi tulpini Covid pe teritoriul țării noastre: ”Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicînd cursele din Africa de Sud? Foarte simplu. Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern”.

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întîlnire cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Întîlnirea de lucru a durat patru ore. Televiziunile ne-au înfățișat din debutul întîlnirii cîteva secvențe cinematografice, dominate de acel aer ireal pe care-l au toate gesturile omenești făcute de dragul pozei. Astfel de secvențe se înregistrează și se difuzează cu huiet în cazul unor întîlniri internaționale cruciale. Participanții participă la o sesiune foto, cum se spune, își arată dinții unii altora, după care se înjură de mamă în limbaj diplomatic. În cazul întîlnirii de la Guvern, secvențele sînt cu atît mai jenante cu cît ele surprind niște persoane care se întîlnesc în ședințe în mod obișnuit și care, în consecință, n-au nevoie să fie imortalizate în timp ce se fac că lucrează.

Cu o zi înainte, sîmbătă, 4 decembrie 2021, un Comunicat de presă venit tot de la Guvern, informa opinia publică din țară și din străinătate de convocarea întîlnirii și, mai ales, de motivul convocării:

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, mîine, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întîlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă ținea să ne asigure:

„După consultarea cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită”

Atît însemnările lui Nicolae Ciucă, premier al României, cît și textele celor două Comunicate lasă impresia unei acțiuni provocate de un eveniment înfricoșător.
Un eveniment care dacă nu se iau imediat măsuri, riscă să producă un dezastru.
Evenimentul cu pricina e menționat de cele două Comunicate:
În România s-a confirmat prezența tulpinii Omicron.

Din cîte se știe, după anunțul făcut de autoritățile din Africa de Sud privind ivirea pe teritoriul acestei țări a unei noi tulpini a virusului, țările europene au intrat în stare de alertă. Deși de la ivirea primelor cazuri în Africa de Sud (18 noiembrie 2021) au trecut două săptămîni, nici în Africa de Sud și nici în țările în care Perfidul virus de tip nou – Omicron – a ajuns, nu s-a produs nici o dovadă că e mai periculos decît tulpinile anterioare, totuși Europa s-a baricadat cum n-a făcut-o nici măcar în primăvara lui 2020, cînd s-au ivit primele cazuri în China.

Deși disproporțiile dintre ce se știe pînă acum despre Noua tulpină și isteria occidentală ridică multe semne de întrebare, să admitem totuși, că și-n Occident e valabilă învățătura cu suflatul în iaurt. Să-i înțelegem, așadar, pe occidentali cînd au suspendat orice aterizare de cursă aeriană venită din Africa de Sud. Cu toate acestea, în cîteva țări europene au fost semnalate cazuri (e drept puține) de infectări cu Omicron.

Aceste cazuri s-au ivit fără știința Autorităților. Fie că e vorba de cetățeni veniți, înainte de suspendarea zborurilor, fie de cetățeni care au ajuns pe alte căi din Africa de Sud sau din alte țări după ce-au fost în Africa de Sud.

De precizat că măsurile de baricadare au fost luate înainte de ivirea cazurilor.
La noi, aceste măsuri au fost luate după ivirea a două cazuri.

Dacă ar fi să credem pozițiilor oficiale apariția celor două cazuri a luat Guvernul prin surprindere. De existența lor s-a aflat sîmbătă, 4 decembrie 2021. Și tot sîmbătă, de cum a aflat, premierul a convocat întîlnirea.

Care întîlnire s-a soldat cu luarea unor măsuri drastice împotriva pătrunderii Omicron din exterior.

După reuniunea de la Victoria, a avut loc o conferință de presă. În chip ciudat, deși Alexandru Rafila, ministru Sănătății, e epidemiolog, la conferință a participat și șeful DSU Raed Arafat. Deși pînă mai ieri, ministrul PSD anunța că ministerul Sănătății va prelua Comunicarea în chestiunea Pandemiei, duminică, Alexandru Rafila, ministru, a trebuit să împartă comunicarea cu un secretar de stat de la Interne, pe numele său Raed Arafat. Se vede limpede că umflarea în pene a lui Alexandru Rafila s-a dezumflat ca o bășică împunsă cu acul. Raed Arafat a ocupat în chip abuziv pe podiumul mediatic și nu-l va lăsa nici mort.

Așa s-a creat un moment jenant:

Deși Alexandru Rafila e ministrul Sănătății și astfel singurul îndreptățit să comunice românilor măsurile de restricție, despre ele a vorbit și șeful Pompierilor care dau primul ajutor, Raed Arafat.

Nici intervențiile celor doi, nici comunicatele privind întîlnirea n-au răspuns unei întrebări legitime:
Cum a pătruns Omicron în România?
Au descoperit autoritățile prin testare, după simptomele specifice infectării, cetățeni despre care n-au știut că au fost în Africa de Sud?
Așa s-ar crede judecînd după tărăboiul care definește întîlnirea de duminică.

Cetățenii infectați cu Omicon sînt doi – unul din Brașov și unul din Vaslui.

Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicînd cursele din Africa de Sud?
Foarte simplu.
Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern.

Așadar, în toate țările europene, Guvernele s-au dat peste cap să nu ajungă în țările lor, pe calea aerului, periculosul Omicron.
În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon.

Cei din Africa de Sud au aterizat pe 30 noiembrie 2021 pe aeroportul Otopeni.

Din partea Guvernului le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat.
Cum veneau dintr-o țară considerată ca unul dintre cele mai periculoase locuri din lume prin ivirea Omicron, ar fi fost normal ca toți călătorii să fie ținuți în carantină la București.
Abia după ce le ieșeau rezultatele negative, puteau pleca spre casă.
Guvernul României le-a dat drumul să plece acasă, în țară. Cum să-i carantineze pe sărbătoriți?
Și-au descoperit că sînt purtătorii periculosului virus abia peste patru zile.

Speriat că în acest timp necarantinații au răspîndit virusul Nicolae Ciucă a convocat o reuniune de urgență.

După ce cotcodăcise atîta c-a sărit în ajutorul sărmanilor din Africa de Sud, cum să-și permită Nicolae Ciucă să-i vîre în carantină?!
Se ducea dracului tot efortul cotcodăcitului.

Nicolae Ciucă a lăsat impresia sîmbătă c-a aflat o veste la care nu se aștepta.
Drept pentru care a convocat întîlnirea de a doua zi.
De ce n-a convocat-o sîmbătă dacă, vorba lui, „nici o clipă nu trebuia pierdută”?
Pentru că a convoca o reuniune de lucru duminica în zi de odihnă, dă bine la imagine.
Un premier care, spre deosebire de Dumnezeu, nu cunoaște odihna zilei a șaptea.

Convocarea duminică nu era suficientă pentru efectul dorit al cotcodăcitului.

Pentru ca reuniunea să devină eveniment mediatic, pe lîngă cei trei, anunțați sîmbătă, au mai fost convocați și ministrul de Interne și ministrul Apărării.

În cazul celui de la Interne mai avem o explicație.
Virusului îi trebuie administrate niște bulane milițienești pe spinare.
Dar cel de la Apărare?
Vasile Dîncu ce să facă împotriva virusului?
Cum ce să facă?
Să-l vîneze cu avioanele F-16, cumpărate pe bani grei.
Mai ales că acestea nu zboară”, conform cristoiublog.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Coaliția PSD-PNL-UDMR își propune să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat. Marcel Ciolacu: ‘Este important să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că partidele din coaliția de guvernare vor ca România să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat.

„Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că măsurile care sunt deja în programul de guvernare vor fi aplicate în proiectul de buget de stat şi nu se mai negociază.

„Discutăm şi implementarea, de exemplu, a radarului mărfurilor, paşii de implementare, s-ar putea în anumite zone în maximum şase luni toată lumea să funcţioneze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare”, a precizat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că s-a mai discutat în şedinţa de coaliţie şi despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

România are nevoie de revizuirea Constituției? Marcel Ciolacu: ‘Nu am fi stat acum 2 luni fără guvern, dacă am fi avut acest instrument în Constituție’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend