Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-a împlinit visul lui Mitrofan ! Urbea Basarabilor a devenit Comuna Regilor… manelelor !

Avatar

Publicat

in


– Balamucul este stăpân pe jumătate din oraş
– Mai ceva ca la comune, un bâlci penibil, cu bolovanis, cu vedete printre paraşute
– Consilierii locali, în frunte cu primarul, ar trebui să îşi dea demisia pentru halul în care arată oraşul

balciDupă ce mai zilele trecute Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a demonstrat cum se poate organiza un eveniment de o calitate de necontestat, despre care argeşenii, dar şi turiştii, au avut numai cuvinte de apreciere, iată că de câteva zile, administraţia locală din Curtea de Argeş, împreună cu cel mai slab Consiliu Local care a existat vreodată în acest oraş, ţin mortiş să ne arate cum un oraş cu pretenţii poate fi transformat peste noapte într-o comună în care balamucul, praful şi prostul gust domină şi streseză fonic şi vizual, apoape non-stop.

Publicitate

Au cheltui 100 milioane pentru un bâlci în noroi !

Argeşenii ştiu unde şi cum a fost organizat bâlciul de anul trecut, mai exact în zona stadionului. Cât de cât curat, alei betonate, bine delimitate zonele de grătare şi bâlciul tradiţional, dar şi oarecum ascuns de privirile turiştilor care tranzitează oraşul. Ei bine, anul acesta administraţia locală a decis să găsească o utilitate şi sălii de sport, aşa că a hotărât să înghesuie pe porţiunea strâmtă din faţa sălii totul, dar absolut totul: paraşute, grătare, ciocane, roţi ale norocului, tarabe fumigene cu de toate, femei cu fuste, cântăreţe cu staif, cocalari şi Paraziţi….Mai exact, un loc unde cei cu probleme cardiace sau psihice nu au ce căuta, pentru că balamucul atinge cote nemaîntâlnite, chiar utopice. Un amalgam de sunete, praf şi mocirlă, combinat cu flegme şi înjurături ale cocalarilor, te fac să crezi ca ai ajuns în iad. “Mamă, frate, unde am ajuns?” s-a întrebat unul din membrii formaţiei Paraziţii, care a rămas mască în momentul intrării în zona apocaliptică. Omul nu ştia cum se va face auzit, pentru că scena pentru spectacole a fost proptită lângă tiribombele şi paraşutele din târg, iar difuzoarele acestora împrăştiau muzica specifică unui bâlci de ţară. Cine a dorit să asculte concertul nu prea a reuşit, pentru că din zecile de difuzoare date la maxim răzbăteau 10 stiluri de muzică diferite. Să mai spunem că pentru tot acest balamuc, primăria a cheltuit circa 100 milioane lei, pentru a nivela şi a face cât de cât practicabil islazul de lângă sala de sport. Că nu a reuşit a văzut oricine a fost deja acolo: fie s-au mocirlit, fie şi-au rupt tocurile în grublura de dimensiuni uriaşe, fie au inhalat praful la un loc cu fumul de mici. Oficial, bâlciul a fost organizat acolo deoarece stadionul este mic, iar acolo unde au fost tiribombele anul trecut a fost revendicat de vechiul proprietar. Acesta ar fi lăsat şi anul acesta bâlciul acolo, doar dacă primăria i-ar fi plătit câteva zeci de milioane chirie. Primăria însă, din comoditate, nu a dat câteva zeci pentru confortul relativ al iubitorilor de bâlci, ci a dat aproape triplu unei firme de construcţii din oraş pentru a amenaja haotic, la foc rapid, islazul din faţa sălii de sport. Ce a ieşit, aţi văzut singuri.

Bulevardul – pe jumătate blocat cu tarabe de kitsch-uri

O sa spuneţi probabil, lasă, că mai avem linişte pe bulevard! Total fals, pentru că, din cauza primăriei, jumătate din liniştitul bulevard – farmecul acestui orăşel, a fost ocupat pe jumătate de zeci de tarabe care blochează complet circulaţia normală pe trotuare. Aşa se face că, atât localnicii, cât şi turiştii, au mari dificultăţi în a-şi face obişnuita plimbare de seară pe sub tei, afumaţi acum de tot felul de grătare cu cozonac secuiesc sau aromaţi de duhoarea unor haine de blană vechi de zeci de ani. Să mai spunem că anul acesta, tarabele cu kitsch-uri au ajuns până la poarta Mânăstirii, dând la o parte obişnuitul târg de produse tradiţionale, autentic româneşti.

Ce e cu Buzăul ?

Foarte mulţi argeşeni, inclusiv ziarişti mai prost informaţi, se întreabă încă de anul trecut de unde atâta prietenie între primăria Curtea de Argeş şi firma din Buzău care se ocupă de haosul numit bâlciul de zilele oraşului. Ei bine, să afle cu toţii odată, firma respectiva, Delta ACM, are ca patron un bun amic al lui Ştefan Pirpiliu. Cine e Ştefan Pirpiliu ? Să vedeţi drăcia dracului, taman patronul firmei care a făcut în dorul lelii marea asfaltare la Curtea de Argeş, în cadrul celebrului PIDU, mai nou penalul PIDU, de la Curtea de Argeş. Cine îşi mai aminteşte, acea firmă, DELTA ACM, a avut ca bază materială şi logistică în Curtea de Argeş chiar islazul din faţa sălii de sport, unde este acum balamucul. Coincidenţă? Deloc, pentru că unul din oamenii apropiaţi ai primarului Diaconu susţine că, de fapt, acum doi ani DELTA ACM, ca un bonus, ar fi vrut să asfalteze acea platformă din faţa Sălii de Sport, însă, pe ultima sută de metri, s-ar fi răzgândit şi, de comun acord cu primarul, au lăsat acolo locul viran, taman bun pentru organizat bâlciuri de prietenul din Buzău al lui Ştefan Pirpiliu. Ca o concluzie, am putea spune că, iată, PIDU încă nu s-a terminat la Curtea de Argeş, şi datorită acestuia, urbea Basarabilor a devenit Comuna Regilor… manelelor de Buzău.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend