Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

S-AU SĂTURAT !!! Argeşenii vor transport public de călători modern in orasul regal! 

Avatar

Publicat

in

– Cetăţenii au iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru a forţa Consiliul Local să modernizezez transportul de călători din Curtea de Argeş
După ce în ultimii ani au apărut serioase probleme in privinţa transportului public de călători pe raza oraşului Curtea de Argeş, probleme semnalate în permanenţă de ziarul nostru, un grup de cetăţeni a anunţat în mediul online că va demara o campanie de strângere de semnături prin care cer eliminarea actualelor microbuze părăginite ce aparţin unor afacerişti din oraş. Oamenii susţin că pare cel puţin o ciudăţenie intenţia primăriei de a cheltui banii europeni pentru a înfiinţa staţii de încărcare a automobilelor electrice într-un oraş în care aşa ceva nu există, in loc să modernizeze transportul public de călători, cel care este unul din marii poluatori ai urbei. Reamintim că oraşul Curtea de Argeş este printre puţinele din ţară unde transportul public de călători se efetueaza total haotic, fără staţii adaptate nevoilor, cu microbuze ruginite care nu oferă nici măcar minimul de confort şi siguranţă ce aparţin unor firme private. De asemenea Curtea de Argeş se numără printre puţinele oraşe cu pretenţii din ţară în care societatea de transport ce a aparţinut primăriei a fost falimentată pentru a afce loc unor afacerişti de casă.

Ce vor oamenii de la aleşii locali

DE INTERES

Strângerea de semnături vizează doua aspecte principale, în fapt solicitări ferme către Consiliul Local. Prima dorinţă a argeşenilor este una perfect viabilă şi vizeaza modificarea Caietului de Sarcini pentru următoarea licitaţie în urma careia va fi atribuit serviciul de transport călători. Mai exact, se va solicita ca în caietul de sarcini sa se introduca obligativitatea ca numai firmele de transport care detin autobuze cu podea joasa sa se poată înscrie la licitaţie. Asta ar însemna ca transportul de călători din oras sa se efectueze cu autobuze moderne precum cel din imaginea alaturata. O altă cerinţă a argeşenilor dar mult mai greu de pus in parctica, ar fi aceea de a se infiinta o companie de transport public de calatori al carei actionar sa fie Consiliul Local Curtea de Argeş. In fine, o altă solicitare a acetatenilor catre primărie si Consiliul Local, vizeaza modernizarea statiilor de asteptare din oras, afisarea orelor de plecare si sosire in fiecare statie precum si respectarea orarului afisat.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

ACTUAL

Mădălin Marinescu, noul viceprimar la Curtea de Argeș, propun liberalii

Avatar

Publicat

in

De

În data de 29 septembrie, la sediul PNL Curtea de Argeş din strada Negru Vodă nr. 30A a avut loc o şedinţă extraordinară de informare şi analiză a rezultatelor cu care s-au soldat recentele alegeri locale. Punctul de cel mai mare interes a fost cel privitor la stabilirea măsurilor următoare cu privire la constituirea legislativului municipal şi la pregătirea organizaţiei pentru alegerile parlamentare. Este o dovadă de realism politic, căci orice formaţiune responsabilă învaţă din lecţiile trecutului şi priveşte obligatoriu spre viitor. Preşedintele PNL Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan, l-a propus pe dl Marinescu Mădălin să fie candidatul PNL pentru funcţia de viceprimar al municipiului Curtea de Argeş. În consecinţă, dumnealui a fost mandatat de organizaţie să poarte discuţii cu reprezentanţii celorlalte partide – fără PSD – în vederea stabilirii unui candidat comun pentru funcţia de viceprimar şi pentru constituirea unei majorităţi în Consiliul Local.

Raman de vazut daca reprezentantii USR si PMP vor agreea propunerea PNL urmand ca, la prima sedinta de comstituire a legislativului municipal, propunera sa fie votata.

DE INTERES

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Cristian Mitrofan spune adio: “Primăria Curtea de Argeş este un capitol închis definitiv şi irevocabil !”

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Curtea de Argeș, Cristian Mitrofan, a decis sa spuna adio ambițiilor sale mai vechi si a anunţat că Primăria Curtea de Argeş este un capitol închis definitiv şi irevocabil pentru domnia sa, deoarece organizaţia municipală a PNL are mulţi membri noi şi mulţi tineri care trebuie promovaţi şi sprijiniţi în continuare. “Dragi prieteni, pentru mine, Primăria Curtea de Argeş este un capitol închis definitiv şi irevocabil! Împreună cu colegii mei liberali am hotărât să facem tot ce este posibil să reedităm la alegerile parlamentare, rezultatele foarte bune de la alegerile europarlamentale și prezidențiale”, a anunțat Mitrofan pe pagina sa de Facebook.

Acesta a continuat spunanda ca “organizaţia locală n-a adus mercenari politici pentru locurile eligibile, dorind să iasă în faţă cu oamenii care au muncit pentru partid în ultimii 4 ani şi care au pus suflet în toate campaniile electorale. S-a construit o echipă frumoasă şi unită, care va creşte în continuare, partidul fiind deschis mai ales pentru suflul nou dat de entuziasmul neofiţilor, pentru persoane care nu au mai făcut politică. Există o mare dezamăgire în urma acestor rezultate, pentru că s-a muncit foarte mult şi supărarea provocată de rezultate este pe măsura speranţelor foarte mari. Maşinăria PSD-istă, în mare parte formată din electoratul tradiţional, din mulţi asistaţi sociali şi bugetari, s-a mobilizat foarte bine în stilul caracteristic, iar electoratul de dreapta, foarte vocal pe reţelele de socializare şi dornic de schimbare, nu a participat – din păcate – în număr mare la vot, rezultând astfel un absenteism îngrijorător, care a influenţat negativ – în mod decisiv – rezultatele finale.S-a remarcat, de asemenea, că singurii candidaţi care au avut voturi mai multe decât partidele lor au fost Constantin Panţurescu si Cristian Mitrofan, primii clasaţi în lupta pentru postul de primar. Restul candidaţilor au obţinut un număr de voturi sub cel al partidele lor. Voinţa electoratului prezent la vot a fost clară şi trebuie respectată. Asta pentru că alegătorii au întotdeauna dreptate, chiar dacă prezenţa a fost foarte mică şi legitimitatea celor preferaţi să ocupe anumite funcţii de responsabilitate este pe măsură.”

DE INTERES

PNL Curtea de Argeş mulţumeşte nu numai susţinătorilor, ci şi tuturor celor care au votat, aşteptându-i pe toţi şi mai ales pe nehotărâţi să voteze raţional la alegerile parlamentare, dacă le pasă cu adevărat de ţara în care trăim, de prezentul lor şi, mai ales, de viitorul urmaşilor. Nu vom încheia înainte de a-i felicita atât pe învingători, cât şi restul paricipanţilor la acest exerciţiu de democraţie aplicată care a fost cursa electorală încheiată prin alegerile din 27 septembrie”

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend