Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

S-ar putea aplica noi obligativități! Nelu Tătaru a dezvăluit zonele vizate

Publicat

in

S-ar putea aplica noi restricții și obligativități în România! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, duminică seara la Digi24.

„Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile”, a precizat ministrul.

Nelu Tătaru a precizat că bilanțul de astăzi arată că „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”. Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.

Tătaru a precizat că România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”.

„Nu este o problema ca număr sau ca dotare, dar este o problemă că noi ne gândeam că tot ce era spital covid să-l putem reda că spital non-covid”, a spus ministrul.

În acest sens, el a spus că trebuie avută în vedere o raportare diferită în funcie de situație din fiecare județ.

„Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile. Reevaluăm și agenții economici”, a subliniat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că „agenții economici trebuie să respecte regulile. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

„Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru.

El a precizat că mâine se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor.

„Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

Vezi și

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Un doctor român, teorie nouă în privința coronavirusului: ‘Ar trebui să ne bucurăm să fie cât mai mulți infectați pe zi’

EXCLUSIV Adevărul a ieșit la suprafață: Răsturnare situație în cazul polițistului care a aplicat ‘Legea pumnului’! A recunoscut!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Comisia Europeană a decis: Firmele românești vor putea accesa o schemă de ajutor în valoare de 800 de milioane de euro

Publicat

in

De

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro pentru a sprijini companiile din România afectate de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat al CE transmis de Mediafax:

  • Sprijinul poate fi acordat sub formă de împrumuturi subvenționate și a unor garanții de stat pentru împrumuturi.
  • Măsurile vor fi gestionate de către ramura de dezvoltare a EximBank
  • Sistemul va fi deschis întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) cu o cifră de afaceri care a depășit 20 milioane de lei în 2019, precum și întreprinderilor mari

Citește și: Datoria României crește cu 60.000 de euro pe minut

Conform CE, măsurile vizează îmbunătățirea accesului la finanțare pentru companii, ceea ce le va permite să își continue activitățile în timpul pandemiei de coronavirus și după aceasta.

„Comisia a constatat că măsurile cu privire la România sunt în conformitate cu condițiile stabilite în Cadrul temporar. Mai precis, pentru ambele măsuri: (i) scadența împrumuturilor este limitată la șase ani, (ii) valoarea împrumuturilor corespunde nivelului prevăzut în Cadrul temporar în ceea ce privește nevoile de lichidități ale beneficiarilor, (iii) împrumuturile se referă la nevoile în materie de capital circulant și de investiții și (iv) autoritățile române au instituit garanții pentru a se asigura că ajutorul este efectiv transferat către beneficiarii finali, de exemplu solicitând băncilor finanțatoare să mențină sau să amelioreze condițiile împrumuturilor eligibile pentru garanție”, se arată în comunicat.

Comisia a arătat că măsurile sunt necesare, adecvate și proporționale „pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”.

Citește și: Taberele din PSD: Cine se aliniază în spatele lui Eugen Teodorovici .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Each species to qualify for financial support amid Covid-19 pandemic

Publicat

in

De

All those active in agriculture and affected by the Covid-19 pandemic will qualify for forms of support that will be posted on the ministry’s website in the coming weeks, Minister of Agriculture and Rural Development Adrian Oros told a news conference on Thursday.

„For state aid amid the Covid-19 pandemic, we have prepared pieces of legislation, both emergency ordinances and government decisions for some species, so that all those active in agriculture and food industry are impacted by these forms of support. We have a separate support scheme for sheep and goats, for pigs, for birds, for dairy and beef cattle, and also for the beekeeping sector. Details of all these schemes will be given in the coming weeks when they are displayed and on the ministry’s website,” Oros said.

Asked about the serious situation in beekeeping, where losses of up to 80% have been reported, Oros said that beekeepers will receive a form of support per bee families this year as well.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend