Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-a suspendat activitatea clinicii stomatologice din Piteşti, unde un copil a intrat în comă în urma unei anestezii

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că a fost suspendată activitatea clinicii din Pitești, unde un copil a intrat în comă după ce i-a fost efectuată o anestezie generală.

„DSP a suspendat activitatea clinicii respective și a dat cea mai mare amendă. Urmează o anchetă a Colegiului Medicilor, a Parchetului și, de îndată ce avem concluziile, vi le vom comunica. Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal. Nu poți administra medicamente de acel tip. Este vorba de propofol fără o sală de trezire, asistență medicală. Sunt mai multe prevederi. Așteptăm concluziile. Acea substanță se folosește exclusiv ca spitalicesc, nu o putem folosi într-un cabinet stomatologic, fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele. „, a declarat ministrul Victor Costache.

Reamintim că DSP Argeş a făcut, marţi, verificări la clinica de stomatologie TeddyCare, care a fost sancţionată cu 20.000 de lei, întrucât, deşi are autorizaţie de funcţionare, nu are Secţie ATI.

De asemenea, potrivit reprezentanților Spitalului „Grigore Alexandrescu”, starea copilului s-ar fi înrăutățit, intrând în moarte cerebrală.

Foto: teddycare.ro

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat: ”Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat…”

Publicat

in

De

Șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu lămuriri după ce pe internet s-a vehiculat o informație tristă. 

Mai precis, pe rețelele de socializare circula zvonul conform căruia șefa Secției ATI de la Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota ar fi pierdut războiul cu COVID-19. În aceste momente, însă, medicul ”din prima linie” se luptă pentru viața sa.

Raed Arafat, a anunțat jurnaliștii faptul că: ”Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat (n.r. că a pierdut lupta cu viața șefa Secției ATI de la Gerota). Este în stare critică, dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea”, informează DcNews.

Pe surse, s-a rostogolit că șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă ar fi murit, din cauza COVID-19. Informația, transmisă atât la TV, cât și pe site-uri de știri și, mai ales, pe Facebook, se rostogolește rapid în momentele în care medicul se luptă pentru viața sa.

Șefa Secției este medic primar A.T.I., are competențe în terapia durerii, este specializată în managementul serviciilor de sănătate și este doctor în știinte medicale. Toată munca de o viață a unui medic extrem de valoros pentru România s-a lovit de indiferența unui fost ofițer MAI, care a ascuns călătoria avută în Israel și și-a infectat familia, dar și medicii de la Spitalul Gerota, șefa de la ATI fiind contact al ofițerului MAI.

Vezi și:  Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Costache, despre demisie: ‘A fost o decizie care s-a luat într-un anumit context’

Publicat

in

De

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a afirmat, vineri, într-un interviu exclusiv acordat Antena 3, că decizia demisiei sale a fost luată într-un anumit context.

„Știți și dvs. cum sunt demisiile miniștrilor — în momentul în care ești ministru faci parte dintr-un cabinet, dintr-o echipă și unii miniștri mai și demisionează.”, a spus Victor Costache.

Întrebat dacă a fost decizia sa, Costache a răspuns: „A fost o decizie care s-a luat într-un anumit context despre care cred că se va povesti mai târziu. Important este de știut că în primul rând sunt medic, am depus un jurământ și niciodată, dacă vă uitați retrospectiv în cariera mea, nu am părăsit un proiect pe care l-am început.

Așa că voi continua cu toate puterile să rămân în prima linie, nu-mi voi abandona echipa, pacienții și țara și mă veți vedea în prima linie a acestei crize. Mă voi întoarce la pacienții mei și voi rămâne alături de echipa Ministerului Sănătății atâta timp cât se va dori lucrul acesta”

Victor Costache a subliniat că demisia sa nu este o fugă de responsabilități, așa cum a fost acuzat.

„Tocmai, că nu fug nicăeri, v-am povestit cum sunt demisiile miniștrilor, nu sunt primul ministru pus în situația asta. E important că în afara calității mele de minstru voi rămâne implicat în soluționarea acestei crize”, a afirmat Costache.

Fostul ministru a spus că nu știe dacă va rămâne foarte activ în viața politică.

Vezi și:

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend