Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

S-a strigat BINGO, pardon, ŢEAPĂ ! Organizatorul UNIPLAY SHOW de la Antena 1, probleme cu plata banilor

Avatar

Publicat

in

În 2013, chiar în perioada Paştelui, mizând că românul e bun creştin şi mare fraier la bucurie, a reînceput “Super Bingo Metropolis”. De data aceasta, organizat de METROPOLIS BETS SRL Bistriţa (CUI: 15020596), firmă deţinută tot de cei doi indivizi. Desigur, jocul a fost transmis tot de ANTENA 1, în ciuda faptului că a luat ţeapă de două milioane lei la prima ediţie. Mai mult, în septembrie 2014, postul de televiziune a anunţat că sărbătoreşte 5 ani de “Super Bingo Metropolis”!

În martie 2016, a doua ediţie “Super Bingo Metropolis” s-a întrerupt, anunţând intempestiv că “ia vacanţă şi îşi întrerupe activitatea pentru o perioadă“. Nu a ieşit mare tam-tam atunci, nu au fost plângeri din partea câştigătorilor, nici firma nu a intrat în insolvenţă… să spunem că nu a fost chiar o ţeapă.

Bingo a revenit de Crăciun, premiile… la Paştele Cailor!

Bingo a revenit la ANTENA 1 abia la finalul anului trecut (de Crăciun), de data aceasta sub un alt nume – UNIPLAY SHOW, organizator fiind MONTE CALM PLAY SRL Bistriţa (CUI: 36141841), firmă înfiinţată în mai 2016, asociat majoritar fiind acelaşi Radu CHIFA – 90%, diferenţa de 10% fiind deţinută de MONTE CALM GROUP SRL (CUI: 33497810), societate controlată tot de CHIFA. Altfel spus, de data aceasta nu apare celălalt ţepar, Petru RUS.

Pentru anul trecut, MONTE CALM PLAY SRL a raportat pierderi de 12.058.453 lei şi datorii totale de 13.400.230 lei, iar la finalul anului avea în casă şi conturi suma de 464.728 lei. Demn de menţionat este şi faptul că societatea figurează cu active imobilizate de numai 979.558 lei şi nu deţine mărcile UNIPLAY, care sunt înregistrate pe MONTE CALM GROUP SRL.

Luna trecută, emisiunea a fost întreruptă, cu promisiunea că va reveni după 1 Mai (AICI), şi au apărut primele semne că va fi o nouă ţeapă, mai mulţi câştigători reclamând că nu şi-au primit premiile şi sunt duşi cu preşul de reprezentanţii UNIPLAY. În realitate, problemele financiare sunt chiar de la finalul anului 2016, luna trecută doar s-a spart buba (în spaţiul public). Astfel, MONTE CALM PLAY SRL a intrat în evidenţele CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) pe 19 decembrie 2016, când a refuzat la plată două bilete la ordin. Şi nu a fost un accident pentru că situaţia s-a repetat şi chiar s-a agravat în lunile următoare, astfel că organizatorul noii ţepe UNIPLAY a adunat 99 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 3.894.521,28 lei.

În aprilie 2017, MONTE CALM PLAY SRL a împuşcat şi 4 refuzuri la plată cu cecuri, după ce incidentul anterior, din 14 februarie 2017, a fost considerat minor pentru că firma avea conturile poprite. Valoarea cecurilor refuzate la plată este de 1.460.748,13 lei, astfel că în total sunt 104 refuzuri la plată în valoare totală de 5.355.269,41 lei.

ONJN pune capăt golăniei marca Radu CHIFA

Pe 5 mai 2017, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) s-a hotărât să rupă pisica în două şi “a decis revocarea licențelor de organizare pentru activităţile de bingo televizat şi slot-machines deţinute de MONTE CALM PLAY SRL“. Pe site-ul uniplay.ro nu există niciun anunţ în acest sens, ultima “noutate” fiind din 21 aprilie 2017, anunţul că emisiunea “va fi reluată după data de 1 mai 2017”.

Pe portalul instanţelor de judecată încă nu a apărut dosarul de insolvenţă (sigur ţeparul de CHIFA va cere protecţia Legii 85/2014, cum a făcut şi data trecută), dar există vreo 30 de procese în care MONTE CALM PLAY SRL este reclamată de (foşti) angajaţi pentru drepturi băneşti sau de diverse firme pentru facturi neachitate.

Încă o firmă ţepară MONTE CALM

În ceea ce priveşte MONTE CALM GROUP SRL, aceasta a refuzat la plată un prim bilet la ordin pe 5 ianuarie 2017, situaţia repetându-se de încă 15 ori pînă la finalul lunii respective. Şi nu s-a oprit aici.

În februarie 2017 a mai marcat 24 de refuzuri la plată, în martie – 41, iar luna trecută numai 8, cu menţiunea că pe 29 martie 2017 a fost raportat la CIP un cec refuzat la plată, în valoare de 46.433,73 lei, ceea ce duce la aplicarea unei interdicţii bancare de a emite cecuri pe o perioadă de un an.

Cele 91 de bilete la ordin refuzate la plată (două sunt ceva mai vechi, din noiembrie şi decembrie 2014) au o valoare totală de 9.071.651,30 lei, sumă apropiată de cifra de afaceri din 2015 (9.275.922 lei, pentru 2016 încă nu a depus bilanţul).

Unul dintre creditorii MONTE CALM GROUP SRL, societatea V.R.G. SA Viişoara (CUI: 3696587) a depus pe 3 aprilie 2017 cerere de deschidere a insolvenţei împotriva firmei controlate de Radu CHIFA, un prim termen în Dosarul nr.835/112/2017 fiind programat pe 8 iunie 2017. V.R.G. SA are ca obiect principal de activitate “fabricarea materialului rulant”, în 2015 a înregistrat pierderi de 2.694.713 lei, mai mari decât cifra de afaceri (2.227.134 lei) şi nu a avut amabilitatea de a răspunde mail-ului prin care am solicitat informaţii despre creanţa invocată. (sursa foto: facebook.com/UniplayRomania)

Punem pariu că în maxim un an apare o nouă emisiune de bingo televizat?!

 

Via supervizor.ro

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dispozitive fără de care nu putem trăi

Avatar

Publicat

in

De

Dispozitivele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Încă de când ne trezim le utilizăm pentru a ne ușura munca sau a putea duce la bun sfârșit anumite sarcini. Așadar, nu există îndoială asupra faptului că acestea ne-au revoluționat viața și au îmbunătăți-o considerabil. Problema apare în momentul în care ele ne acaparează viața și ne fură prea mult din timpul nostru prețios. Deși sunt foarte utile, este bine să găsim un echilibru între timpul petrecut în compania celor apropiați și cel dedicat acestor aparate. Până atunci, iată care sunt dispozitivele fără de care nu putem trăi.

Telefonul mobil

Au trecut de mult momentele în care telefonul era utilizat doar pentru a efectua apeluri. Telefonul inteligent i-a luat locul și chiar a ajuns să fie un dispozitiv indispensabil, aproape ca o extensie a vieții noastre.

Așadar, unul dintre primele dispozitive de pe listă este fără îndoială telefonul inteligent. Oamenii țin la îndemână acest gadget în orice moment al zilei. Totuși, nu este greu de înțeles de ce fac asta. Dispozitivul inteligent poate fi folosit atât pentru a ține legătura cu cei din jurul nostru, pentru a ne informa, pentru a face poze, pentru a asculta muzică, pentru a încerca diverse aplicații noi, pentru a juca jocuri de cazino sau pentru a testa simulatoare de mașini de curse.

Laptop

Un alt dispozitiv la fel de util este laptopul sau tableta. Din acest motiv, le utilizăm în fiecare zi. Laptopul este ca un prieten fidel pentru că ne oferă posibilitatea să lucrăm de pe el, să vizionăm filme, să stocăm poze, să căutăm informații noi și să intrăm pe diverse rețele de socializare.

Este adevărat, o mare parte dintre aceste acțiuni pot fi duse la bun sfârșit chiar și de pe telefonul inteligent, dar un laptop este mai practic. În trecut nici nu exista posibilitatea de a efectua munca de acasă, dar acum lucrurile s-au schimbat foarte mult. Putem lua laptopul cu noi la birou, în oraș sau la o prezentare importantă.

Ceas inteligent

Pe lângă laptop și telefon, ceasul inteligent a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate în ultima vreme. Acest gadget mic, dar util, a fost primit cu brațele deschise de către utilizatorii din întreaga lume.

Pentru a dovedi faptul că este indispensabil lumii moderne trebuie precizat că mulți deținători ai acestui produs îl poartă și în timpul somnului. Însă acest lucru nu este o problemă fiindcă gadgetul a fost conceput pentru a oferi date despre calitatea și durata somnului. Mai mult, trimite și notificări de pe telefon, monitorizează ritmul cardiac și activitatea fizică.

Căști

Pentru mulți muzica este un element care face parte din viața noastră. Ascultăm muzică atunci când facem cumpărăturile, când mergem în oraș, când facem curat sau când mergem spre muncă. Ei bine, din acest motiv viața fără căști pare un real calvar.

Din fericire, în zilele noastre există o gamă variată de căști dintre care putem alege. Avem la dispoziție tradiționalele căști cu fir sau căști wireless, pe care le conectăm direct la telefonul nostru inteligent.

Mai mult, căștile care blochează sunetele exterioare sunt foarte utile în momentul în care călătorim și există alți pasageri mai gălăgioși sau atunci când suntem la muncă și trebuie să ne concentrăm pe o sarcină importantă.

Baterie externă

O mare parte dintre telefoanele inteligente sunt dotate cu o baterie care durează câteva ore bune. Însă de multe ori uităm să ne încărcăm telefonul. În plus, există zile în viața noastră când petrecem mai mult timp departe de casă decât am plănuit inițial. Așadar, în toate aceste momente de „cumpănă” soluția salvatoare este o baterie externă.

Tot ce trebuie să facem este să ne conectăm telefonul la ea și în câteva minute ne vom putea relua deja activitățile. De asemenea, pentru a reduce numărul de gadgeturi pe care le purtăm după noi avem posibilitatea de a achiziționa o husă cu încărcare pe care o atașăm direct la telefon.

Kindle

Acest mic gadget este extrem de util pentru persoanele pasionate de citit. Pe lângă faptul că este mic și poate fi luat fără probleme peste tot, are o capacitate de stocare destul de mare. Cu alte cuvinte, e ca o bibliotecă mobilă la care ai acces constant.

Nu în ultimul rând, această invenție reduce defrișările și are luminozitate care poate fi schimbată în funcție de preferințe.

Poate că există și alte dispozitive care sunt indispensabile vieții cotidiene. Cu siguranță vor apărea și alte aparate la fel de folositoare în anii următori, însă o mare parte dintre acestea sunt prezente în viața oricui.

Sursa imaginii:
1. antstang / Shutterstock.com
2. GaudiLab / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! RACORDAREA la curent/gaze ÎN MOD GRATUIT, chiar fără act de proprietate, liberalizarea pieței și alte noutăți în domeniul utilităților

Avatar

Publicat

in

De

Toate cele mai importante noutăți pentru consumatori ale anului precedent și cu mare ecou în actualitate sunt legate de liberalizarea pieței gazelor și energiei electrice. Utilizatorii pot alege acum oferta cea mai bună de pe piață pentru factura de curent sau gaze, prețurile nemaifiind stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Pe lângă asta, consumatorii au mai primit însă și alte vești bune referitoare la racordările la utilități și nu numai.

Racordarea unei locuințe noi la curent e posibilă și fără actul de proprietate

Ordinul ANRE nr. 22/2020 prevede că cei care nu au un act de proprietate pot, totuși, să-și conecteze locuința nouă la rețeaua de curent electric. Noua regulă se referă la case care n-au mai fost legate la curent până acum – deci, locuințe nou-construite, în esență. Regula nu se aplică însă ansamblurilor de blocuri și/sau ansamblurilor de locuințe individuale. Dar proprietarul locuinței individuale trebuie să prezinte, în locul unui act de proprietate fie o adeverință de la primărie, fie o declarație pe propria răspundere. 

O nouă procedură (unică) pentru schimbarea furnizorului de gaz și curent

Anul trecut, autoritățile din domeniul energiei au stabilit o procedură mai simplă pentru schimbarea furnizorului de curent și gaze. Concret, noua procedură permite celor ce doresc să schimbe furnizorul de energie electrică sau a celui de gaze naturale să facă acest lucru foarte simplu, prin depunerea unei cereri la noul furnizor, acesta fiind cel care se va ocupa de toate detaliile, schimbarea efectivă urmând să se facă în cel mult 21 de zile. Practic, ANRE a comasat cele două proceduri ce erau folosite pentru schimbarea furnizorilor de energie înainte. 

Din vara lui 2020, piața gazelor a fost liberalizată

Liberalizarea pieței înseamnă că prețurile nu vor mai fi reglementate de către ANRE, ci sunt stabilite în funcție de mecanismele pieței (în funcție de cerere și ofertă). În acest context, consumatorii au avut și au, în continuare, posibilitatea să își schimbe contractele cu furnizorii de gaze și să aleagă oferte mai bune. 

Liberalizarea pieței energiei electrice

Similar, dar ulterior liberalizării pieței gazelor, a intervenit și liberalizarea în piața energiei electrice, în 2020. În mod distinct însă, liberalizarea pieței energiei a dus la mult mai multe discuții și controverse în spațiul public, unde numeroase voci au acuzat ba că furnizorii au crescut sau plănuiesc să crească nejustificat de mult prețurile, ba că liberalizarea s-a făcut în condiții care avantajează furnizorul mult în detrimentul consumatorului. Cert e că, la acest moment, situația consumatorilor în privința schimbărilor contractuale necesare (alegerea unor oferte mai avantajoase) beneficiază de o perioadă mai lungă de clarificare.

Racordarea la gaze, gratuită pentru clienții finali casnici. Costurile sunt suportate, în primă instanță, de operatorii de distribuție

Ca să nu se mai perceapă viitorilor utilizatori sume uriașe, dintr-un foc, pentru racordare, ANRE a decis că e preferabilă varianta în care costurile sunt suportate inițial de operatorii de distribuție și se regăsesc apoi pe factura celui care s-a racordat (însă fără să depășească 1% din tariful de distribuție).

nici.

O procedură nouă pentru soluționarea neînțelegerilor cu furnizorul la încheierea contractelor de gaze sau curent

Tot anul trecut a apărut și o nouă procedură de soluționare a neînțelegerilor ce ar putea apărea la momentul încheirii contractelor între consumatori și furnizorii de energie. Ordinul ANRE nr. 128/2020 prevede că soluționarea neînțelegerilor se face, la început, la nivelul furnizorului, unde consumatorul și furnizorul se vor întâlni pentru soluționarea neînțelegerii. Abia dacă acest lucru nu se întâmplă, se va putea merge mai departe, în vederea soluționării problemei, la nivelul ANRE. 

Pe perioada stării de alertă, furnizorii esențiali de utilități n-au voie să debranșeze clienții

Furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate nu au voie să debranșeze clienții, pe perioada stării de alertă, se arată în OUG nr. 70/2020. 

ICCJ: factura de apă și canalizare e titlu executoriu chiar dacă e emisă unei asociații de proprietari

Anul trecut, ICCJ a decis că o factură fiscală pentru serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, ce este emisă de furnizor pe numele unei asociații de proprietari, este considerată titlu executoriu. Cu alte cuvinte, chiar și o factură fiscală colectivă este considerată titlu executoriu, nu doar una individuală. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend