Conecteaza-te cu noi

Pitesti

S-A STABILIT ! Săptămîna viitoare, primarul Cornel Ionică află dacă îşi pierde mandatul

Publicat

in

Primarul Pitestiului, Cornel Ionica, va afla saptamana viitoare daca isi pierde sau nu mandatul de primar. Decizia va fi luata joia viitoare, 24 mai,  de Inalta Curte de Casatie si Justitie acolo unde Cornel Ionica a depus ultima cale de atac impotriva unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care era declarat, în martie 2016, în conflict de interese. Dupa mai bine de un an in care s-a aflat in procedura de filtru, dosarul lui Cornel Ionica a primit in luna martie un termen la care judecatorii au decis sa mai solicite partilor, inainte de pronuntare, puncte de vedere asupra raportului ANI.  Intre timp, atat ANI cat si primarul Ionica au trimis punctele de vederea iar instanta suprema a stabilit ca saptamana viitoare, pe 24 mai,  sa si decida: isi pierde sau nu, Cornel Ionica, mandatul de primar ?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

USR ARGEȘ AVERTIZEAZĂ: Nu băgați buldozerele în Pădurea Trivale! „Au scris PUG-ul orașului la dictarea mafiei imobiliare!”

Publicat

in

De

USR Argeș a transmis mai multe observații cu privire la Planul Urbanistic General aflat în dezbatere publică. După mulți ani, Piteștiul are un PUG nou, ceea ce este de apreciat.  Însă actuala administrație PSD-istă, strânsă în jurul primarului Cornel Ionica – Gentea – Apostoliceanu, au scris planul de dezvoltare a orașului parcă la dictarea mafiei imobiliare. Acest PUG va da liber la construcții, fără să se țină seama de nevoile de locuire decentă ale piteștenilor și fără respect pentru spațiul verde de care avem nevoie. 

USR Argeș consideră că Planul Urbanistic General trebuie să respecte câteva principii: fără construcții în Pădurea Trivale, fără blocuri între case, dezvoltare urbanistică integrată – locuințele + spații comerciale + grădinițe/școli + utilități + transport în comun, eliberarea tramei stradale de mașini parcate prin proiectarea și execuția parcărilor rezidențiale, prioritizarea transportului public și al celui alternativ înaintea transportului auto individual, crearea zonei metropolitane.

După discuțiile cu cetățenii, USR Argeș a solicitat primăriei Pitești modificarea semnificativă a PUG-ului, în așa fel încât Piteștiul să se dezvolte armonios iar viața în acest oraș să devină mai bună și mai sănătoasă.  

În viitorul PUG, o zonă masivă din pădurea Trivale devine construibilă și lasă loc de abuzuri imobiliare în viitor. Pădurea Trivale trebuie să fie a oamenilor, a orașului, nu a rechinilor imobiliari. USR Argeș propune trecerea întregii păduri Trivale în extravilan, pentru a ne asigura că rămâne pădure. De asemenea, propunem ca întreaga suprafață de pădure din zona cuprinsă între grădina Zoo, zona M5, străzile Episcop Grigorie Leu, Nicoale Labiș, Grigorești și Zamfirești, precum și zona adiacentă străzii Mitropolit Antim Ivireanu să fie trecută în arealul de arie protejată.

Există o problemă majoră și cu regimul construcțiilor, care permite construirea blocurilor între case, o practică inacceptabilă. 

 „Echipa PSD  Ionică – Gentea – Apostoliceanu da o ultimă luptă înainte de alegeri pentru a transforma bucăți însemnate din pădurea Trivale în zone construibile. Piteștiul este binecuvântat cu această pădurea și cu viziune și investiții putem să facem o pădure urbană care să devină obiectiv turistic. Nu blocurile în pădure sunt soluția. Cer PSD să renunțe la planul de a mutila pădurea Trivale. Pădurea trebuie să rămână pădure. Soluția este trecerea întregii păduri în extravilan, pentru a ne asigura că nu vor putea emite autorizații de construcție. Din PUG reiese și lipsa de viziune pe termen lung. Nu există o dezvoltare urbanistică integrată, nu se ține cont de nevoile tuturor piteștenilor. Tot ce fac ei e să defrișeze și să betoneze. 

Împreună cu piteștenii și colegii mei din USR Pitești am trimis mai multe propuneri primăriei Pitești și sperăm să țină seama de ele. În caz contrar, le cer să amâne dezbaterea și votul pentru noul PUG până după alegeri, când am speranța și știu că vom avea o nouă administrație, cu o nouă viziune și energie. Acești oameni au eșuat în ultimii 4 ani, iar acum arată că nu pot gândi un Plan Urbanistic General pentru altcineva decât afaceriștii imobiliari.”, a declarat Ionuț Moșteanu, candidatul USR pentru primăria Pitești. 

Propunerile concrete trimise de USR Pitești pot fi consultate aici: https://bit.ly/2U4BDUH

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Mînzînă, populist de meserie, dă vorbe goale la schimb cu voturi! (CP)

Publicat

in

De

Pentru că vocea populismului a trebuit să aibă un nume în județul Argeș, i s-a spus simplu: Ion Mînzînă. Esența PRM, altoită cu stilul lui Corneliu Vadim Tudor, se vede cel mai bine în declarațiile recente pe care Mânzână le face despre dublarea alocațiilor pentru copii.

Fără să invoce nici un calcul bugetar și nicio logică financiară, domnul Mînzînă pozează în marele iubitor al copiilor, uitând că face parte din partidul care, într-un an, de Simfonia Lalelelor, când era Viorica Dăncilă premier, a privit cocoțat pe scenă cum un copil minor făcea tumbe direct pe asfalt, spre deliciul ”autorităților”.

Ei bine, noi n-am uitat acest moment! Și i-l reamintim astăzi populistului Mînzînă care pozează prin gazete în cel care ”vrea să dea” copiilor. Dai vorbe goale pentru voturi, nu-i așa, Ion Mînzînă?  Îi mai reamintim domnului Mînzînă, populist de meserie, că guvernul a reușit, în vremuri grele, de pandemie, să asigure reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, pentru elevi, începând cu data de 2 iunie. De asemenea, îi mai amintim că Guvernul Orban a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă a anului, iar cei care fac naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar.

Elevii au la dispoziție măști de protecție, măsurarea temperaturii le este asigurată, trasee foarte clare de venire și de plecare au fost deja stabilite, dezinfectant este în orice școală. Într-un cuvânt, este asigurat tot confortul pentru a învăța și pentru a se întoarce sănătoși acasă toți elevii din țară.

Cât despre bani – singurul subiect care-l preocupă intim pe domnul Mînzînă – îi vom spune că de la 1 septembrie vor crește pensiile! Iar aceasta va fi o creștere reală și sustenabilă, nu cum a făcut-o PSD! Ticăloșiile pesediste, gen promitem pensionarilor marea cu sarea și apoi le luăm cu două mâini s-au terminat în România!

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend