Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

“S-A REPEZIT LA MINE, PROBABIL SĂ MĂ LOVEASCĂ” – PANȚURESCU, portret de primar făcut de o angajată a sa, într-o scrisoare care spune tot

Avatar

Publicat

in

În ciuda faptului că la finalul mandatului legal de 4 ani Constantin Panțurescu nu a avut ce realizari sa prezinte în afara de reparatii la doua poduri si un bazin de înot cu mari probleme, comportamentul deplasat şi agresivitatea verbală cu care edilul de la Curtea de Argeş îşi tratează cetățenii, colegele de partid sau de la serviciu au devenit de notorietate, el avand tupeul să o jignească în ultimul hal pe deputata Simona Bucura-Oprescu.

De căteva zile, in mediul online circulă scrisoarea trimisă de o argeșeancă, chiar o angajată a primăriei, trimisă sub forma unei reclamații autorităților centrale de la București. În această scrisoare, biata femeie – asemeni altor argeșeni care au reclamat permanent comportamentul deplasat şi agresivitatea verbală a lui Panțurescu – face dezvaluiri incredibile despre cel care mai vrea încă 4 ani de mandat in fruntea orașului regal.

Iată câteva fragmente din scrisoarea/sesizare a argeșencei în care arată apucăturile primarului Panțurescu.

“S-a repezit spre mine, probabil să mă lovească”

„Vineri 22.11.2019 ora 13:15, după ce m-am înregistrat în registrul de deplasări aflat la portar, m-am deplasat cu maşina familiei la cele două secţii de votare, deoarece maşinile instituţiei nu erau disponibile, unde am procedat la verificarea secţiilor de votare, am încuiat secţiile şi m-am întors la serviciu. Imediat ce am intrat în biroul unde îmi desfăşor activitatea şeful de serviciu Tudorescu Simina mi-a comunicat faptul că şeful biroului Resurse Umane-Savu Dorinel a chemat-o în biroul său şi a început să o apostrofeze şi să o hărţuiască în legătură cu plecarea mea la cele două secţii de votare, deşi cunoştea faptul că eram obligată prin dispoziţie, la fel ca toţi ceilalţi 15 funcţionari publici nominalizaţi prin aceeaşi dispoziţie, să fiu prezentă la secţiile de votare. Şeful biroului Resurse Umane – Savu Dorinel i-a reproşat că am plecat fără bilet de voie, deşi eram înregistrată în registrul de deplasări, în condiţiile în care niciun funcţionar public desemnat ca şi mine nu a fost tras la răspundere pentru deplasarea la secţiile de votare. Considerând că Savu Dorinel este de rea-credinţă şi, nefiind prima dată când acesta are un comportament abuziv, am mers la primarul Panţurescu Constantin şi i-am relatat despre abuzul pe care l-a săvârşit Savu Dorinel. Contrar funcţiei pe care o îndeplineşte şi dispoziţiei pe care a emis-o, primarul a început să ţipe şi să urle la mine, spunând că de asta există şeful resurse umane pentru a vedea cine intră, cine iese şi ce face fiecare în primărie şi parafrazându-l «mai bine să vezi tu ce faci cu ăla acasă», făcând referire la soţul meu. Este evident că primarul a încercat prin atitudinea sa cât şi prin intermediul lui Savu Dorinel să-mi îngrădească şi să-mi obstrucţioneze activitatea, încercând sub orice formă să mă împiedice în a-mi exercita atribuţiile de serviciu pe care însuşi acesta mi le-a dispus, ameninţându-mă şi hărţuindu-mă în mod constant. Discuţia cu acest primar care îmi este şi şef a fost extrem de traumatizantă, la un moment dat acesta s-a ridicat de pe scaun şi s-a repezit spre mine, probabil să mă lovească, dar am avut prezenţa de spirit şi am ridicat tonul spunându-i că nu-i permit să urle şi să ţipe la mine şi să mă ironizeze legându-se de viaţa mea privată”, povesteşte reclamanta în sesizarea trimisă prim-ministrului.

„Cine nu este cu PSD trebuie sancţionat!”

Acuzaţiile la adresa primarului de la Curtea de Argeş continuă, semnatara reclamaţiei considerând că aceste ieşiri ale edilului au cel mai probabil un fundament politic, bazat pe principiul „cine nu este cu PSD trebuie sancţionat”.  
„Vin cu această sesizare ca urmare a acţiunilor abuzive îndreptate atât asupra mea, cât şi a celor care nu-i împărtăşesc opţiunile politice, considerând că acei funcţionari publici care nu simpatizează cu PSD-ul, deci implicit cu el în calitate de preşedinte al PSD Curtea de Argeş, sunt funcţionari care trebuie eliminaţi, hărţuiţi, ameninţaţi, şantajaţi în cel mai josnic mod. Din purtarea abuzivă a acestui primar am simţit că se încearcă sancţionarea mea, tocmai pentru faptul că mi-am dus la îndeplinire sarcinile dispuse de acesta cu privire la verificarea secţiilor de votare”- se mai arată în plângere.

„Mă simt vulnerabilă, ameninţată, hărţuită!”

În cuprinsul reclamaţiei, subordonata primarului Panţurescu vorbeşte, aşadar, nu numai despre comportamentul şefului său, ci şi despre o serie de acţiuni pe care aceasta le califică drept abuzuri. În această linie se înscriu şi referirile la modul în care s-au făcut angajările în Primăria Curtea de Argeş.

„Acest aspect sesizat este unul minor, dar, de fapt, la nivelul Primăriei Curtea de Argeş, abuzurile sunt mult mai grave, acest primar creându-şi un grup de interese format din şefii de servicii pe care i-a numit prin concursuri simulate, prin angajarea multor persoane în funcţie de grupul de interese pe care îl conduce, prin salarizarea acestora diferenţiat, prin grile de salarizare separate faţă de restul funcţionarilor publici, prin acordarea sporurilor pe fonduri europene aceloraşi funcţionari din grupul său de interese, acordarea de premii de excelenţă tot celor din grupul său, folosirea bunurilor instituţiei în interes personal etc. Formulez această sesizare invocând şi prevederile legii 571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţii publice şi din alte unităţi care semnaleză încălcări ale legii, întrucât mă simt vulnerabilă, ameninţată, hărţuită atât în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cât şi în viaţa privată. Vă rog să procedaţi la verificarea amănunţită a activităţii acestei primării pe perioada mandatului primarului Constantin Panţurescu, cu privire la angajările şi promovările făcute de acesta, la modalitatea de salarizare pe două grile a funcţionarilor publici, înfiinţarea de servicii noi în scopul promovării funcţionarilor publici agreaţi de acesta, includerea funcţionarilor din grup în proiecte pe fonduri europene sau cu finanţare de la guvern etc. Este ruşinos că am ajuns unii dintre noi să fim asimilaţi unor funcţionari nou-angajaţi aduşi pe sistemul «de pile», oameni care au lucrat aproape 20 de ani ca vânzători în piaţă şi care au trecut un aşa-zis examen pentru inspector taxe şi impozite locale. Exemplele sunt foarte multe, iar noi, cei cu vechime şi profesionişti, suntem catalogaţi de acest primar şi şefii de serviciu numiţi de el, proşti, incompetenţi, c…e, deoarce nu putem fi corupţi, intimidaţi, şantajaţi. Primarul este deranjat de însuşi faptul că o parte dintre noi ne facem treaba legal şi profesionist”, se arată în aceeaşi sesizare. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Muncii, anunț important pentru banii acestor angajați: Am inițiat completări la cadrul legal existent

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Muncii, Violeta Alexandru a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a fost finalizat cadrul legal prin care părinţii copiilor cu vârsta de până în 12 ani ale căror şcoli şi grădiniţe se închid în urma măsurilor epidemiologice vor putea primi sprijin financiar pentru a putea sta acasă cu copiii, iar actul legislativ va fi discutat în următoarea şedinţă de Guvern.

„Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscriși în unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară, intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.

Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli. Adăugăm și scenariile 2 și 3. Aceleași reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgență.

Toate avizele ministerelor, al CES și al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanență la dispoziția angajatorilor și a angajaților care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în ședința de guvern.

Am terminat și aici. Gestionăm deja alte provocări. În fiecare zi.

#lamuncă„, a notat Violeta Alexandru.

Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la…

Publicată de Violeta Alexandru pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei vizați

Avatar

Publicat

in

De

La Senat se află în dezbatere o propunere legislativă prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare pentru încă un domeniu industrial.

Locurile de muncă vizare sunt cele din domeniul producției de energie electrică și termică despre care inițiatorii legii spun că sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care muncă se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi.

Inducția electromagnetica din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.

În expunere de motive se mai spune că speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin că aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă din sector.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend