Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

Campulung

S-a predat ca un star

Publicat

in

d61767dca52cbe1566e87d624154e887.jpgUrmărire cu focuri de armă pentru prinderea fratelui cămătarului Zobar
Marţi după-amiază, poliţiştii musceleni au avut parte de o urmărire ca în filme, cu focuri de armă. Un şofer de etnie rromă, care nu s-a conformat semnalelor agenţilor de la Poliţia Rutieră, a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri, fără, însă, a fi prins. Bărbatul a reuşit să fugă după ce şi-a abandonat maşina, chiar dacă poliţiştii l-au somat, trăgând un foc de avertisment, în plan vertical.

Ajutat de rude, Vasile Dinu şi-a pierdut urma

Incidentul a avut loc marţi, 14 ianuarie, în jurul orei 16.00, în comuna Schitu Goleşti. Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Câmpulung care acţiona în zona Valea Pechii a efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Opel Vectra. Iniţial, nimic nu prevestea urmărirea ca în filme ce urma să aibă loc, deoarece conducătorul auto a oprit la semnalele poliţiştilor. Aducându-şi aminte de neregulile pe care le are, în clipa în care poliţiştii i-au cerut actele, bărbatul, sub pretextul că se duce în maşină să le ia, s-a urcat la volan şi a demarat în trombă, pe DN 73, spre Câmpulung, încercând să îşi piardă urma. Agenţii de poliţie au plecat imediat în urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei Poliţiei, urmărirea întinzându-se pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri. Pentru a îl face pe bărbat să se oprească, poliţiştii au tras un foc de avertisment în aer, dar nici acest lucru nu l-a speriat pe fugar, care nu a oprit maşina decât atunci când a fost blocat de poliţişti. Însă nici atunci bărbatul nu s-a dat bătut, şi a reuşit să fugă, asta după ce i-au sărit în ajutor neamurile sale, peste 20 la număr, care i-au împiedicat pe poliţişti să îşi facă datoria. Oamenii legii au cerut ajutoare şi, în scurt timp, la locul incidentului au sosit mai multe echipaje ale Poliţiei şi unul de jandarmi, care au pornit pe urmele fugarului, dar, cu toate acestea, nu au reuşit să îl prindă. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la volanul maşinii era Vasile Dinu, de 39 de ani, din Schitu Goleşti, nimeni altul decât fratele lui Petre Dinu, zis Zobar, anchetat şi el, dar pentru şantaj şi cămătărie. De asemenea, oamenii legii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere, acesta fiind, probabil, principalul motiv pentru care s-a sustras controlului. În aceeaşi seară, autovehiculul a fost ridicat şi dus la sediul Poliţiei, constatându-se că maşina nu are nici asigurare obligatorie,  motiv pentru care s-a reţinut certificatul de înmatriculare, dar şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinii.

Bărbatul s-a predat Poliţiei

Probabil, convins de rude că aşa este mai bine pentru el, Vasile Dinu s-a predat Poliţiei Câmpulung miercuri după amiază, luându-i-se declaraţii, bărbatul motivând fuga sa prin  faptul că nu deţinea asigurare obligatorie pentru maşina condusă. “Astăzi (n.r.- miercuri), în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii rutieri au trecut la audierea conducătorului auto, care, în ziua de 14 ianuarie 2014, pe raza comunei Schitu Goleşti, nu a oprit la semnalul regulamentar al lucrătorilor Poliţiei, fiind necesar să execute un foc de avertisment în plan vertical. Acesta s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung. În acest moment, este audiat atât el, cât şi o altă persoană care poate da relaţii cu privire la cele întâmplate. Conducătorul auto a motivat lipsa asigurării, într-adevăr, maşina nu avea asigurare obligatorie, fapt pentru care s-a reţinut şi certificatul de înmatriculare şi au fost retrase şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, iar pentru faptul că a condus fără permis de conducere se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.”, ne-a declarat comisarul şef Viorel Buzescu, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Câmpulung. Surse din cadrul Poliţiei ne-au dezvăluit că bărbatul a stat ascuns de frică să nu fie arestat, el ajungând în faţa poliţiştilor doar după ce a fost asigurat, prin intermediul liderului rromilor din Câmpulung, că nu va ajunge, cel puţin deocamdată, după gratii. Bărbatul s-a ales pentru fapta sa cu dosar de cercetare penală şi riscă, dacă va fi găsit vinovat, de la 1 la 3 ani închisoare sau amendă. De asemenea, toţi cei care au sărit în apărarea bărbatului şi i-au împiedicat pe poliţişti să îşi facă datoria au fost sancţionaţi contravenţional, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VEȘTI BUNE! Aviz pozitiv primit pentru Cetatea Poenari – De la 1 iunie ar putea începe lucrările de consolidare

Publicat

in

De

După patru luni de întârziere, lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp. Recent, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Luni, Proiectul Tehnic va fi  transmis la verificator, după care urmează ca primăria din Arefu să elibereze autorizația de construire.
„În sfârșit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ținut pe loc timp de patru luni de zile. Se lucrează acum la obținerea autorizației de construire la Primăria Arefu. Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo. Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis și anul acesta și anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, a precizat Marius Nicolaescu”, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș. Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeș. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turiști pe an, iar în 2020, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turiști.Pe perioada execuției lucrărilor, accesul turiștilor va fi restricționat.  Cetatea Poenari a fost ridicată în perioada de întemeiere a statelor medievale Ţara Românească şi Moldova (secolele XIII – XIV), cel mai probabil construită de primii Basarabi, consemnează surse din istoria Evului Mediu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Fost prefect de Argeș: „Nu am văzut în viața mea un primar atât de hăituit, de vânat, cum este Elena Lasconi”

Publicat

in

De

Prezent, aseară, în emisiunea CHESTIUNI ARZĂTOARE de la PROFI 24 TV, fostul prefect PNL al Argeșului, Emanuel Soare, s-a declarat șocat de atacurile furibunde ale PSD și, mai nou, ale PNL la adresa primariței Elena Lasconi de la Câmpulung. „Vă spun sincer că eu nu am văzut in viața mea un primar al unei localități care să fie atât de vînat, atât de hăituit cum este Elena Lasconi. N-am văzut așa ceva, mai ales că este și femeie. Eu îi doresc succes și sper să reziste, mai ales că este un primar foarte bun”, a declarat în direct Emanuel Soare, fost prefect de Argeș, pe fondul discuției despre situația lucrărilor la Bulevardul Pardon, lucrări care ar trebui blocate după acțiunea în instanță a Prefecturii Argeș..

Video cu declaratia, de la min 51

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend