Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-A DECIS: Spitalul Valea Iașului va trata pacienții COVID – MÂINE VA FI ELIBERAT și pregătit

Publicat

in

Propunerea unor reputați medici făcută public și încurajată de ziarul nostru, la inceputul saptamanii trecute, va fi pusa în aplicare de mâine, la Valea Iasului. Astfel, Dan Manu, presedintele CJ Argeș, și Sorina Honțaru, directoarea DSP Arge, au anunțat astazi ca Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului va trata pacienții diagnosticati cu coronavirus. „Începând de luni, 6 aprilie, Spitalul de la Valea Iașului va fi eliberat deoarece pe viitor și această unitate medicală va fi destinată pacienților suspecți și diagnosticați cu SARS COVID 19, forme ușoare și medii”, a declarat Dan Manu.

Sorina Honțaru, sefa DSP, a anunțat oficial că decizia este luată. ” Vă anunț că, de mâine, luni, 6 aprilie, spitalul de la Valea Iasului va fi eliberat pentru putea primi si trata pacienți suspecți și diagnosticați forme medii sau usoare de SARS COVID 19. La Mioveni, vor mai fi internate doar formele grave de infectie cu COVID 19″, a spus Sorina Honțaru, șefa DSP Argeș.

Reamintim ca la începutul acestei săptămâni, ziarul nostru publica o stire in care faceam referire la mai multi medici argeșeni care avansasera o propunere care, iată, este pusă în practică. Ei spuneau ca cea mai potrivita unitate spitaliceasca din judet pentru a deveni Spital COVID 19 este Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului. ” Are toate dotarile reclamate ca fiind lipsa la Mioveni, inclusiv reteaua de ventilatie care este adaptata prin specificul spitalului. Este acreditat ANMCS si este cel mai bine amplasat, intr-o padure de brazi si cu o cale unica de acces ce poate fi usor pazita si are foarte aproape o zona unde pot ateriza si decola elicoptere SMURD in caz de urgenta. Este cel mai bine amplasat geografic, ceea ce ar permite detasarea lejera a medicilor aici de la Pitesti, Campulung si Curtea de Arges”, erau doar cateva dintre argumentele medicilor care au explicat pe o retea de socializare ca Spitalul Valea Iasului  este cea mai buna solutie pentru un spital COVID 19. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Jurnalistul Radu Tudor: Winter is coming – Germania scade TVA la gaze de la 19 % la 7%

Publicat

in

De

Guvernul german a decis să reducă temporar TVA la gaze naturale – de la 19% la 7% -, pentru a ajuta consumatorii să înfrunte scumpiri declanșate de Războiul rus în Ucraina, anunță joi cancelartul Olaf Scholz, relatează AFP.

Aceasta reducere a TVA Următoarele vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lui martie 2024, anunță Scholz

”Ne așteptăm ca întreprinderile să aplice 100% cererilor acestei scădere”, subliniază anularea germană.

Creșterea prețurilor ”este o povară importantă pentru multe persoane”, recunoaște șeful Guvernului în această scurtă declarație de presă.

În timp ce prețurile cresc rapid, faptele la energie urmează să crească în mod sensibil – începutul la 1 octombrie -, când distribuitorii de gaze naturale vor putea, printr-o nouă lege, să acopere scumpirile de la cerere.

Întreprinderile vor putea să ceară 2,4 eurocenți în plus pe kilowatt-oră de gaze naturale de la particulari și întreprinderi.

Cu TVA, suma respectivă înseamnă 600 de euro în plus pe an într-o gospodărie medie cu doi copii și un consum de 20.000 KWh.

Guvernul de coaliție a încercat să scutească în întregime de la plata TVA – o măsură refuzată de către Comisia Europeană (CE).

Berlinul a decis, astfel să scadă taxa pe valoare, să adaugă la întreg consumul, ceea ce „descarcă consumatorii mai mult” decât prelevarea a 2,4 eurocenți, dă asigurări Olaf Schlz.

Cancelarul și-a reiterat promisiunea unui nou pachet de ajutoare ”menit să scadă presiunea care apasă asupra particularilor și întreprinderilor”.

Detaliile acestor măsuri sunt negociate, în prezent, în cadrul coaliției.

Germania a deblocat deja ajutoare în valoare totală de 30 de miliarde de euro, inclusiv rabaturi la pompă și un bilet popular, în valoare de nouă euro, care permite călătorii cu transportul în comun și cu trenuri regionale pe o perioadă de lună. Însă această măsură încetează la sfârşitul lui august, scrie news.ro, conform radu-tudor.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful Finanțelor, Adrian Câciu: ‘A fost o decizie luată în coaliție. Bugetarii ar trebui să știe, că această întârziere se datorează USR

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi, la Palatul Victoria, că Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare, iar restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat. El a ţinut să precizeze că această întârziere în majorările salariilor este provocată de USR, care a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă.

”A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba neapărat de bani şi nu e vorba de majorări. Aş vrea să reiau puţin, dacă îmi permiteţi, trecutul. Am venit în faţa dumneavoastră, am spus că dăm către zona bugetară doar pentru două familii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca, la jumătatea anului, să venim cu noi măsuri”, a spus ministrul.

El a precizat că s-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest unu pe patru şi în direcţia aceasta merge.

”Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat, pentru că ştiţi foarte bine că avem în analiză, la Ministerul Muncii, reforma salarizării unitare, reforma administraţiei – sunt mai multe reforme pe PNRR – şi să se vină totuşi cu o abordare integrată, corelată la nivel de întreg aparat bugetar, pentru a nu crea noi inechităţi. Foarte important, sporurile sunt mai sensibile câteodată decât salariul-bază, că pot crea, prin diferenţe, între ministere noi inechităţi”, a menţionat ministrul Adrian Câciu, arătând că ”ultima decizie a fost ca recuperarea să fie de doar de unu pe patru la cei care s-au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022”.

Întrebat dacă nu a amânat Guvernul prea mult această decizie ca bugetarii să primească în plus la salariu doar 50 de lei, în unele cazuri, ministrul Finanţelor a precizat că a fost situaţia din Parlament cu legea care a fost atacată la Curtea Constituţională. 

”Pur şi simplu, bugetarii ar trebui să ştie, măcar dânşii, că această întârziere se datorează USR. USR a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă. Haideţi să-şi mai asume şi dânşii, că parcă nici nu au fost la guvernare. Eu ştiu că au fost îngheţate salariile pe acea perioadă, dar să ştie oamenii de ce au suferit”, a mai afirmat el, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend