Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-a decis: Amenzi mai mari pentru cei care-și deranjează vecinii și petrecerile private gălăgioase

Avatar

Publicat

in

Pentru cei care-și deranjează constant vecinii, în timpul orelor de liniște sau chiar în afara lor, precum și pentru petrecerile private care devin prea gălăgioase, deputații au adoptat miercuri un proiect legislativ cu sancțiuni contravenționale mai aspre. Mai exact, repetarea faptelor în 24 de ore va aduce amenzi mult mai mari contravenienților și polițiștii vor putea obliga vinovații să presteze inclusiv activități în folosul comunității.

Repetarea anumitor contravenții într-un interval de 24 de ore de la constatarea de către poliție a primei fapte va duce la amenzi mai mari pentru făptuitori și chiar la obligarea efectuării de muncă în folosul comunității, prevede Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, adoptat miercuri în Parlament și trimis la promulgare, la șeful statului. Modificările cuprinse în proiect vor intra în vigoare abia după ce apar în Monitorul Oficial.

Tulburarea liniștii locatarilor în intervalele de liniște stabilite de lege e amendată cu sume între 500 și 1.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, dar dacă polițistul e chemat șiconstată iar aceleași fapte pe care le-a constatat/sancționat în ultimele 24 de ore, atunci va putea aplica amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei sau să oblige contravenientul să presteze între 70 și 120 de ore de activități în folosul comunității.

(…) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora” este fapta sancționată în Legea nr. 61/1991 și care va putea fi mai aspru sancționată.

Mai departe, în aceeași lege se prevede o amendă între 200 și 1.000 de lei pentru“tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. După ce proiectul de lege menționat va intra în vigoare, repetarea acestei fapte în 24 de ore va putea atrage amenzi între 500 și 1.500 de lei sau obligarea la 50-100 de ore de muncă în folosul comunității.

Și petrecerile private gălăgioase, pentru care se pot da acum amenzi între 500 și 1.500 de lei, sunt vizate de acest proiect de lege. În primul rând, amenda dată în primă fază va fi mult mai mare, deputații adoptând o amendă între 2.000 și 3.000 de lei pentru petrecerile gălăgioase. Mai departe, dacă polițistul vine iar în termen de 24 de ore și constată că contravenientul a persistă în a-și deranja vecinii, va putea da o amendă între 3.000 și 6.000 de lei sau obliga la prestarea de muncă în folosul comunității între 100 și 150 de ore.

(…) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban” este, mai exact, descrierea faptei ce va fi mai aspru amendată în Legea nr. 61/1991.

În fine, ca motivare adusă creșterii amenzilor, în Parlament s-a punctat faptul că românii acuză adesea că amenzile existente acum în lege sunt ignorate de vecinii gălăgioși și de petrecăreți. Prin urmare, s-a motivat, e necesară aplicarea unor amenzi repetate și mai mari decât cele inițiale, care să descurajeze contravenienții. E important de reținut însă că și aceste amenzi vor putea fi plătite la jumătate, în 15 zile.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile

Avatar

Publicat

in

De

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. (…)

Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă.

Ce am făcut din această perspectivă? Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.

Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor„, a mai spus Horia Grigorescu, conform adevărul.ro.

Acesta a subliniat că „Poşta a strâns cureaua cât a putut, din toate perspectivele, pe zona cheltuielilor inutile, a economisit fiecare bănuţ, a profitat de toate facilităţile fiscale existente şi a reuşit, astfel, să achite datoriile istorice la stat, 135 milioane de lei”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un fost șef ANAF desființează Guvernul: Deficitul bugetar creat de maeștrii Orban&Cîțu este cauza principala a creșterii datoriei publice

Avatar

Publicat

in

De

Fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Ștefan Diaconu acuză „scandaloasa risipă de bani publici a guvernului liberal.

Diaconu consideră că deficitul bugetar creat de duoul Ludovic Orban-Florin Cîțu este principala cauză a creșterii datoriei publice.

Scandaloasa risipa de bani publici a guvernului liberal

Istoricii economici ar putea veni cu date mai precise. Eu insa nu cunosc un asemenea precedent pe vreme de pace. Cum e posibil ca datoria publica sa creasca cu aproape 13 puncte procentuale ca pondere in PIB? Adica cu aproape 125 de miliarde de lei!!! Intr-un singur an!!!

Cu siguranta deficitul bugetar urias creat de maestrii Orban&Citu este cauza principala a cresterii datoriei publice. Dar nu numai…

Culmea este ca nu se opresc aici si isi prognozeaza in legea bugetului o crestere a datoriei publice de 55% pentru anul acesta. Cifra care va fi depasita la sfarsitul acestui an in lipsa reformelor structurale a cheltuielilor publice si a certitudinii absorbtiei precare a fondurilor europene. Moment de la care lucrurile vor fi scapate de sub control.

Pe intelesul tuturor: in doi ani de guvernare liberala, datoria publica istoric acumulata se dubleaza. O performanta pe care cred ca nici guvernul Patagoniei salbatice nu ar fi reusit-o!

Il auzim pe autorul principal al dezastrului premierul Citu vorbind permanent despre “reforme” viitoare in timp ce mediul de afaceri abia isi trage rasuflarea. Si pentru ca traim intr-o veritabila democratie e bine ca exista si o categorie a aplaudacilor decerebrati care le admira guvernantilor mareata opera de distrugere a Romaniei.

Si cand te gandesti ca puscariile sunt pline cu cei care au furat un portofel…”, spune fostul șef ANAF.

Vezi și

Execuție de ultimă oră! Se confirmă dezvăluirea Bugetul.ro: Omul lui Marcel Vela intră în scenă

Super-veste pentru toți românii! Puteți câștiga sute de euro – Cum este posibil

Vești proaste pentru milioane de români! Facturile la gaz ar putea să crească considerabil

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend