Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

S-a decis: Amenzi mai mari pentru cei care-și deranjează vecinii și petrecerile private gălăgioase

Avatar

Publicat

in

Pentru cei care-și deranjează constant vecinii, în timpul orelor de liniște sau chiar în afara lor, precum și pentru petrecerile private care devin prea gălăgioase, deputații au adoptat miercuri un proiect legislativ cu sancțiuni contravenționale mai aspre. Mai exact, repetarea faptelor în 24 de ore va aduce amenzi mult mai mari contravenienților și polițiștii vor putea obliga vinovații să presteze inclusiv activități în folosul comunității.

Repetarea anumitor contravenții într-un interval de 24 de ore de la constatarea de către poliție a primei fapte va duce la amenzi mai mari pentru făptuitori și chiar la obligarea efectuării de muncă în folosul comunității, prevede Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, adoptat miercuri în Parlament și trimis la promulgare, la șeful statului. Modificările cuprinse în proiect vor intra în vigoare abia după ce apar în Monitorul Oficial.

Tulburarea liniștii locatarilor în intervalele de liniște stabilite de lege e amendată cu sume între 500 și 1.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, dar dacă polițistul e chemat șiconstată iar aceleași fapte pe care le-a constatat/sancționat în ultimele 24 de ore, atunci va putea aplica amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei sau să oblige contravenientul să presteze între 70 și 120 de ore de activități în folosul comunității.

(…) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora” este fapta sancționată în Legea nr. 61/1991 și care va putea fi mai aspru sancționată.

Mai departe, în aceeași lege se prevede o amendă între 200 și 1.000 de lei pentru“tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. După ce proiectul de lege menționat va intra în vigoare, repetarea acestei fapte în 24 de ore va putea atrage amenzi între 500 și 1.500 de lei sau obligarea la 50-100 de ore de muncă în folosul comunității.

Și petrecerile private gălăgioase, pentru care se pot da acum amenzi între 500 și 1.500 de lei, sunt vizate de acest proiect de lege. În primul rând, amenda dată în primă fază va fi mult mai mare, deputații adoptând o amendă între 2.000 și 3.000 de lei pentru petrecerile gălăgioase. Mai departe, dacă polițistul vine iar în termen de 24 de ore și constată că contravenientul a persistă în a-și deranja vecinii, va putea da o amendă între 3.000 și 6.000 de lei sau obliga la prestarea de muncă în folosul comunității între 100 și 150 de ore.

(…) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban” este, mai exact, descrierea faptei ce va fi mai aspru amendată în Legea nr. 61/1991.

În fine, ca motivare adusă creșterii amenzilor, în Parlament s-a punctat faptul că românii acuză adesea că amenzile existente acum în lege sunt ignorate de vecinii gălăgioși și de petrecăreți. Prin urmare, s-a motivat, e necesară aplicarea unor amenzi repetate și mai mari decât cele inițiale, care să descurajeze contravenienții. E important de reținut însă că și aceste amenzi vor putea fi plătite la jumătate, în 15 zile.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ: Terasele vor fi deschise până la ora 24

Avatar

Publicat

in

De

Terasele din România vor fi deschise până la ora 24. Este anunțul de ultimă oră făcut de premierul Ludovic Orban. Decizia de a închide terasele la ora 23 nu are niciun fundament științific, au avertizat mai mulți medici.

“Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost aprobată, a CNSU, pentru a pregungi programul până la ora 24”, a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax.

Publicitate

El a spus că vor exista și alte modificri, dar că sunt “chestiuni mai mici”.

“Altele sunt chestiuni mai mici, legate de prezența la loturile naționale a sportivilor care activează în alte țări – să se permită fără a se aplica regulile de izolare. De asemenea, chestiuni legate de diplomație și de corpul diplomatic”, a adăugat premierul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alina Gorghiu: ‘Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că moțiunea de cenzură nu va fi un demers serios, ci va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări.

„Haideți să ne gândim că din luna mai PSD tot anunță această moțiune de cenzură și l-a anunțat inclusiv pe autorul acestui text al moțiunii, Șerban Nicolae (…). Cât de serioasă e această moțiune de cenzură al cărei text este redactat de senatorul PSD Șerban Nicolae? Nu va fi nici un demers serios, în realitate, va fi o găleată de invective, de venin și de frustrări”, a declarat la RFI Alina Gorghiu.

Ea a spus că PNL va avea discuții cu partidele parlamentare, pentru a contracara moțiunea de cenzură.

„Constant se fac aceste discuții, pentru fiecare demers inițiat de Guvernul Orban s-au făcut discuții cu parlamentarii (…). Și pentru această moțiune de cenzură sigur, vom purta discuții cu fiecare coleg din majoritatea parlamentară, apelăm la raționalul acela care există în fiecare dintre noi, pentru a nu pune țara într-o situație proastă. Sigur că nu mă bazez pe discuții pe care le fac unii și alții, ci mă bazez pe discuții pe care le fac eu, personal (…). Eu nu cred că va fi o moțiune încununată de succes pentru PSD”, a mai spus Gorghiu.

Publicitate

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend