Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

S-a ales praful de turismul din Turcia

Publicat

in

Industria turismului din Turcia aproape s-a oprit, în aprilie numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 99%, comparativ cu perioada similară din 2019, din cauza restricţiilor de călătorie adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Luna trecută, au sosit în Turcia 24.238 de turişti străini, faţă de 3,29 milioane în aprilie 2019, arată datele publicate vineri de Ministerul Turismului.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

În primele patru luni din acest an, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 50%, la 4,3 milioane, de la 8,7 milioane în perioada similară din 2019.

În perioada ianuarie-aprilie 2020, cei mai mulţi vizitatori străini – 2,3 milioane – au fost în Istanbul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

În primele patru luni din acest an, cei mai mulţi turiştri străini au sosit din Bulgaria aproape 400.000 – şi Germania – peste 356.000.

Anul trecut, Turcia a fost vizitată de 45 milioane turişti, iar veniturile din turism au fost de aproximativ 34,5 de miliarde de dolari.

Citește și: Răsturnare de situație! Marcel Ciolacu și-a scris demisia în alb din conducerea PSD. Care este motivul

Din această săptămână, autorităţile de la Ankara primesc din nou solicitări de peste hotare pentru reluarea serviciilor de turism medical pentru străini.

Ministerul turc al Sănătăţii a pregătit directivele referitoare la criteriile de intrare în ţară, tratare şi externare a pacienţilor şi însoţitorilor lor neinfectaţi cu coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2. Între cele 31 de state se numără România, Marea Britanie, Germania, Irak şi Rusia, iar tratamentele disponibile acoperă o gamă largă, de la chirurgie oftalmologică la transplant de organe şi cardiologie.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

Separat, hotelurile din Antalya au început pregătirile pentru redeschiderea activităţii, respectând criteriile de siguranţă.

Din 27 martie, Turcia a oprit toate zborurile internaţionale, pentru a stopa răspândirea pandemiei. Operatorul aerian Turkish Airlines a extins săptămâna aceasta suspendarea zborurilor sale internaţionale până în 10 iunie 10, cele interne fiind suspendate până în 4 iunie. Ambele fuseseră anterior suspendate până în 28 mai.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

Numărul de cazuri de COVID-19 a ajuns la 153.548 în Turcia, iar numărul de decese este de 4.249. Autorităţile de la Ankara au adoptat măsuri din ce în ce mai stricte pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fața de culoare anonimă și steagul SUA arzând deasupra unei lumânări – Banksy și lucrarea inspirată de moartea lui George Floyd

Publicat

in

De

Artistul stradal britanic Banksy a reacționat pe social media la moartea lui George Floyd scriind sistemul înregistrează un eșec în ceea ce privește persoanele de culoare, alături de o nouă lucrare a sa care reprezintă o față de culoare anonimă și steagul SUA arzând la flacăra unei lumânări aprinse.

”La început m-am gândit că pur și simplu ar trebui să tac și să ascult persoanele de culoare cu privire la problemă. De ce ar trebui să fac asta? Nu este problema lor, este a mea”, a scris artistul, potrivit BBC.

Acesta a adăugat că ”oamenii de culoare sunt pierduți de sistem. De sistemul alb. Ca o conductă stricată care inundă apartmanetul oamenilor care locuiesc dedesubt. Sistemul defectuos le face viața mizeră, dar nu e treaba lor să o repare. Ei nu pot – nimeni nu îi va lăsa în apartamentele de sus”.

Postarea e însoțită de o lucrare de artă care arată un steag american arzând.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sepsi a învins, cu scorul de 2-1, Chindia Târgovişte, într-un meci amical disputat la Sfântu Gheorghe

Publicat

in

De

Formaţia Sepsi a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1, echipa Chindia Târgovişte, într-un meci amical disputat la Sfântu Gheorghe, potrivit news.ro.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Golurile învingătorilor au fost marcate de Achahbar şi Fulop. Pentru Chindia a înscris Dumitraşcu.

Partida a avut loc cu porţile închise.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend