Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

S-a aflat de ce Standard&Poor’s a ‘păsuit’ retrogradarea ratingului României: PSD spune că datorită măsurilor luate de Viorica Dăncilă

Publicat

in

PSD afirmă, într-un comunicat de presă, că singurul motiv pentru care agenţia de rating Standard&Poor’s a “păsuit” retrogradarea Guvernului PNL a fost eficienţa guvernării PSD, adăugând că România “a fost mereu pe negativ cu PNL-PDL la guvernare”.

“Rezultatele PSD la guvernare ţin încă pe linia de plutire nişte amatori economici, care – în doar 7 luni – au reuşit să prăbuşească nivelul de trai al românilor, dar şi mediul de afaceri. S&P a invocat aspectele pozitive structurale care s-au consolidat în timpul guvernării PSD din ultimii ani: a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă în PIB din UE, un potenţial de creştere economică robust, una dintre cele mai mici ponderi ale datoriei externe nete în PIB dintre ţările UE şi accesul la fondurile structurale şi de coeziune alocate de UE. Agenţia de rating S&P acordă un cartonaş galben guvernării PNL arătând dezastrul din politicile fiscal bugetare implementate în ultimele 7 luni, cu deficite record, cu o viteză de împrumut de 1.000 euro/secundă, cu incapacitatea evidentă de a propune măsuri directe pentru protejarea puterii de cumpărare a populaţiei şi stimulare economică”, se arată în comunicatul PSD.

Advertisements

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Potrivit sursei citate, “Guvernul PNL şi-a ascuns incompetenţa angajându-se printr-o scrisoare la ceea ce a devenit eticheta guvernărilor galben portocalii – austeritatea”.

PSD menţionează că agenţia de rating arată că decizia este strict condiţionată de angajamentul Guvernului privind: creşterea pensiilor să nu fie mai mare de 10%, adică un procent care nu acoperă nici măcar creşterea de preţuri; implementarea unor măsuri dure de austeritate începând cu ianuarie 2021, după alegeri; continuarea programului de împrumuturi la dobânzi junk de 3,5-4% pentru a păstra rezervele valutare la un nivel consistent cu menţinerea cursului de schimb.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că “cele mai negre previziuni s-au adeverit”.

“Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a băgat-o PNL – pe ‘negativ’ şi cu perspectiva de înrăutăţire! Unde este măreaţa creştere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriţi de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja. Unde sunt investiţiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1.000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. Unde sunt banii?”, se întreabă Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

Liderul PSD consideră că “guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj şi este nevoie urgentă de un plan coerent şi sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei”.

PSD arată că, în ultimele luni, Comisia Europeană, FMI, Banca Mondială, OECD, băncile şi alte instituţii financiare au arătat “o altă realitate decât cea pe care o vinde Guvernul”.

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții

“A venit rândul agenţiei de rating S&P să răstoarne calculele Guvernului privind principalii indicatori macroeconomici în anul 2020: S&P estimează o cădere de 5,5% în 2020, Guvernul prognozează o scădere de doar 1,9%; S&P estimează un PIB nominal de 1.032 miliarde lei, în scădere cu 28 miliarde lei faţă de anul 2019 şi cu 50 de miliarde lei mai puţin decât estimarea Guvernului pentru anul 2020; S&P estimează o explozie a datoriei guvernamentale în PIB la 46,2%!!! mult peste prognoza Guvernului de 40,9% din PIB; S&P estimează un deficit de cont curent de 4,8% din PIB, peste estimarea Guvernului de 4,1% din PIB; S&P estimează un deficit bugetar de 8% din PIB, peste estimarea Guvernului de 6,7% din PIB; S&P estimează o depreciere de 6% a cursului leu dolar de la 4,26 lei/dolar în 2019 la 4,5 lei/dolar în 2020”, a adăugat PSD în comunicatul citat.

PSD mai atrage atenţia că “Guvernul PNL îndreaptă România spre faliment şi îi minte pe români în legătură cu cifrele reale ale dezastrului economic”.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

“Guvernarea PNL-PDL a aruncat ţara în haos, austeritate şi şomaj. Este nevoie urgent de o alternativă puternică de centru-stânga care să vină să repare toate prostiile actualei guvernări”, mai susţine PSD.

Standard & Poor’s (S&P) a confirmat, vineri, ratingul României la “BBB-/A-3” pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Directorul unui spital de Boli Infecţioase, către cei care nu cred că există COVID-19: ‘Dacă ajungi în terapie intensivă, greu mai ieşi de acolo’

Publicat

in

De

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” Timişoara avertizează că unitatea medicală este aproape plină de bolnavi COVID. Dacă internările se menţin în media de cinci-şase pacienţi pe zi, spitalul va atinge capacitatea maximă cel târziu vineri.

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” Timişoara din 48 de paturi disponibile, 40 sunt ocupate cu bolnavi COVID.

Advertisements

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

„Gândiţi-vă că din 570 de pacienţi am avut 56 de decese, 10%. Asta însemnând pacienţi asimptomatici, forme uşoare, moderate şi severe şi să ştiţi că odată ce ajungi în terapie intensivă greu mai ieşi de acolo, cu toate eforturile colegilor noştri”, spune dr. Cristian Oancea.

În aceste condiţii, bolnavii contaminaţi de noul coronavirus care nu mai au loc la Infecţioase vor fi redistribuiţi în alte spitale din oraş.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Iar pentru suferinzii care au alte probleme de sănătate, medicii vor fi nevoiţi să găsească locuri în alte unităţi de tratament.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Președintele Braziliei sfidează COVID-19 și în izolare: a fost mușcat de o pasăre în timp ce dorea să o hrănească

Publicat

in

De

Aflat în izolare, preşedintele Braziliei Jair Bolsonaro a fost muşcat de o pasăre timp ce încerca să o hrănească, precizează The Guardian, relatează Mediafax.

Citește și: Rusia începe distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului: Va asigura o imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani

Advertisements

Incidentul a fost imortalizat şi publicat pe Twitter, iar animalul care l-a agresat pe preşedinte este o pasărea din specia rhea, care face parte din familia Nandu. Preşedintele Braziliei se află în izolare după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. În imaginile publicate pe reţeaua socială, Bolsonaro apare purtând masca sanitară, în aer liber, în timp ce încearcă să hrănească pasărea, precizează The Guardian,

În urmă cu o săptămână, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost diagnosticat ca fiind infectat cu noul coronavirus şi se află în izolare.

Citește și:  ÎCCJ a decis începerea procesului ROMGAZ: convorbirile telefonice și interceptările, eliminate din anchetă! Ioan Niculae și Adrian Videanu, vizați în dosar

Situaţia din Brazilia nu este tocmai bună, având în vedere că a fost raportat un total de peste 1.6 milioane de cazuri şi 66.093 de morţi din cauza COVID-19, relatează Associated Press.

Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui radicală despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există, ori că este doar o gripă nevinovată. Mai mult, acesta şi-a dat masca jos în faţa jurnaliştilor. Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru „a le arăta faţa” şi că este ”bine”. Acesta a fost ameninţat că va fi dat în judecată de către jurnalişti pentru că şi-a dat jos masca sanitară şi nu a păstrat distanţa socială la conferinţa de presă în care a anunţat că a fost testat pozitiv.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend