Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RUȘINE! La Școala de la Tigveni, ZERO ELEVI au promovat Evaluarea Naţională – VEZI ȘCOLILE CU 100% promovabilitate – Curtea de Argeș nu e pe listă

Avatar

Publicat

in

Deși, spun chiar elevii și profesorii, testele de la evaluarea națională au fost mult mai ușoare decât în anii precedenți, potrivit datelor furnizate de ISJ Argeş, cinci unităţi de învăţământ din Argeş, mai precis din mediul rural se află pe lista celor mai slabe şcoli din judeţ. Niciun elev nu a reuşit să obţină medii de trecere la Evaluarea Naţională 2020. Printre acestea se numără și ȘCOALA GIMNAZIALĂ “GABRIEL MARINESCU” din Tigveni, acolo unde niciun elev nu a promovat. Un bun motiv pentru ca ISJ să impuna schimbarea numelui școlii. Aceasta poarta , din anul 2003, numele Gabriel (Gavrilă) Marinescu un cunoascut ofiţer şi om politic din perioada interbelică. Acesta s-a nascut pe 7 noiembrie 1886 in comuna Tigveni, judetul Argeş si a decedat pe 26/27 noiembrie 1940 la închisoarea Jilava.

Din păcate, în Curtea de Arges, la niciuna din școlile cu tradiție nu a fost consemnată promovabilitate de 100% dar, în județ, sunt 11 şcoli şi colegii care se pot lăuda cu promovabilitate de 100% la Evaluarea Naţională 2020. Iată lista unităţilor de învăţământ din Argeș, fruntaşe la evaluare:

 • COLEGIUL NAȚIONAL “DINICU GOLESCU” CÂMPULUNG
 • COLEGIUL NAȚIONAL “ZINCA GOLESCU” PITEȘTI
 • LICEUL TEORETIC “ION MIHALACHE” TOPOLOVENI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NAUM RÂMNICEANU” CORBI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ “RADU ȘERBAN” SĂLĂTRUCU
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ “TOMA ARNĂUȚOIU” NUCȘOARA
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ CONȚEȘTI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ DE EXCELENȚĂ “SFÂNTA MUCENIȚĂ FILOTEEA” PITEȘTI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ LĂZĂREȘTI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ALBEȘTII DE MUSCEL
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ VALEA LUI ENACHE. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Teodorovici: ‘PNL-ul face un atac la Dumnezeu și nu la Biserică. Nu sunt numai atei, cu toate că așa par la prima vedere’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul Ministrul al Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici,  a afirmat că PNL ”face un atac la Dumnezeu”.

”Vizavi de Dumnezeu. Eu afirm foarte clar și îmi asum ce spun. PNL-ul face un atac nu neapărat la Biserică, că Biserica ca Biserica… eu mă refer la Dumnezeu, că Biserica este eventual cea care vine să ne convingă că într-adevăr Dumnezeu este și face pentru noi. E… dacă nu sunt în PNL și atei, cu toate că așa par la prima vedere, mai rău! Înseamnă că ei chiar spunând că au pe Dumnezeu deasupra lor, fac ceea ce fac. Deci este un atac direct la… zic eu, la Dumnezeu.

Fiecare viață pierdută este un eșec al actualei guvernări, să spunem, ceea ce înseamnă? Tot un atac la Dumnezeu. Deci practic ăsta este atacul direct sau indirect, din păcate nejustificat”, a spus Teodorovici, conform G4Media.ro.

Citește și:

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Vești importante pentru mii de români! Banii se vor acorda începând cu luna decembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nelu Tătaru: ‘Trebuie să înţelegem, vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar şi este gratuit’

Avatar

Publicat

in

De

Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România va primi un eşantion de 4,6 la sută din fiecare tranşă de vaccin anti-COVID şi că, până la jumătatea anului viitor, ne putem aştepta la o scădere a numărului de cazuri pozitive, ”să putem spune că am limitat această pandemie”.

”De la începutul acestei pandemii s-a lucrat şi la nivel european şi la nivelul Comisiei Europene de la care am achiziţionat şi noi încă din primele luni, la descoperirea unui vaccin. Ne imunizăm trecând prin boală sau făcând un vaccin. Existenţa unui vaccin este cea care, la un moment dat, va da şi semnalul de descendenţă a acestei pandemii şi de limitare a efectelor ei.

În condiţiile în care s-a mers pe acel vaccin, Comisia Europeană a contractat cu mai multe firme, în acest moment sunt vreo cinci  firme cu care sunt şi contracte, în care  fiecare din ţările participante au o cotă parte. Ele vor fi vaccinuri care vor fi produse de diferite firme, vaccinuri care se ţin la 28 de grade sau se ţin între minus 20 şi minus 80 de grade. Sunt eşantioane care vor veni lunar, noi în din fiecare cotă suntem 4,6 la sută. Din fiecare eşantion care va veni, noi primim tranşa de 4,6 la sută”, a declarat Nelu Tătaru la B1 TV, miercuri seară.

Ministrul Sănătăţii a explicat că vaccinurile trebuie avizate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi în prima fază aproximativ 550.000 de persoane din sistemul medical vor beneficia.

”Aceste vaccinuri trebuie să fie avizate de Agenţia Europeană a Medicamentului. În măsura în care cât de repede îl vom avea, eu ştiu, în două săptămâni îl putem da pe piaţă. Firmele au acest vaccin în acest moment, noi sperăm că în ianuarie să avem prima tranşă şi să putem  vaccina şi prima categorie care sunt personalul din unităţile sanitare publice şi private, în jur de  550.000. Cei fără comorbidităţi, peste 18 ani, vor primi acest vaccin din martie – aprilie.

Aceste vaccinuri au un rapel la 21-28 de zile. Crescând imunitatea, avem şi o scădere a transmiterii în comunitate şi atunci vom avea un număr scăzut.Să ne aşteptăm ca până la jumătatea anului viitor să fim pe acea pantă în care să putem spune că am limitat această pandemie”, a declarat Tătaru.

Întrebat dacă la jumătatea naului viitor scăpăm de masca de protecţie, Tătaru a explicat că totul este să şi vrem să facem acest vaccin.

”În condiţiile în care evaluarea noastră va fi în fiecare lună. Trebuie să înţelegem, vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar şi este gratuit. Trebuie să mai şi vrem să facem acest vaccin”, a declarat Tătaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Strategia naţională de vaccinare va fi aprobată în Guvern, cel mai probabil vineri, apoi însuşită de CSAT, cel mai probabil miercuri, informează news.ro

Citește și:

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Vești importante pentru mii de români! Banii se vor acorda începând cu luna decembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend