Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RUȘINE! La Școala de la Tigveni, ZERO ELEVI au promovat Evaluarea Naţională – VEZI ȘCOLILE CU 100% promovabilitate – Curtea de Argeș nu e pe listă

Publicat

in

Deși, spun chiar elevii și profesorii, testele de la evaluarea națională au fost mult mai ușoare decât în anii precedenți, potrivit datelor furnizate de ISJ Argeş, cinci unităţi de învăţământ din Argeş, mai precis din mediul rural se află pe lista celor mai slabe şcoli din judeţ. Niciun elev nu a reuşit să obţină medii de trecere la Evaluarea Naţională 2020. Printre acestea se numără și ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GABRIEL MARINESCU” din Tigveni, acolo unde niciun elev nu a promovat. Un bun motiv pentru ca ISJ să impuna schimbarea numelui școlii. Aceasta poarta , din anul 2003, numele Gabriel (Gavrilă) Marinescu un cunoascut ofiţer şi om politic din perioada interbelică. Acesta s-a nascut pe 7 noiembrie 1886 in comuna Tigveni, judetul Argeş si a decedat pe 26/27 noiembrie 1940 la închisoarea Jilava.

Din păcate, în Curtea de Arges, la niciuna din școlile cu tradiție nu a fost consemnată promovabilitate de 100% dar, în județ, sunt 11 şcoli şi colegii care se pot lăuda cu promovabilitate de 100% la Evaluarea Naţională 2020. Iată lista unităţilor de învăţământ din Argeș, fruntaşe la evaluare:

 • COLEGIUL NAȚIONAL „DINICU GOLESCU” CÂMPULUNG
 • COLEGIUL NAȚIONAL „ZINCA GOLESCU” PITEȘTI
 • LICEUL TEORETIC „ION MIHALACHE” TOPOLOVENI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NAUM RÂMNICEANU” CORBI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „RADU ȘERBAN” SĂLĂTRUCU
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TOMA ARNĂUȚOIU” NUCȘOARA
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ CONȚEȘTI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ DE EXCELENȚĂ „SFÂNTA MUCENIȚĂ FILOTEEA” PITEȘTI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ LĂZĂREȘTI
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ALBEȘTII DE MUSCEL
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ VALEA LUI ENACHE. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu: Am reușit aceasta performanță în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia globală

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis joi pe pagina sa de socializare că în luna iunie costurile cu dobânzile au fost mai mici decât costurile din aceeași perioadă a anului trecut.

„INCONTESTABIL! Am castigat încrederea investitorilor în aceste guvern. În luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost MAI MICI față de costurile plătite de guvernul socialist în iunie 2019. Am reușit aceasta performanță în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia globală. Încrederea investitorilor în guvernul PNL înseamnă dobânzi mai mici pentru sume mult mai mari și cel mai imporant REDUCEREA cheltuielilor bugetare. Luna iunie 2020 este o luna cu un rezultat financiar de excepție pentru această perioada îngrozitor de dificila prin care trece economia globală. Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”, a scris Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu lansează un nou atac la adresa PNL: ‘A fost un nou tun, pe model Unifarm: au spart banii țării pe o marfă care nu există!’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu atacă dur reprezentanții PNL după scandalul păcănelelor scutite de impozite. De asemenea, acesta îl acuză pe Nelu Tătaru că, cei 50 de milioane de euro plătiți pentru măștile promise, au fost doar un tun pe model Unifarm.

”Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor! Acesta este programul guvernamental “Îngropăm România”.
Nu s-au lăsat până nu au mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor! Culmea, într-o ordonanță de urgență despre energie și gaze!!!! Asta e prioritatea țăriii, așa Reclădim România!

Știu doar să-și protejeze interesele de afaceri!!! Să-i protejeze pe românii nevoiași nici nu știu și nici nu vor! Nu le-au trimis nici acum măștile promise, deși ministrul Tătaru s-a dat peste cap să plătească 50 de milioane de euro chiar din plenul Parlamentului, la moțiunea simplă. Totul a fost un nou tun, pe model Unifarm: au spart banii țării pe o marfă care nu există!

Iar când PSD i-a obligat prin lege votată în Parlament să asigure măști gratuite pentru persoanele fără posibilități materiale, PNL a contestat-o repede la CCR.

Liberalii fură cu zeci de mii de mâini și pun profitul păcănelelor inaintea grijii pentru români. Acesta este adevăratul lor program de guvernare, unul care scufundă și mai tare în loc să scoată țara din criză”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend