Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RUȘINE! La Curtea de Argeș, în ajun de 1 Decembrie, steagurile României, precum niște cârpe

Publicat

in

Imagine dezolantă pentru un angajat al Ministerului Culturii ajuns astazi cu famila sa din București la Curtea de Arges! Acestia au sunat la redactie să reclame faptul ca la Muzeul Municipal și Biserica Domneasca, adică tocmai unde mâine se vor organiza evenimente dedicate Zilei Naționale a României, drapelele României arată jalnic! „Oare primăria dumneavoastra si oamenii de cultură de la Muzeu nu au aflat ca mâine este ziua Națională a României? De ce se țin arborate acele drapele în acel hal, precum niste carpe?”, a fost întrebarea domnului de la minister. Cum nu am știut ce să răspundem , am dat o fugă la Muzeul Municipal și, într-adevăr, imagini dezolante cu cele doua drapele. Mai mult, nimeni nu lucra la muzeu iar turistii sunt preluati de un nene care se recomanda a fi „de pază” și care stă permanent cu mana in buzunar. Ba, mai mult, cand l-am intrebat de director si de steaguri, a început sa vocifereze, nefiind capabil sa dea un raspuns. Nici macar nu s-a recomandat dar s-a laudat ca lucreaza pentru firma domnului Geo, acea firma pe paza la care lucreaza si agenti cu dosare penale după ce au bruscat minori. La muzeu, un cetățean ne-a indemnat sa mergem si la Sala de Sport si Bazinul de ca să vedem în ce hal arată si drapelul României arborat acolo. Rusinos si acolo!

Domnule primar, chiar nu aveti ceva mărunțiș să cumpărați doua drapele noi pentru ziua de mîine? Domnule director de la Muzeu, doua steaguri costa cat 200 grame de tarie? E chiar așa greu sa renuntati la un păhăruț pentru a pune un steag al acestei țări?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

ANSVSA avertizează! Acest produs nu trebuie consumat- Conține acrilamidă

Publicat

in

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs, fiind rugaţi să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ‘Stăm rău la consolidarea antiseismică a clădirilor. An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate’

Publicat

in

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat marţi despre clădirile cu risc seismic din Bucureşti că nu sunt puţine, fiind de ordinul a 1.000 de astfel de imobile. Prefectul a criticat indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru consolidarea antiseismică a clădirilor şi a arătat că an de an fonduri europene de la Ministerul Dezvoltării rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate, a spus prefectul despre cutremurul devastator din Turcia.

”Multe clădiri din Bucureşti sunt cu grad de siguranţă scăzut sau foarte scăzut. Sunt celebrele cu bulină roşie, dar sunt şi alte clădiri care necesită o consolidare, o pregătire mai bună să poată să facă faţă unui cutremur de o intensitate mai mare”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este pregătit Bucureştiul pentru un cutremur şi dacă pregăteşte exerciţii împreună cu ISU, prefectul a spus că sunt două lucruri deosebite.

”Deci mai întâi pregătirea antiseismică, reabilitarea antiseismică a unor clădiri din Bucureşti, care nu sunt puţine, sunt de ordinul a 1000 de clădiri. Consolidarea şi numărul clădirilor care pot fi afectate depinde de intensitatea unui viitor cutremur. A doua parte e pregătirea postcutremur, iar ISU stau mult mai bine. Am făcut exerciţii, există dotare, există un plan aprobat şi fiecare entitate care se implică postcutremur ştiu foarte bine ce au de făcut. Stăm rău, însă, la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat Toni Greblă.

El a precizat, despre situaţia actuală, că ”s-a inventat un concept, capacitatea administrativă”.

”Eu l-aş înlocui cu indolenţă, indolenţa unor oameni din administraţie care nu pregătesc temeinic proiectele pentru a putea să purceadă la consolidarea antiseismică a clădirilor”, a arătat prefectul.

Toni Greblă a menţionat că în ultimii 15 ani niciun municipiu nu poate să spună că nu a avut bani pentru consolidarea clădirilor.

”An de an fonduri de la Ministerul Dezvoltării, fonduri europene rămân neconsumate nu suntem în stare să muncim pentru a realiza proiecte pentru consolidare antiseismică şi al le transpune în practică. Ar trebui ca şi acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate. Este necesar să consolidăm clădirile vechi ale Bucureştiului”, a mai spus prefectul Greblă, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend