Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rușii concediază bugetari în masă: Prim-ministrul Mișustin anunță o reformă prin care zeci de mii de angajați au fost dați afară

Publicat

in

Guvernul Federației Ruse a efectuat o „reformă administrativă”, în urma căreia au fost concediați aproximativ 30.000 de funcționari publici, a  anunțat marți premierul rus Mihail Mișustin, în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului Camerei Consiliului Federației.

„Împărtășim în mod absolut îngrijorarea dumneavoastră cu privire la necesitatea de a îmbunătăți în mod constant reforma administrativă. Vreau să vă spun că am realizat reforma administrativă, analizând foarte atent structura tuturor organelor executive federale”, a declarat Mișustin, potrivit agenției ruse Tass.

El a adăugat că, în urma acestor lucrări, „au fost introduse tipizarea, acuratețea în ceea ce privește numărul de departamente, viceminiștri și așa mai departe”. „Ca urmare, am concediat aproximativ 30.000 de funcționari publici, am făcut-o literalmente în primul an, după care am continuat reforma activităților de control și supraveghere. Senatorii au participat activ la aceasta și există rezultate foarte bune”, a spus Mișustin.

Premierul a menționat că astăzi a fost introdusă o abordare orientată spre risc în toate tipurile de activități de control, iar supravegherea strictă a fost păstrată doar acolo unde este indispensabilă, unde poate exista o amenințare la adresa sănătății sau vieții oamenilor. O lege de bază privind controlul de stat și o „lege satelit” a acesteia au fost deja adoptate, aceste documente au schimbat aproximativ 132 de legi și au făcut posibilă construirea unei abordări complet diferite a activității organismelor de reglementare, a adăugat el. „Acum, în comparație cu 2019, numărul de măsuri de control s-a înjumătățit și este în continuă scădere”, a spus șeful cabinetului.

De asemenea, Mișustin a reamintit că în martie a fost anunțat un moratoriu asupra inspecțiilor programate și neprogramate ale întreprinderilor până la sfârșitul anului, cu excepția cazurilor în care există un pericol pentru viața și sănătatea umană. „Vom continua să îmbunătățim acest lucru”, a asigurat el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gospodărie inundată în comuna Lanurile – Apa a intrat şi în casă

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘Trăim niște timpuri complicate. Avem în față, un orizont negru, în care niște generații tinere spun următorul lucru: Opriți-vă, fiindcă voi o să muriți, mai devreme sau mai târziu, dar noi avem mult de trăit în locul ăsta și ne lăsați ceva în care nu se poate trăi’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident cumplit între o cisternă și un autobuz în Pakistan: Incendiul a făcut ravagii

Publicat

in

De

Un accident violent între o cisternă și un autobuz de pasageri a provocat moartea a cel puțin 20 de persoane în Pakistan, au anunțat marți un purtător de cuvânt al poliției și mass-media.

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți pe o autostradă din apropierea orașului central Multan, iar cauzele nu sunt deocamdată clare, anunță Reuters.

Autobuzul și cisterna au luat foc după coliziune, a precizat un purtător de cuvânt al poliției într-un comunicat, fără a oferi detalii cu privire la numărul victimelor.

Geo și Dunya TV au anunțat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise.

Șase pasageri au supraviețuit, a declarat la fața locului un oficial al unui serviciu de salvare de stat pentru Dunya TV.

„Incendiul a făcut ravagii”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend