Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia trimite un avion pentru a intercepta două bombardiere americane, sporind astfel tensiunile între cele două puteri rivale

Publicat

in

Ministerul rus al Apărării a declarat că un avion de vânătoare rus Su-35 a fost trimis în zbor deasupra Mării Baltice luni, după ce două bombardiere strategice americane au zburat în direcţia frontierei ruse, dar că s-a întors la bază după ce acestea s-au îndepărtat, transmite Reuters, citat de news.ro.

Evoluţia a urmat prăbuşirii pe 14 martie a unei drone americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane ruseşti, în ceea ce a fost prima întâlnire militară directă cunoscută între Rusia şi Statele Unite de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Avertismentul lui Lavrov cu privire la acordul privind exporturile de cereale pe Marea Neagră

Publicat

in

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că dacă părțile din acordul cu cereale la Marea Neagră, intermediat de ONU, care se referă la Rusia nu vor fi îndeplinite, atunci acel acord nu va mai fi operațional, informează BBC.

Vorbind în timpul unei conferințe din Kenya, dl Lavrov a spus că mai puțin de 3% din cerealele exportate în baza acordului au ajuns în cele mai sărace țări ale lumii și că partea din acord referitoare la Rusia nu a fost îndeplinită „deloc”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ciocniri în Kosovo: președintele Vucic va avea întrevederi cu ambasadorii SUA, Rusiei, Chinei și UE

Publicat

in

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic se va întâlni marţi cu ambasadorii Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Marii Britanii şi cu şeful misiunii Uniunii Europene, a anunţat luni seara biroul preşedintelui, după ce noi ciocniri au izbucnit în nordul Kosovo, informează Reuters, citat de Agerpres.

Preşedintele Vucic a pus armata la cel mai înalt nivel de alertă de luptă, după ce mai mulţi membri ai forţei NATO de menţinere a păcii (KFOR) care apărau trei primării din nordul Kosovo au fost răniţi în confruntările cu protestatarii sârbi.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend