Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rusia se ‘rupe’ de Occident! Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: ‘Mutăm oamenii de la linia occidentală către linia orientală, cea asiatică’

Publicat

in

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri că ţara sa îşi va reorienta politica economică şi externă către Asia ca urmare a antagonismului Moscovei cu Occidentul care ”continuă să nutrească speranţa că va putea distruge Rusia pe câmpul de luptă” în conflictul din Ucraina, pentru soluţionarea căruia el a spus că Rusia este dispusă să negocieze dacă i se respectă ”cererile absolut legale”, consemnează agenţia EFE.

”Mutăm oamenii (diplomaţii, funcţionarii) de la linia occidentală către linia orientală, cea asiatică”, a anunţat Lavrov în timpul unui forum internaţional desfăşurat în capitala rusă, adăugând că, până la sfârşitul anului, va avea loc a întâlnire a ministerelor de externe şi dezvoltării economice pentru a aborda în detaliu această chestiune.

Pe lângă relaţiile cu Asia, pentru Moscova rămân în acelaşi timp prioritare relaţiile cu America Latină, Africa şi, desigur, cele cu spaţiul fost sovietic, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

În urma sancţiunilor impuse Rusiei după lansarea ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a stabilit că ţările occidentale nu mai sunt parteneri de încredere şi a cerut strângerea relaţiilor cu ţările de pe alte continente.

Astfel, premierii rus şi chinez, Mihail Mişustin şi Li Kequiang, au pledat luni pentru sporirea schimburilor comerciale bilaterale pentru ca acestea să ajungă la 200 de miliarde de dolari pe an, faţă de circa 150 de miliarde estimate pentru anul în curs.

Rusia acordă o atenţie specială şi Indiei, ţară criticată săptămâna aceasta de Ucraina pentru continuarea importurilor de petrol rusesc.

Cât despre soluţionarea conflictului declanşat prin invazia rusă asupra Ucrainei, Lavrov a spus că Rusia este dispusă la negocieri dacă i se va prezenta ”o propunere serioasă” care să ţină cont de ”cererile absolut legale” ale sale, fără a preciza dacă se referă prin această expresie la cele patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – pe care Rusia le-a anexat pe hârtie şi nu le controlează decât parţial.

Ministrul rus a mai spus în acest context că Moscovei nu i-a lipsit niciodată ”bunăvoinţa”, amintind că anul trecut în decembrie a trimis Occidentului cererile sale privind garanţiile de securitate, iar în martie a avut cu Kievul negocieri la Istanbul, discuţii care apoi au fost sistate, întrerupere a tratativelor de pace pusă de Rusia pe seama presiunilor americane asupra responsabililor ucraineni.

Dar, deocamdată, Occidentul ”continuă să nutrească speranţa că va putea distruge Rusia pe câmpul de luptă”, a remarcat Lavrov. ”Unii ne-o spun în faţă, alţii nu”, a completat el.

Acesta a mai menţionat că unii lideri occidentali, precum preşedintele francez Emmanuel Macron, vorbesc în ultima vreme despre necesitatea negocierilor, dar fără să se concretizeze ceva.

Într-un interviu acordat în timpul vizitei de stat efectuate săptămâna trecută în SUA, Macron a sugerat ca Rusia să primească garanţii de securitate în cadrul unor viitoare negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina, propunere dezaprobată puternic la Kiev.

Tema acestor garanţii de securitate a fost avansată de Moscova la sfârşitul anului trecut, solicitare care apoi, până la invazia pornită de Rusia asupra Ucrainei în februarie, a făcut obiectul unor tratative diplomatice intense şi în cele din urmă eşuate, Washingtonul considerând inacceptabile cererile Moscovei.

Rusia a solicitat în special retragerea infrastructurii militare a NATO pe poziţiile precedente anului 1997 – adică înaintea extinderii Alianţei către Est – şi promisiunea că nu va mai exista nicio nouă extindere a NATO către statele foste sovietice, mai ales către Ucraina, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Trei aspecte de care să ţii cont atunci când alegi un portofel bărbătesc

Publicat

in

Portofelul bărbătesc reprezintă un accesoriu care nu poate lipsi din nicio ţinută. Destinat păstrării lucrurilor personale, de la bani şi carduri, până la actele de identitate şi abonamente de orice tip, un portofel bărbătesc trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor fiecăruia, încadrându-se perfect întregii ţinute. Varietatea de modele existente pe piaţa de specialitate îţi va permite să alegi portofelul care se va potrivi cel mai bine abordărilor tale stilistice, fiind în acelaşi timp practic şi util.

Cum se poartă un portofel bărbătesc?

Alegerea portofelului bărbătesc se va face în funcţie de specificul ţinutelor tale. Există portofele bărbaţi din piele, din fibre textile şi impermeabile, portofele slim sau modele elaborate şi complexe. Este foarte important ca portofelul ales să fie purtat după anumite reguli. În primul rând, portofelul bărbătesc nu se poartă în buzunarul de la spate al pantalonilor, deformarea specifică instalată odată cu purtarea îndelungată fiind total inestetică. Portofelul se va purta în buzunarul interior al unei jachete sau al unui sacou, în borsetă sau în servietă. 

Cum alegi portofelul în funcţie de ţinută?

Pentru ca acest accesoriu să fie integrat look-ului tău, este foarte important ca design-ul şi textura acestuia să se potrivească celorlalte accesorii şi pieselor vestimentare. Astfel, dacă decizi să porţi o ţinută clasică, formală sau elegantă, este recomandat să alegi un portofel slim din piele, bine compartimentat şi cu un design plin de stil, acesta urmând a fi purtat în buzunarul interior al sacoului. Dacă eşti adeptul ţinutelor sport şi casual, atunci portofelul bărbătesc ales poate fi din categoria modelelor mari şi generoase, prevăzute cu multe compartimente. Potrivit întregii ţinute, acesta va fi purtat în buzunarele interioare, în borsetă sau într-un rucsac. 

Ce  va conţine portofelul tău

Atunci când îţi procuri un portofel, este foarte important ce intenţionezi să depozitezi în el. Dacă doreşti să ai un portofel mic şi discret, destinat păstrării banilor şi cardurilor, atunci poţi opta pentru un model slim din piele, elegant, simplu şi discret. Dacă însă preferi să ţii în portofel, pe lângă bani şi carduri, abonamente, acte, bonuri, fotografii şi amintiri, atunci alege un model de portofel mare, bine compartimentat. Indiferent de ceea ce păstrezi în portofel, acesta va fi purtat cu discreţie, nu la vedere şi nu în buzunarele exterioare.

Creează ţinute echilibrate

Portofelul bărbătesc este un accesoriu care te ajută să creezi echilibru în ţinutele tale, prin purtarea alături de alte piese care fac parte din aceeaşi categorie cromatică sau sunt fabricate din texturi asemănătoare. Astfel, pentru o ţinută elegantă, vei alege un portofel din piele pe care îl vei asorta cu o curea de pantaloni din piele, cu nuanţa pantofilor şi, eventual, a mănuşilor. Pentru o ţinută casual, poţi alege să porţi un portofel bărbătesc mare, care va crea un cadru general echilibrat, alături de o curea originală de pantaloni, dar şi de bijuterii precum cele din piele sau din fibre textile. O ţinută sport va impune alegerea unui portofel generos, creat din fibre rezistente şi practice, acest tip de accesoriu potrivindu-se foarte bine cu un trening comod, cu o vesta sport şi cu o pereche de încălţăminte sportivă  Puma. Indiferent de modelul ales, este foarte important ca portofelul bărbătesc să fie bine întreţinut, să nu devină un loc de depozitare al lucrurilor inutile şi să fie potrivit look-ului pe care îl adopţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Sebastian Burduja a făcut anunțul așteptat: A fost lansată aplicația

Publicat

in

“Subiectul principal al acestei conferinţe este lansarea aplicaţiei pentru mobil Ghişeul.ro. Suntem mândri că am ajuns în punctul în care să putem prezenta românilor o aplicaţie simplă, uşor de folosit, o aplicaţie care este menită să le uşureze pur şi simplu viaţa. Mi-amintesc de ceea ce spunea cândva Octavian Paler şi anume că în orice paradis lucrurile se rezolvă cu o simplitate de care sunt capabili copiii sau zeii. Nu ştiu dacă suntem încă într-un paradis Ghişeul.ro, mai avem de lucru, dar cred că orice român care va descărca aplicaţia Ghişeul.ro o va folosi, va descoperi că e mult mai uşor să plăteşti din câteva clickuri taxe şi impozite locale”, a declarat Sebastian Burduja, joi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Digitalizării a prezentat apoi câteva informaţii despre Ghişeul.ro.

“Cu privire la Ghişeul.ro avem astăzi aproximativ 1,5 milioane de utilizatori, iar ceea ce este cu adevărat remarcabil este rata de creştere a numărului de utilizatori. Doar anul trecut sunt peste 350.000 de noi utilizatori ai platformei. Doar de la 1 ianuarie anul curent peste 65.000 de conturi noi, înseamnă aproximativ trei mii de conturi noi, create în fiecare zi. Avem peste 1.300 de instituţii conectate în platforma Ghişeul.ro, peste 400 de servicii publice, plăţi şi aşa mai departe în această platformă. E adevărat că rata de înrolare dintre primăriile din mediul urban şi rural diferă. Dacă la municipii discutăm practic de toate municipiile, 91% dintre municipii sunt pe Ghişeul.ro, la comune discutăm de aproximativ o treime. Deci avem o distanţă de recuperat şi în proiectul de buget noi ne-am străduit să includem sume necesare pentru campanii de promovare a platformei Ghişeul.ro. În 2022 au fost efectuate 8,8 milioane plăţi prin platformă, în total, deci doar anul trecut 3,7 milioane, deci peste 40 la sută din toate plăţile efectuate prin Ghişeul.ro s-au dublat anul trecut. În 2023, deja în această lună scurtă peste 500. 000 de tranzacţii online”, a explicat ministrul Digitalizării.

Sebastian Burduja a adăugat că toate serviciile prin Ghişeul.ro au comision zero.

“Ghişeul.ro este unul dintre foarte puţinele exemple de parteneriat public-privat de succes în România. Vorbim practic de o platformă dezvoltată de un partener privat, pe o infrastructură pusă la dispoziţie de o instituţie a statului român în beneficiul cetăţenilor. Este important de spus că toate aceste servicii se efectuează cu comision zero. Deci românul, cetăţeanul, nu are niciun fel de barieră în calea folosirii acestei aplicaţii. Pot să spun că am testat-o şi eu personal. Lucrurile au mers fără greş. Mi-am plătit şi taxele şi impozitele locale. Cei care şi le plătesc în primul trimestru beneficiază de acea bonificaţie de 10%. Cred că este un timing bun pentru lansarea acestei aplicaţii şi încurajăm cât mai mulţi români – cu plăcere, domnule Câciu – să îşi plătească taxe şi impozite locale şi cu plăcere, bineînţeles, tuturor primarilor, autorităţilor locale din ţară, care vor avea astfel mai multe resurse la bugetul local”, a mai declarat Sebastian Burduja.

El a mai anunţat că în câteva zile prin intermediul Ghişeul.ro va putea fi eliberat cazierul judiciar.

“În câteva zile vom adăuga o funcţionalitate importantă pentru Ghişeul.ro. Înseamnă eliberarea online a cazierului judiciar, o problemă de 1,5 spre 2 milioane de drumuri la secţiile locale de poliţie pentru români în fiecare an. Şi aşa cum astăzi un român poate din câteva clickuri să-şi plătească taxele şi impozitele locale, sau o amendă sau o taxă de admitere la facultate sau la o companie de utilităţi din Bucureşti sau multe alte taxe prin câteva clickuri şi, iată, şi prin aplicaţie aşa îşi vor putea scoate românii, noi toţi, cazierul judiciar”, a explicat ministrul Digitalizării.

Burduja a adăugat că această funcţionalitate de scoatere a a cazierului judiciar cu ajutorul Ghişeul.ro va  fi disponibilă în câteva zile mai întâi pe platforma web şi apoi şi în aplicaţia de mobil.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend