Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia face apel la prevenirea unui conflict între puterile nucleare: ‘Rusia urmează în mod clar această înțelegere’

Publicat

in

Riscurile unui război nuclear ar trebui menținute la un nivel minim și orice conflict armat între puterile nucleare ar trebui prevenit, susține un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de agenția TASS.

Potrivit Reuters, Vladimir Yermakov, șeful departamentului de neproliferare nucleară din cadrul Ministerului rus de Externe, a declarat că toate puterile nucleare trebuie să rămână în logica stabilită în documentele oficiale care vizează prevenirea războiului nuclear.

El s-a referit la o declarație comună publicată în ianuarie de Rusia, China, Marea Britanie, Statele Unite și Franța, în care cele cinci țări – care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU – au convenit că trebuie evitată răspândirea în continuare a armelor nucleare și un război nuclear.

„Riscurile unui război nuclear, care nu ar trebui să fie declanșat niciodată, trebuie menținute la minimum, în special prin prevenirea oricărui conflict armat între puterile nucleare”, a declarat sâmbătă Iermakov, citat de TASS.

„Rusia urmează în mod clar această înțelegere”, a adăugat acesta.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a spus luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, deși Statele Unite au declarat ulterior că nu cred că există o amenințare ca Rusia să folosească arme nucleare, în ciuda unei escaladări a retoricii Moscovei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cât de frecvent este virusul West Nile în Europa? În Italia sunt cele mai multe cazuri

Publicat

in

De

Aproape 190 de persoane de pe teritoriul Uniunii Europene au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul West Nile anul acesta, informează DPA, conform AGERPRES.

Potrivit raportului săptămânal publicat vineri de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) referitor la ameninţările bolilor transmisibile, un total de 188 de cazuri de infectare umană au fost raportate de la începutul sezonului de transmitere şi până miercuri inclusiv.

Cele mai numeroase cazuri – 144 – au fost raportat în Italia, unde s-au înregistrat de asemenea 10 decese. Infectări au fost înregistrate şi în Grecia – 39, Austria -2, România -2 şi Slovacia -1.

În plus, Serbia, care se învecinează cu Uniunea Europeană, a raportat 34 de infectări şi trei decese.

Potrivit ECDC, perioada de transmitere durează de obicei din iunie până în noiembrie.

În Germania, nu au fost înregistrate cazuri de infectări la om anul acesta, potrivit ECDC. Cu toate acestea, luna trecută, a fost detectat un prim caz anul acesta la o bufniţă polară la grădina zoologică din Magdeburg. Potrivit Institutului Friedrich Loeffler (FLI), un alt exemplar înrudit a murit din cauza infecţiei cu virusul la o săptămână de la moartea primului.

Virusul West Nile afectează păsările, dar şi caii şi oamenii. La oameni, infecţia trece în mare parte neobservată sau are simptome uşoare.

Potrivit autorităţii germane din domeniul controlul bolilor, Institutul Robert Koch (RKI), circa 20% dintre cei infectaţi dezvoltă simptome de febră care durează între trei şi şase zile. Doar una din 100 de persoane infectate dezvoltă o formă mai gravă a bolii. Nu există vaccinare preventivă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Manelistul Florin Salam, dat ca decedat de un site de știri, s-a filmat ca să dovedească contrariul: „Să luați în serios problema cu Covidul. În două zile voi fi acasă”

Publicat

in

De

După ce un cunoscut site de știri a dat un „breaking news” că Florin Salam, cunoscutul interpret de manele, a decedat în spital ca urmare a consumului de droguri, iar știrea s-a viralizat rapid, familia acestuia a făcut tot posibilul să convingă presa și publicul că Salam este în viață.

Florin SalamFoto: Facebook

Dacă eforturile fiicei sau ale colegilor de breaslă, precum Adi Minune, nu au funcționat, Salam s-a filmat și a postat un clip pe Facebook arâtând că este bolnav, dar în viață.

Salam sugerează că este infectat cu Covid și a avut nevoie de spitalizare și că va fi externat în două zilei:

„Am făcut acest filmuleț pentru toată familia mea… Acum câteva zile am cântat într-un loc și am luat Covid. Vă sfătuiesc să luați în serios această boală. Le zic tuturor să stea liniștiți că o să fiu bine și în două zile au să-mi dea drumul acasă”, spune Salam.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend