Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia – Dopaj: Vladimir Putin critică sancţiunile care vizează sportivii țării sale

Publicat

in

​Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat, joi, sancţiunea „colectivă” care îi privează pe sportivii țării sale de participarea sub drapelul naţional la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în timp ce Moscova respinge categoric un dopaj orchestrat de stat, informează AFP.

„Considerăm inacceptabilă practica de ‘pedepsire colectivă’ pentru infracţiuni individuale, o practică devenită frecventă în ultimul timp”, a afirmat preşedintele rus într-un interviu acordat China Media Group şi publicat joi dimineaţă de Kremlin.

„Desigur, condamnăm folosirea de produse interzise de către sportivi şi ne pronunţăm pentru o cooperare internaţională de anvergură în lupta împotriva dopajului în sport”, a adăugat Putin, citat de Agerpres.

Rusia a fost sancţionată în cadrul uriaşului scandal de dopaj implicând înalţi funcţionari şi agenţi secreţi, în special la JO de iarnă de la Soci din 2014.

Moscova a negat categoric aceste fapte şi consideră ca fiind un complot occidental menit să discrediteze Rusia.

Sportivii ruşi care nu fac obiectul unui control antidoping pozitiv pot, totuşi, participa la JO 2022, dar nu vor putea defila sub drapelul lor la ceremonia de deschidere şi nu li se va intona imnul naţional pe podiumul de premiere.

De asemenea, responsabilii ruşi au interdicţia de a asista la competiţii, cu excepţia invitaţiei şefului statului din ţara gazdă.

Preşedintele Vladimir Putin va fi prezent, la invitaţia omologului său Xi Jinping, la ceremonia de deschidere din 4 februarie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Juventus a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în legătură cu neregulile contabile, anunţă presa italiană

Publicat

in

Conform presei italiene, Juventus Torino, care a fost deja sancţionată pentru fraudă contabilă, a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în ceea ce priveşte neregulile contabile legate de salarii, potrivit news.ro.

Marţi, în trei cotidiene sportive italiene, titlul principal este că Juventus Torino a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) în procedura privind neregulile contabile din timpul pandemiei Covid-19. În 2020 şi 2021, directorii clubului italian, în frunte cu Andrea Agnelli, care este în prezent suspendat, au obţinut de la jucători permisiunea de a amâna plata unei părţi din salariile lor pentru a reduce pierderile, dar fără a sesiza autorităţile sportive.

Citeste mai mult

NATIONAL

Fulger – Kievul bagă inteligența artificială pe fir, în atacul cu drone asupra Moscovei: Poate vor să se întoarcă la creatorii lor

Publicat

in

Biroul Președintelui Ucrainei a reacționat la atacul cu drone asupra Moscovei, consilierul şefului instituţiei, Mihailo Podoliak, afirmând că, probabil, dronele rusești vor să se întoarcă la cei care le-au creat.

„Ştiţi că intrăm în era inteligenței artificiale. Poate că nu toate dronele sunt pregătite să atace Ucraina și vor să se întoarcă la creatorii lor și să pună întrebări în consecință: de ce ne trimiteți să lovim copiii Ucrainei, Kievului și așa mai departe?” – a declarat consilierul. Totodată, Podoliak a exclus posibilitatea unor concesii din partea Ucrainei şi a subliniat că Rusia trebuie să răspundă pentru războiul declanșat, iar cei responsabili nu vor scăpa de pedeapsă. Amintim că, marţi dimineață, canelele ruseşti de Telegram au raportat un atac cu drone asupra capitalei Rusiei și a regiunii Moscova. Ulterior, autoritățile ruse au confirmat că drone necunoscute au atacat Moscova și au raportat, de asemenea, că a fost activată apărarea antiaeriană. Potrivit unor canale de Telegram, dronele au lovit trei clădiri rezidențiale, dar nu au produs pagube semnificative.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend