Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia ar pregăti atacuri cibernetice masive în Ucraina

Publicat

in

Rusia ar intenționa să lanseze atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii critice din Ucraina, în special în industria energetică, precum și să crească numărul atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra instituțiilor din Polonia și statele baltice, spune Serviciul ucrainean de informații, citat de Pravda.

Hackeri rusiFoto: Dreamstime.com

  • „În primul rând, atacul cibernetic va viza întreprinderile din industria energetică.
  • Asta va permite inamicului să încerce să sporească efectul loviturilor cu rachete asupra instalațiilor de alimentare cu energie electrică, în special în regiunile de est și de sud ale Ucrainei”, a avertizat Serviciul ucrainean de informații.

Conform sursei citate, în desfășurarea acestor operațiuni rușii se vor folosi de experiența atacurilor cibernetice asupra sistemelor energetice ale Ucrainei în 2015 și 2016, iar astfel vor încerca să încetinească contraofensiva trupelor ucrainene.

În decembrie 2015, o mare parte din vestul Ucrainei a rămas complet fără curent electric timp de câteva ore, iar ulterior serviciile secrete ucrainene au descoperit programe malware în sistemele informatice ale mai multor companii regionale de distribuţie a energiei electrice. A fost prima pană majoră de electricitate provocată vreodată de un atac cibernetic şi a stârnit temeri pe plan internaţional cu privire la vulnerabilitatea infrastructurilor critice.

În 24 februarie, cu o oră înainte de invadarea Ucrainei, Rusia a comis un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi pentru a-și pregăti terenul pentru invazie. „Atacul a provocat perturbări importante în comunicaţii, care au afectat serviciile publice, companiile şi pe cetăţenii utilizatori în Ucraina şi a afectat, de asemenea, mai multe state membre UE”, a acuzat Uniunea Europeană. (Foto: Dreamstime)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA: Percheziţii la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui Joe Biden

Publicat

in

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite desfăşoară o percheziţie programată la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui american Joe Biden, a anunţat miercuri avocatul acestuia, precizând că Biden cooperează cu autorităţile în cauză, relatează Agerpres.

Joe BidenFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Am fost de acord să cooperăm”, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat avocatul preşedintelui.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat recent o altă locuinţă a lui Biden în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutarea de documente confidenţiale datând din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

fanatik.ro: Majorare mascată de salarii pentru primarii și președinții consiliilor județene. Un spor va fi majorat la 50% din salariul de bază

Publicat

in

​​Aleșii locali pun presiune pe Guvern de mai multă vreme să li se mărească salariile și, până la urmă, au reușit să-și impună punctul de vedere. Nu doar că o decizie favorabilă la CCR ar putea să le majoreze consistent salariile, dar li se va dubla și sporul pentru gestionarea proiectelor cu fonduri europene sau prin PNRR, în urma unei ordonanțe adoptate marți de către Guvern.

Ministrul Marcel BoloșFoto: fanatik.ro

În momentul de față, salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene sunt calculate având ca reper salariul minim pe economie din 2019, de 2.080 lei, care este înmulțit cu coeficientul de salarizare prevăzut pentru aceste funcții.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend