Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia a trimis Iranului 140 de milioane de euro și arme occidentale capturate în Ucraina în schimbul dronelor kamikaze – Sky News

Publicat

in

O aeronavă militară rusă a livrat pe ascuns 140 de milioane de euro în numerar și trei modele de arme americane și britanice capturate – o rachetă NLAW, una Javelin și una Stinger – la un aeroport din Teheran pe 20 august, a informat Sky News, citând o sursă din cadrul serviciile de securitate. În schimb, Iranul a oferit Rusiei peste 160 de drone, inclusiv 100 Shahed-136, potrivit sursei citate.

Imaginea unei drone Shahed 136 folosita de rusi pentru a ataca tinte din UcrainaFoto: Aleksandr Gusev / Zuma Press / Profimedia

Armele făceau parte dintr-un transport de echipamente militare din Marea Britanie și SUA destinate armatei ucrainene care „au căzut în mâinile Rusiei”, potrivit sursei care a vrut să rămână anonimă având în vedere sensibilitatea informației.

Sursa a spus că acestea ar putea oferi Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran capacitatea de a studia tehnologia occidentală și, eventual, de a o copia.

În schimbul acestora și a banilor, Iranul a furnizat Rusiei peste 160 de vehicule aeriene fără pilot (UAV), inclusiv 100 de drone Shahed-136, a susținut sursa.

Sursa a susținut că Teheranul și Moscova au convenit în ultimele zile un alt acord de livrare a dronelor în valoare de 200 de milioane de euro.

Pe 5 noiembrie, ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a recunoscut pentru prima dată că țara sa a furnizat Rusiei drone, dar a susținut că s-a întâmplat înainte de război.

Două zile mai târziu, Robert Malley, trimisul special al SUA pentru Iran, a respins afirmațiile oficialului iranian, spunând că Iranul a furnizat Rusiei zeci de drone în această vară.

De altfel, recunoașterea de către Iran că a trimis drone Rusiei a iscat tensiuni în țară. Un proeminent cleric conservator și redactor de ziar, Masih Mohajeri, spune că Iranul trebuia să condamne Kremlinul pentru că a început acest război și că ar fi trebuit să îi spună că nu are dreptul să folosească UAV-urile în conflict.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Iranul că minte despre trimiterea unui număr limitat de drone în Rusia.

„Dacă Iranul continuă să mintă despre ceea ce este evident, înseamnă că lumea va face și mai multe eforturi pentru a investiga cooperarea teroristă dintre regimurile rus și iranian și ceea ce plătește Rusia Iranului pentru o astfel de cooperare”, a spus președintele Ucrainei, citat de Reuters.

Începând cu luna septembrie, Rusia a lansat un val masiv de atacuri folosind drone kamikaze fabricate în Iran, care au ucis civili și au distrus instalații energetice în toată Ucraina.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Selecționerul Franței dă vina pe FIFA pentru eliminarea rușinoasă de la Cupa Mondială U20

Publicat

in

Franța a fost eliminată încă din faza grupelor de la Cupa Mondială U20, iar selecționerul Les Bleuets a dat vina pe FIFA după ce echipa sa a fost învinsă de Coreea de Sud și Gambia.

Franta, invinsa de Gambia la Cupa Mondiala U20Foto: TELAM / Xinhua News / Profimedia

Franța nu s-a putut baza pe 33 de jucători la Cupa Mondială U20

Landry Chauvin a spus că FIFA este vinovată pentru această eliminare, având în vedere că această competiţie s-a desfăşurat în afara datelor în care cluburile erau obligate să îşi pună la dispoziţie tinerii internaţionali.

„Am irosit mai multă energie înainte de Cupa Mondială decât în timpul ei, încercând să formez o echipă.

Nu dau vina pe cluburi, care sunt în dreptul lor, ci mai degrabă pe FIFA. Tot ce trebuiau să facă era să amâne competiţia cu două săptămâni şi nimeni nu s-ar fi supărat…

Numai în generaţia 2003, am avut 15 absenţe majore, fără a-l lua în calcul pe Cherki, care a jucat o singură dată cu noi. Am avut 33 de refuzuri din partea clubului, inclusiv jucătorii din 2004 şi 2005. În martie, am avut o ultimă reunire în care am jucat împotriva Angliei şi Statelor Unite şi am reuşit să păstrăm doar… şapte jucători!” – Landry Chauvin pentru L’Équipe

Rezultatele Franței la Cupa Mondială U20: 1-2 vs Coreea de Sud, 1-2 vs Gambia, 3-1 vs Honduras.

Cupa Mondială U20, optimi de finală

SUA – Noua Zeelandă

Gambia – Uruguay

Uzbekistan – Israel

Brazilia – Tunisia

Columbia – Slovacia

Anglia – Italia

Ecuador – Coreea de Sud

Argentina – Nigeria.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Humanitarian aid consisting of food, medical devices, bedding approved for Syria

Publicat

in

The meeting of the National Committee for Emergency Situations (CNSU) called on Monday by Prime Minister Nicolae Ciuca approved the release of humanitarian aid intended for the Syrian population affected by the major earthquake produced on February 6 in Gaziantep – Turkey.

According to the CNSU decision, the aid will be granted based on the request for humanitarian assistance initiated by the Syrian Arab Republic, through the European Civil Protection Mechanism.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend