Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia a separat cerealele de drone/ Moscova a revenit la Acordul cerealelor, dar soarta înțelegerilor continuă să se afle sub semnul întrebării (Kommersant)

Publicat

in

Pe 2 noiembrie Rusia a revenit la participarea la Acordul cerealelor, care le permite vaselor cu produse agricole ucrainene să treacă prin coridoarele umanitare în Marea Neagră. După atacul dronelor asupra vaselor și infrastructurii în golful Sevastopolului, Moscova a cerut Kievului garanții că nu va folosi coridoarele umanitare în scopuri militare. S-a reușit reluarea realizării „ințiativei Mării Negre” prin medierea Turciei. Totodată, soarta acordului nu este soluționată definitiv – este posibil ca înțelegerile de la Istanbul să înceteze să funcționeze peste două săptămâni.

NATIONAL

Fidelis continuă în martie 2023, dar cu o surpriză: dobândă mai mare pentru donatorii de sânge – surse

Publicat

in

Statul va reveni cu titlurile de stat Fidelis prin care încearcă să atragă bani de la populație, dar de această dată va fi ceva diferit: donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare, potrivit unor surse din zona Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Prospecul urmează a fi publicat joi.

Va fi o tranșă specială pe lei cu scandența pe 1 an și, practic, vor beneficia cei care vor veni cu carnetul de donator/adeverință. Rămâne de văzut cum se va realiza în practică.

Fiind vorba despre Fidelis, se va putea subscrie prin băncile partenere, dar nu știm, momentan, cum vor putea subscrie la acea tranșă persoanele care subscriu prin brokeri. Vom vedea mai multe detalii joi.

Pentru restul populației vor fi tranșe normale pe lei (1 și 3 ani) și euro (3 și 5 ani).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Greenpeace: Rusia a livrat Franței 25 de containere cu uraniu

Publicat

in

ONG-ul Greenpeace a denunţat livrarea, luni, către Franţa, a unei „importante” încărcături de uraniu îmbogăţit provenit din Rusia şi care acreditează „dependenţa” Franţei de industria nucleară rusă, un sector care nu este încă vizat de sancţiunile internaţionale adoptate după invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un cargou a descărcat luni dimineaţa în portul Dunkerque mai multe cilindre de uraniu provenit din Rusia, a constatat un jurnalist al AFP.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend