Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rusia a legalizat pirateria. Nu mai trebuie plătite drepturi de proprietate intelectuală firmelor din țările care susțin sancțiunile

Publicat

in

Guvernul de la Moscova a decis că firmelor din țările pe care Kremlinul le cataloghează drept „neprietenoase” nu mai trebuie să le fie plătite drepturi de proprietate intelectuală. Amintim că pe listă se află toate statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite (evident) și țări ca Albania, Islanda, Liechtenstein, San Marino, Canada, Japonia, Micronezia, Noua Zeelandă, printre altele.

Rossiysaka Gazeta, unul dintre ziarele controlate de guvernul rus, a anunțat la începutul săptămânii că premierul Mihail Mișustin a semnat un decret care modifică metodologia care stabilește compensațiile pentru companiile ale căror drepturi intelectuale sunt încălcate (intrând aici și piratarea), stabilind noul cuantum la 0.

Presa rusă a scris anterior că guvernul lui Mișustin a analizat diferite măsuri care să penalizeze companiile care decid să părăsească sau să își suspende activitățile din țară ca urmare a invadării Ucrainei, pregătind deja o listă cu companiile ale căror active pot fi naționalizate.

Euractiv scrie că o altă măsură despre care s-a discutat a fost dezincriminarea și eliminarea răspunderii civile pentru folosirea de software piratat din „țările care susțin sancțiunile”. Printre companiile care au decis să plece din Rusia sau să își suspende activitățile din țara lui Putin se numără giganți ca Microsoft, Sony, Apple, Netflix, Disney, Avast și Norton, mari studiouri de jocuri ca Activision Blizzard, Ubisoft sau Epic Games și multe altele.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Șeful NATO, după discuţia cu Iohannis: România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic şi s-a angajat să sprijine Ucraina

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei şi va continua să sprijine Ucraina.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATOFoto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, marţi seară, că a avut o discuţie bună cu preşedintele român Klaus Iohannis despre sprijinul pentru Ucraina.

„Încurajez toţi aliaţii să caute foarte atent (în propriile arsenale) pentru a livra mai multă muniţie şi apărare antiaeriană. România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO şi s-a angajat să sprijine Ucraina”, a transmis Jens Stoltenberg.

Anterior, Klaus Iohannis a anunţat că a avut marţi „o discuţie telefonică substanţială” cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg despre situaţia de securitate din Ucraina şi din Marea Neagră. „România a sprijinit puternic Ucraina încă din prima zi şi vom continua cu fermitate”, a afirmat şeful statului. [Sursa: News.ro]

Citeste mai mult

NATIONAL

UDMR nu susține planurile PSD: România nu este pregătită pentru schimbarea sistemului de impozitare

Publicat

in

De

Senatorul Antal Lorant (UDMR) consideră că România nu este pregătită, în momentul de faţă, pentru impozitarea progresivă, în condiţiile în care Fiscul nu este digitalizat, asfel încât cotă unică, aplicată în prezent, este o soluţie mai de succes. Premierul Ciolacu susține ideea impozitării progresive, însă nu în domeniul salariilor.

Antal Lorand a declarat, marţi, în emisiunea România Politică de la Prima News că discuţia privind impozitul progresiv versus cota unica este una veche, subiectul fiind unul abordat şi în perioada când UDMR se afla la guvernare.

„Am spus şi la vremea respectivă că a introduce impozitarea progresivă în România ar însemna că suntem digitalizaţi în totalitate la Fisc. Impozitul progresiv înseamnă că avem toate cunoştinţele despre veniturile cetăţenilor, aceste venituri sunt declarate, fiscalizate şi digitalizate, iar pe baza acestor informaţii ale Fiscului introducem impozitarea progresivă, prin care facem diferenţe. Cei au un câştig de un milion de euro anual, de exemplu, impunem 25% impozit, iar cei care au venit de 50.000 de lei pe an, venim cu altfel de impozitare. Să fim serioşi, ca ipoteză privind impozitarea progresivă, trebuie să discutăm, dar România, în momentul de faţă, nu este pregătită pentru o astfel de impozitare”, a arătat Antal Arpad.

Reprezentantul UDMR a precizat că „Fiscul nu este digitalizat aproape deloc. ANAF-ul dintr-un judeţ e mai pregătit decât ANAF-ul din alt judeţ şi, de multe ori, între aceste instituţii regionale sunt informaţii care se pierd”.

Potrivit acestuia, actuala cotă unică a existat până acum şi a şi fost încasată de stat.

„Ai venitul respectiv, ai cota unică de 16%. Eu cred că pentru România, în momentul de faţă, cota unică este de mai mare succes decât impozitarea progresivă”, a precizat senatorul UDMR.

Haos în digitalizare

Antal Lorant a explicat că, până acum, în ceea ce priveşte digitalizarea, nu a existat un ghişeu unic şi fiecare instituţie şi-a făcut separat licitaţia pentru digitalizare.

„Câte instituţii în România, atâtea softuri, atâtea companii de IT care au furnizat aceste servicii de digitalizare. Este un impediment din perspectiva impozitării progresive, pentru că în interiorul instituţiei ai diferite softuri şi soluţii IT şi ai, automat, un impediment de a schimba informaţii. (…)

Suntem la un moment T zero în care trebuie să luăm în serios digitalizarea şi să uniformizăm la nivelul instituţiilor statului ghişeul unic. Dacă noi am avea un ghişeu unic la nivelul ţării, indiferent dacă vorbim de ANAF sau diferite instituţii unde se colectează datele cetăţenilor, atunci ar fi simplu pentru un cetăţean să meargă la un ghişeu unic şi să scoată diverse acte. Ceea ce am făcut până acum la capitoul de digitalizare este că a cam făcut fiecare cum a putut”, a conchis senatorul UDMR.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend