Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rui Pinto, hackerul portughez aflat la originea Football Leaks, pus sub acuzare pentru 147 de delicte

Publicat

in

​Rui Pinto, hackerul aflat la originea Football Leaks şi care este în detenţie provizorie în Portugalia, din luna martie, a fost pus sub acuzare pentru 147 de delicte, între care se numără extorcare în formă agravată şi sabotaj informatic, a anunţat Ministerul Public portughez.

Pinto este acuzat de extorcare în formă agravată, sabotaj informatic, precum şi de 75 de delicte de acces ilegal şi de 70 de delicte de violare a corespondenţei. Şapte dintre delicte sunt în formă agravată, potrivit Jornal de Noticias.

Avocaţii bărbatului în vârstă de 30 de ani spun că Rui Pinto este un important avertizor de integritate, iar Pinto a declarat că nu a obţinut beneficii materiale după dezvăluirile sale, care au servit interesului general, arătând corupţia din fotbalul european.

Pinto a obţinut documentele publicate de consorţiul de instituţii mass-media European Investigative Collaborations. Stabilit la Budapesta, din 2015, Rui Pinto a făcut posibil accesul la zeci de milioane de documente oficiale, multe arătând nereguli grave în fotbalul european – evaziune fiscală, fraudă, corupţie – pe baza cărora au fost deschise anchete în mai multe ţări vest-europene, informează News.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Evaluarea Națională 2020: Noi teste de antrenament pentru elevi

Publicat

in

De

Setul 8 cuprinde teste la limba maternă (germană și maghiară), la Limba română și la Matematică. Baremele vor fi publicate vineri.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 sunt elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) în baza noii programe aprobate prin ordin al ministrului Educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen.

Ministerul Educației recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen – timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse.

Testele pentru limba română la Evaluarea Națională 2020 pot fi consultate aici:

Testele pentru matematică la Evaluarea Națională 2020:

Testele la limba maternă la Evaluarea Națională 2020:

Marți, 2 iunie, au început înscrierile pentru Evaluarea Națională. Absolvenții clasei a VIII-a se pot înscrie până în 5 iunie pentru susținerea examenului.


Calendar Evaluarea Naţională 2020:

 • 2 – 5 iunie – înscrierea elevilor
 • 15 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura română
 • 17 iunie – probă scrisă: Matematică
 • 18 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura maternă
 • 22 iunie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
 • 22 iunie (orele 16:00 – 19:00) – Depunerea contestaţiilor
 • 23 iunie (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestaţiilor
 • 23-26 iunie – Soluţionarea contestaţiilor
 • 27 iunie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Reamintim că în acest an va avea loc în premieră, din cauza coronavirusului, o a doua sesiune de Evaluare Națională, pentru elevii cu probleme de sănătate sau pentru cei aflați în carantină alături de familie.

Calendar Evaluarea Națională 2020 sesiunea a doua:

 • 29 iunie – prima probă, la Limba și Literatura Română
 • 30 iunie – proba la Matematică
 • 1 iulie – proba la Limba maternă.

Ministrul Educației a precizat că această sesiune este dedicată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de COVID, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OFICIAL – După zile cu un număr de teste record în România, autoritățile au scăzut turația

Publicat

in

De

În ultimele zile au fost prelucrate un număr record de teste în România, dar în ultimele 24 de ore numărul acestora a scăzut la doar 5561.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend