Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

RUGĂCIUNE MARCA NASTEA : ÎN NUMELE TATĂLUI, ŞI-AL FIULUI, ŞI-AL SFÂNTULUI CIOLAN. AMIN !

Avatar

Publicat

in

– De la câini la LED-uri scumpe !

Familia Nastea a dat o nouă lovitură s-a întărit după ce juniorul a venit umil in fata Consilului Local ca să îşi ceară scuze pentru toanele de fiu al seniorului Nastea. Ca o slugă umilă ce e, Cătălin Nastea, directorul SPU şi-a încălcat promisiunea de a face pipi pe scuze si, în numele tatălui, al fiului dar, mai ales, al Sfântului Ciolan, s-a umilit in fata alesilor locali cu un scop bine ţintit: de a prelua iluminatul public in urbea basarabilor. Şi a reuşit asta la doar cateva zile după linguşeala publică. Aşa se face că, fără prea multe comentarii dar mândri ca familia Nastea şi-a respectat statutul de slugă, consilierii locali au stabilit ca societatea de Salubritate Publică Urbană (SPU) Curtea de Argeş SRL se va ocupa în următorii zece ani de serviciul de iluminat public. Adică de la gonoaie şi maidanezi, SPU face un salt tehnologioc de proportii si va manevra leduri si becuri cu lumină cu vapori de mercur la înaltă presiune. Mai mult de atât, în numele tatălui, al fiului dar, mai ales, al Sfântului Ciolan, vicele Jubleanu şi jurista Zarioiu au uitat de promisiunea publică prin care dadeau asigurari ca acest serviciu va fi cedat prin licitatie publica, aşa se face SPU a primit prin delegare directă gestiunea acestui serviciu de iluminat.

Publicitate

Au fost şi consilieri cărora li s-a aprins beculeţul

Că ceva nu pare a fi in regulă cu acest contract, a presimtit un specialist in electricitate. Este vorba de Mădălin Marinescu, consilier liberal care conduce o firmă în domeniul electric si care, inainte de a se decide delegarea Serviciului, s-a arătat electrocutat de tarifele percepute pentru lucrări, sesizand char un scurtircuit. „Nu înţeleg… Pentru a monta o sursă de lumină cu vapori de mercur la înaltă presiune 125w se percep 43,843 lei, fără TVA, manoperă iar pentru montarea unei surse de lumină cu vapori de mercur la înaltă presiune 250w se percep 68,109 lei, fără TVA. Cum se poate asta? Manopera este aceeaşi, de ce e plătită diferit de la un bec la altul?! Se învârte, cumva, mai mult la unul mai mare?!”, a întrebat Mădălin Marinescu fără a primi vreun raspuns. A primit , în schimb, altă lămurire care explică totul: documentele au fost realizate, vezi Doamne, de un consultant plătit de primărie. Nu s-a precizat dacă acel consultant era specialist in capturat câini sau in AC/DC. De precizat că, potrivit contractului, tarifele oscilează între un minim de 13,41 lei, fără TVA, pentru montarea unui conductor, şi un maxim de 1.581.208 lei, tot fără TVA, pentru montare cutie de distribuţie 4 circuite 160A. Curios este daca cei de la SPU vor incurca Amperul cu Maidanezul sau Conductorul cu Mătura…

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

ASTA DA BĂTAIE DE JOC: Panțurescu și trupa PSD, clip electoral la necropola regală – ÎPS Calinic nu a dat aprobare

Avatar

Publicat

in

De

În lipsa de realizări notabile în ultimii 4 ani, primarul Panțurescu și trupa PSD Curtea de Argeş, din care nu a lipsit voiajorul politic Ion Șerban, au stârnit revolt multor argeșeni cu o ultima dovadă de prostie și lipsa de bun simt: au realizat un clip electoral filmat chiar pe treptele necropolei regale, acolo unde sunt îngropaţi Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea si Regina Elena.

Nu puţini sunt cei care spun că tocmai urmaşii comuniştilor, cei care l-au alungat pe Regele Mihai, se filmează acum tocmai pe treptele necropolei regale.

Publicitate

Până şi ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut reacţie faţă de videoclipul realizat de PSD Curtea de Argeş la necropola regală, spunând că nu a dat vreo aprobare în acest sens.

„Am văzut videoclipul de pe treptele Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş. Am rămas surprins! Noi nu am dat nimănui niciun fel de aprobare ca să se folosească obiectivele din inventarul eclesiastic (bisericesc) în campanie electorală, de niciun fel, pentru nimeni! Oricum, cei care sunt în videoclip, primesc un canon potrivit: să sponsorizeze construirea unei clopotniţe, pentru noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală!”, a declarat ÎPS Calinic pentru adevărul.ro

După revolta justificata a argeșenilor, Panțurescu a șters videoclipul. Rușinea și nesimțirea acestuia au rămas….

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Turcan: ‘Prioritatea noastră a fost sănătatea publică și nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ”În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene și atragerea lor, am ajuns astfel să fim cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la integrarea în UE, de asemenea, prioritatea noastră a fost sănătatea publică și nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor”.

„Am ocazia să împărtăşesc indirect cu locuitorii oraşului Târgu Jiu şi ai judeţului Gorj două modele de dezvoltare între care au de ales: un model bazat pe dezvoltare pe fonduri europene, pe implicare, pe determinare, pe parteneriat cu Guvernul României şi un model de dezangajare, de birocraţie, de neputinţă şi suspiciuni de corupţie. Primul este modelul PNL în parteneriat cu Marcel Romanescu şi cu Guvernul Orban, al doilea este modelul PSD, practicat la Consiliul Judeţean şi vizibil până acum în guvernarea anterioară. (…)

În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene şi atragerea lor, am ajuns astfel să fim cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la integrarea în UE, de asemenea, prioritatea noastră a fost sănătatea publică şi nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor, aşa cum au făcut ceilalţi, ignorând regulile sanitare şi negând existenţa virusului”, a spus Raluca Turcan.

Publicitate

Ea a adăugat că, la nivel judeţean, cu ajutorul programului de lichidităţi pentru companii, peste 200 de companii au fost salvate pentru că au primit bani la timp, fiind vorba despre aproximativ 23.000 de locuri de muncă.

„În judeţul Gorj, cu ajutorul unui program de lichidităţi pentru companii, peste 200 de companii au fost salvate pentru că au primit lichidităţi la timp. Au primit angajatorii sprijin pentru a-şi menţine locurile de muncă şi peste 23.000 de locuri de muncă aici, în judeţul Gorj au fost salvate, în timp ce, la nivel naţional, 1,4 milioane de locuri de muncă au fost salvate”, a mai spus Turcan.

În final, ea a precizat că, pe 27 septembrie, gorjenii şi cetăţenii din Târgu Jiu au de ales între ceea au realizat liberalii până în prezent şi ce garantează că vor face de acum înainte şi ceea „ce au făcut alţii” anterior.

„Am generat două proiecte vitale pentru bunăstarea gorjenilor, pentru fluidizarea traficului şi pentru atragerea investiţiilor şi vom merge mai departe cu investiţii pe apă-canal, bază sportivă, baze multifuncţionale, investiţii pe partea de sănătate şi educaţie. Pe 27 septembrie, gorjenii şi alegătorii din Târgu Jiu vor avea de ales între ce am făcut noi şi ceea ce garantăm că vom face de acum înainte şi ceea ce au făcut alţii până la noi şi s-a văzut. Cred că alegerea este simplă, îi îndemn pe toţi să analizeze bine şi să opteze cu votul lor hotărât pentru calea României Europene”, a mai spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a participat, marţi, la Târgu Jiu, la semnarea contractului pentru finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, respectiv a celui pentru realizarea podului din zona Lainici, din Defileul Jiului. Primul contract are o valoare de 44 de milioane de euro şi durată de execuţie de 18 luni, iar cel de-al doilea, de 5 milioane de euro şi termen de finalizare 12 luni, informează agerpres.ro.

Citește și:

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend