Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rovana Plumb: Vineri la ora 14:00 voi comunica decizia privind Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2019

Avatar

Publicat

in

Ministerul Educaţiei anunţă, mâine, la ora 14:00, decizia pe care o va lua cu privire la testele grilă la examenele naţionale de anul viitor. Rovana Plumb, ministrul interminar al Educaţiei, a declarat pentru HotNews.ro că a decis retragerea de pe site a modelelor de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluare națională 2018 și a cerut consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor, care va avea loc în prima parte a zilei de mâine.

“Eu am solicitat această consultare, pentru că e o decizie pe care o luăm şi care trebuie să vină în sprijinul copiilor, părinţilor, sistemului educaţional. Trebuie să fie fundamentată şi să ţină cont de părerile tuturor factorilor implicaţi. De aceea, am şi retras de pe site ce s-a publicat ieri. Aşa mi se pare normal. Am solicitat această consultare pentru a auzi toate opiniile de la toţi factorii implicaţi şi apoi să luăm o decizie, care va fi comunicată la ora 14.00, la declaraţiile pe care le voi face”, a spus Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei.

Întrebată ce mesaj are pentru elevii care se pregătesc pentru examenele naţionale, Rovana Plumb a răspuns: “Elevii să aştepte până mâine. Asta este rugămintea. Vrem să luăm decizii bune care să vină în sprijinul lor, pentru că şi noi am trecut prin examene. Necesită o perioadă de pregătire aceste examene, se trece prin perioade sau stări emoionale şi elevii trebuie să ştie la ce se aşteaptă, la fel şi părinţii”, a conchis Rovana Plumb.

Publicitate

În cursul zilei de ieri, Centrul de Examinare şi Evaluare a publicat subiectele la examenele naţionale  din 2019 care conţineau într-un procent de 40% teste grilă.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Celebra statuie Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro va putea fi vizitată din nou, începând de sâmbătă

Avatar

Publicat

in

De

Principalele obiective turistice din Rio de Janeiro, între care şi celebra statuie Iisus Mântuitorul, vor putea fi vizitate din nou, începând de sâmbătă, după cinci luni în care accesul a fost interzis din cauza pandemiei de coronavirus, anunță news.ro.

“Deschiderea aceasta reprezintă redeschiderea turismului în Brazilia”, a declarat ministrul Mediului, Ricardo Salles.

Publicitate

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au ‘greșit’ mascații adresa

Vizitatorii vor trebui să poarte măşti, să păstreze distanţa de doi metri şi nu vor putea să se aşeze pentru a încerca să găsească cel mai bun unghi pentru o fotografie.

Vizitele la statuie au fost suspendate în martie.

Statul Rio, care numără 17 milioane de locuitori, a înregistrat 14.500 de decese şi aproape 190.000 de infecţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nicușor Dan, prezent la congresul partidului pe care l-a înființat: ‘Oamenii, prin structura lor, sunt fiinţe optimiste şi uită repede’

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul susţinut de principalele partide de dreapta pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, le-a transmis membrilor USR şi PLUS că vor avea principalul rol în campania pentru Primăria Capitalei, spunând că, în discuţii cu oamenii, aceştia vor trebui să „demonteze” ceea ce propaganda plătită cu „zeci de milioane de lei” a făcut în patru ani, transmite news.ro.

Invitat sâmbătă după-amiază să ia cuvântul în cadrul Congresului comun în care se votează fuziunea USR şi PLUS, Nicuşor Dan i-a asigurat pe membrii celor două formaţiuni politice că vor găsi întotdeauna în el „un partener”. Dan le-a transmis susţinătorilor săi că vor avea principalul rol în campania pentru Primăria Capitalei.

Publicitate

„Urmează şase săptămâni în care rolul principal îl aveţi voi, cei care staţi în stradă. Cel puţin în cazul Bucureştiului, e vorba de a demonta în câteva săptămâni ceea ce o propagandă de zeci de milioane de lei a făcut în patru ani de zile şi asta nu se poate decât cu discuţii unu la unu” a afirmat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte politica la nivel naţional, candidatul susţinut de USR, PLUS şi PNL a amintit despre evenimente care nu trebuie uitate, cum ar fi 10 august 2018 sau Ordonanţa 13 din 2017.

„Miza alegerilor care urmează e foarte mare. Oamenii, prin structura lor, sunt fiinţe optimiste şi uită repede lucrurile, dar trebuie să nu uităm că 10 august a fost acum doi ani, că Ordonanţa 13 a fost acum trei ani şi jumătate. (…) Responsabilitatea pe care o aveţi pentru următoarele rânduri de alegeri şi după aceea pentru activitatea politică pe care aceste funcţii vi le vor da este uriaşă şi eu vă doresc să vă ridicaţi la înălţimea acestor aşteptări” le-a mai transmis Nicuşor Dan celor de la USR şi PLUS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend