Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Românii și ucrainienii nu sunt încă bineveniți în Ungaria – Statul menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru aceste țări

Publicat

in

Ungaria menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina, a declarat sâmbătă Tibor Lakatos, membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19, într-un briefing de presă, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să intre într-o carantină de 14 zile, a precizat Lakatos.

Relaxarea restricţiilor legate de cele două ţări face obiectul unei analize atente, a mai spus el, afirmând că România şi Ungaria ‘nu arată în prezent nicio intenţie’ de a face paşi similari.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Pe de altă parte, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

Responsabilul ungar a avertizat că epidemia nu a luat sfârşit şi le-a cerut concetăţenilor săi să respecte în continuare distanţarea socială în timpul vacanţelor şi al deplasărilor interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Economia mondială dă semne de revenire după pandemie: principalii indici bursieri internaționali sunt în creștere

Publicat

in

De

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în creştere solidă, după ce Departamentul Muncii a anunţat că numărul de locuri de muncă înfiinţate în SUA luna trecută a atins un nivel record, transmite Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 1,68%, ajungând la valoarea de 26.166,46 puncte, în creştere cu 431,49 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, relatează Agerpres.

Citește și:Datoria României crește cu 60.000 de euro pe minut

Indicele Standard and Poor’s 500 s-a apreciat cu 1,48%, ajungând la valoarea de 3.161,94 puncte, în creştere cu 46,08 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 1,45%, ajungând la valoarea record de 10.301,90 puncte, în creştere cu 147,27 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Londra – Bursa de la Londra a deschis şedinţa de joi în creştere cu 0,94%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 6.215,55 puncte, în creştere cu 57,59 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Frankfurt – Bursa de la Frankfurt a deschis şedinţa de joi în creştere cu 0,97%, indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 12.378,80 puncte, în creştere cu 118,23 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Paris – Bursa de la Paris a deschis şedinţa de joi în creştere cu 1,72%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 5.011,74 puncte, în creştere cu 84,81 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Budapesta – Cursul oficial al Băncii Centrale a Ungariei valabil pentru ziua de vineri este de 311,26 forinţi pentru un dolar, în scădere faţă de un curs de 314,84 forinţi, miercuri, transmite MTI. Moneda euro este cotată la 351,66 forinţi, în scădere faţă de 353,63 forinţi, joi, iar un leu românesc este cotat la 72,77 forinţi, în scădere faţă de 73,09 forinţi, joi.

Tokyo – Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în creştere cu 0,11%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 22.145,96 puncte, în creştere cu 24,23 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Kyodo.

Seul – Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de joi în creştere cu 1,36%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 2.135,37 puncte, în creştere cu 28,67 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

Hong Kong – Bursa din Hong Kong a încheiat şedinţa de joi în creştere cu 2,85%, indicele Hang Seng a ajuns la valoarea de 25.124,19 puncte, în creştere cu 697 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Shanghai – Bursa din Shanghai a închis şedinţa de joi în creştere cu 2,13%, indicele Shanghai Composite a ajuns la valoarea de 3.090,57 puncte, în creştere cu 64,59 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Singapore – Bursa din Singapore a încheiat şedinţa de joi în creştere cu 1,02%, indicele Straits Times a ajuns la valoarea de 2.636,69 puncte, în creştere cu 26,52 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Ludovic Orban îl pune la punct pe Dan Barna: ‘Îi recomand să îl citească’

Publicat

in

De

Dan Barna a criticat planul de relansare economică propus de Ludovic Orban, deși cei doi se află în negocieri avansate pentru a avea candidați comuni la alegerile locale în anumite zone, inclusiv în București. Totuși, liderul PNL nu a ezitat să îl pună la punct pe viitorul său partener de la USR pe tema planului economic.

”Cred că nu l-a citit, sincer. Îi recomand să îl citească. Este un program la care am lucrat enorm, un program pe care nu l-am făcut numai noi. Am consultat specialiști din toate instituțiile publice, din mediul de afaceri, din mediul neguvernamental. Este un program care a urmărit ce se întâmplă și în alte țări europene, încercând să preluăm măsurile care sunt aplicate cu succes în alte țări.”, a declarat Ludovic Orban, joi seara, la B1 TV.

Citește și: EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

Dan Barna, liderul USR, declara că ”e un lucru bun că avem în sfârşit un program”, dar că sunt ”promisiuni generoase şi consistente dar nerealizabile”.

„E un lucru bun că avem în sfârsit un program. Dorinţele de acolo sunt lucruri bune, lucruri de care Romania are nevoie de 30 de ani. Sunt promisiuni generoase şi consistente dar nerealizabile. Care e magia pe care nu am descoperit-o până acum? ”, afirma Dan Barna.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend