Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Românii și antidepresivele: consum în creștere și un semn de întrebare tot mai mare

Publicat

in

Luana, o tânără de 32 de ani din București, a luat mulți ani antidepresive. Bolnăvicioasă din fire, femeia a trecut prin diverse infecții, inclusiv prin tuberculoză. Fizic, a reușit să le depășească pe toate cu bine. Nu la fel se poate spune despre atacurile de panică pe care a început să le aibă în vara lui 2018, după ce niște probleme la amigdale au ținut-o în spital vreme de o lună.

Consum de medicamenteFoto: © Kiriill Ryzhov | Dreamstime.com

La revenirea acasă, a avut și primul atac de panică. Au urmat al doilea, al treilea, după care Luana s-a îngrijorat.

Își amintește că începea să tremure din senin. Se temea de tot și plângea din orice. La serviciu, nu mai reușea să se concentreze. Or, concentrarea e cuvântul de ordine la locul său de muncă. Luana este asistentă medicală și lucrează, de când și-a terminat studiile, într-un spital de stat din Capitală.

Teama de a nu fi stigmatizată a făcut-o să nu discute deschis cu colegii sau conducerea despre atacurile de panică. Inițial, a încercat pe cât posibil să se ascundă. Doar că atacurile de panică nu se petreceau doar acasă, unde nu o vedea nimeni, ci și la locul de muncă. Efectuarea celor mai simple manevre medicale îi produceau Luanei anxietate. Abia atunci a înțeles că are nevoie cu adevărat de ajutor.

CITEȘTE CONTINUAREA PE PANORAMA.RO

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Oficial – România trimite armament în Ucraina

Publicat

in

România se numără printre cele 17 țări membre ale Uniunii Europene care au semnat proiectul de achiziție în comun de muniție ce ar urma să fie furnizată Ucrainei, informează Rador.

E un plan în trei etape de transfer către Ucraina, a un milion de obuze, în valoare de două miliarde de euro în următoarele 12 luni. Şeful diplomației europene, Josep Borrell, care a salutat decizia Consiliului miniștrilor europeni de externe și ai apărării, a precizat că, practic, statele care au semnat planul vor furniza muniție Ucrainei din stocuri proprii, urmând să fie compensate cu 60% din valoarea lor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova (POLITICO)

Publicat

in

Mai mulţi miniştri de externe europeni, între care cel al României, au cerut luni ca UE să-i sancţioneze pe oligarhii implicaţi în „încercările de destabilizare” din Republica Moldova şi Georgia, pe fondul temerilor tot mai mari legate de amestecul Rusiei, relatează POLITICO, potrivit news.ro.

„Aceste două ţări se confruntă cu încercări de destabilizare care necesită cea mai mare vigilenţă din partea noastră şi iată de ce ar trebui să începem să luăm în considerare să îi vizăm pe cei responsabili pentru aceste încercări”, a declarat ministrul francez de externe, Catherine Colonna, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend