Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Românii își schimbă obiceiurile în pandemie: au trecut la cumpărăturile prin intermediul social media

Avatar

Publicat

in

Trei din cinci români (59%) au făcut cumpărături online prin social media, cea mai populară reţea de acest fel fiind Facebook, arată un studiu realizat la nivel global de NielsenIQ, potrivit AGERPRES.

Pe plan naţional, majoritatea cumpărătorilor online a fost afectată de pandemie, fie din punct de vedere al sănătăţii (personal sau cineva drag) într-o pondere de 30%, fie din punct de vedere financiar (62%), relevă datele centralizate de NielsenIQ, una dintre unităţile de business din cadrul Nielsen Holdings plc.

Conform cercetării de specialitate, 20% dintre români sunt nou-veniţi în online, în perioada pandemiei, iar 87% din totalul acestora provin din rândul categoriei afectate de COVID-19.

În ceea ce priveşte obiceiurile de cumpărare, trei din cinci cumpărători online din Romania au efectuat achiziţii prin intermediul reţelelor de socializare, Facebook fiind cea mai populară platformă de socializare folosită pentru shopping online (59%).

În acelaşi timp, Instagram este folosită de o treime dintre e-cumpărători şi câştigă mai multă importanţă în rândul tinerilor cu vârste între 18 şi 24 de ani (39%).

Citește și: Meghan Markle declară război Familiei Regale Britanice: ce acuzații grave aduce în interviul cu Oprah Winfrey

De asemenea, TikTok a apărut printre menţiunile românilor, iar 10% au declarat că au cumpărat online folosind această platformă.

Conform datelor Nielsen, cumpărătorii români din online au afirmat că pot face “shopping” în orice zi, fără să aibă o oră preferată, însă majoritatea s-a declarat ca fiind mai activi sâmbăta (18%) şi spre seară, în intervalul orar 18:00 – 22:00.

Cât priveşte dispozitivele folosite pentru a face cumpărături, opt din zece persoane (80%) au indicat smartphone-ul.

Studiul Nielsen dedicat segmentului de e-commerce, realizat la nivel global, a inclus 1.157 de respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 ani, care au făcut cumpărături online în ultimele trei luni. În România, cercetarea a fost efectuată în luna octombrie 2020.

Nielsen Holdings plc este o companie globală de măsurare şi analiză de date care livrează cea mai completă imagine asupra consumatorilor şi pieţelor din întreaga lume. Compania este formată din două unităţi de business: Nielsen Global Media şi NielsenIQ (denumita anterior Nielsen Global Connect).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Doi dintre pacienții transferați de la București la Iași au murit din cauza Covid-19

Avatar

Publicat

in

De

Doi dintre pacienții cu COVID-19, transferați de la București la Iași, au murit, a declarat, duminică, Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Lucian Eva a spus că din cei patru pacienți transferați sâmbătă, de la București la Iași, doi au murit.

„Din păcate doi dintre ei au decedat, ambii în vârstă de aproximativ 70 de ani, cu afectare severă a plămânilor, peste 80% și cu multiple afecțiuni asociate, diabet zaharat, hipertensiune, boală renală cronică. Cei care sunt în momentul de față în viață au afectare pulmonară mai puțin severă, 50% sunt afectați plămânii și au vârste cuprinse între 70 și 90 de ani”, a spus Eva.

În prezent, la Iași mai sunt disponibile 6 locuri pentru bolnavii COVID, la ATI, iar potrivit managerului Spitalului de Neurochirurgie, urmează să fie ocupate de pacienți care vor fi transferați din București sau Mureș.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat sâmbătă, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași pentru transportul, în regim de urgență, a patru pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Andrei Baciu, prima reacție după documentul publicat de Liviu Iolu: ‘Documentul nu are avizele necesare. Grupul de lucru, înființat mâine’

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a reacționat, duminică, la Antena3, după ce Liviu Iolu a anunțat că în cadrul Ministerului Sănătății există o comisie de anchetă a modului în care sunt declarate decesele COVID. Documentul nu are avizele necesare, a spus Andrei Baciu, care a spus că un grup de lucru va fi înființat mâine.

„Ieri, din dispoziția premierului Florin Cîțu, am comunicat tuturor celor din conducerea Ministerului Sănătății să transmită două aspecte: actul normativ prin care a fost constituit un astfel de grup de lucru și un raport de activitate al acestui grup de lucru. (…) Toți secretarii de stat ne-au răspuns în scris, așa cum am rugat, inclusiv secretarul general al Ministerului Sănătății, cu o singură excepție, au spus că nu au cunoștință de acest grup de lucru, dacă există, dacă este vreun document în acest sens. A fost o singură excepție din partea unei colege care a menționat că știe despre o intenție de a constitui un astfel de grup de lucru, o discuție care a avut loc pe data de 12 și pentru care a fost planificată o primă și eventuală ședință pe data de 14, care nu a avut loc. Alte informații n-a putut să-mi comunice.”, a spus Andrei Baciu.

Liviu Iolu susține că în cadrul Ministerului Sănătății există o comisie de anchetă a modului în care sunt declarate decesele COVID.

„Nu știu cine îl consiliază pe domnul Cîțu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate și îl îndeamnă să mintă”, a scris Iolu pe Facebook

În sprijinul afirmației sale, Iolu prezintă fotografia unui document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Potrivit documentului, Grupul tehnic de lucru a fost înființat pe 12 aprilie, fiind format din cinci membri, inclusiv Andreea Moldovan.

Tot duminică, Florin Cîțu a declarat că i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să verifice dacă în ministerul Sănătății există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID. Nu există așa ceva, a afirmat premierul care a cerut să fie format un grup.

„Secretarului de stat Baciu (Andrei Baciu – n.r.) i-am cerut ieri, în urma informațiilor apărute în presă să îmi spună dacă există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru așa cum a fost informația apărută în presă, care se ocupă de așa ceva. Astăzi avem confirmarea că acel grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau informația. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura: grup de lucru care va trebui să vină cu niște concluzii, concluzii care vor trebui prezentate în Guvern și după aceea le vom face publice”, a declarat Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend