Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Romanii din Irlanda ii cer Ministrului de Externe infiintarea mai multor sectii de vot, pentru turul doi al alegerilor prezidentiale: Este inadmisibil sa existe o singura sectie de votare

Avatar

Publicat

in

Organizatia Romanian Community of Ireland a cerut printr-o scrisoare deschisa adresata Ministrului de Externe si Ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni infiintarea mai multor sectii de vot in Irlanda, pentru alegerile prezidentiale din 16 noiembrie 2014. “Este inadmisibil ca, in conditiile in care in Irlanda locuiesc peste 40.000 de romani, sa existe doar o singura sectie de votare, la sediul Ambasadei Romaniei la Dublin”, se arata in apelul comunitatii romanesti.

Amintim ca Institutul pentru Politici Publice a anuntat ca ofera asistenta juridica gratuita oricarui roman din afara care vrea sa dea in judecata Ministerul de Externe – autoritatea responsabila de organizarea conditiilor pentru votarea in diaspora. Detalii aici

Scrisoarea deschisa trimisa de Organizatia Romanian Community of Ireland catre Ministrul Afacerilor de Externe si catre Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni

“In atentia domnului Titus Corlatean, Ministrul Afacerilor Externe
domnului Bogdan Stanoevici, Ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni

Stimate Domn Ministru,

Organizatia Romanian Community of Ireland (Comunitatea Romaneasca din Irlanda) doreste sa isi exprime, prin aceasta scrisoare deschisa, dezamagirea vis-a-vis de decizia Ministerului de Externe de a organiza in Irlanda doar o singura sectie de votare.

Este inadmisibil ca, in conditiile in care in Irlanda locuiesc peste 40.000 de romani, sa existe doar o singura sectie de votare, la sediul Ambasadei Romaniei la Dublin. Multi dintre cei prezenti au asteptat la rand 2-3 ore, in frig si ploaie, cu copii mici. Au facut acest lucru pentru a-si exercita dreptul garantat de Constitutie la vot si din spirit de responsabilitate civica. Sectia de vot si comisia au functionat la capacitate maxima si au facut tot ceea ce se putea, date fiind conditiile (sala destul de mica pentru numarul mare de participanti).

In final, doar 2275 dintre cei care s-au deplasat la sectia de votare au reusit sa isi exprime votul. Multi dintre cei care inca asteptau la coada la orele 21.00, nu au mai putut intra in sectia de votare, acestia fiind rugati de politie sa paraseasca sediul sectiei de votare, dupa indelungi insistente. Unii dintre acestia au calatorit de la distante de peste 300 de km de Dublin. Multi dintre cei care s-au deplasat la sectia de vot au plecat pentru ca nu au mai avut timpul necesar sa astepte 2-3 ore, conditionati fiind de munca si angajamente familiale.

Consideram ca, pentru a-si putea exercita drepturile civice garantate de Constitutia Romaniei, este necesar sa se puna la dispozitia cetatenilor romani rezidenti in Republica Irlanda mai multe sectii de vot, in special in zonele din sudul si vestul tarii (Cork si Limerick) si suplimentarea cu inca o sectie de vot in zona metropolitana Dublin.

Firma Nahoi &Co Law Firm, companie romaneasca de avocatura, cu sediul in 8 New Cabra Road, Phibsborough, Dublin 7 (zona accesibila si cunoscuta multor romani din Irlanda), avand spatiul necesar, doreste sa il puna la dispozitia Biroului Electoral Central, pentru deschiderea unei a doua sectii de vot, cu sprijinul organizatiei Romanian Community of Ireland, cel mai vechi ONG legal constituit in Irlanda. Comitetul Romanian Community of Ireland doreste sa sprijine Ambasada Romaniei la Dublin si Biroul Electoral Central in organizarea sectiei de votare, pentru o mai buna functionare si pentru a facilita accesul la vot al tuturor celor care vor dori sa isi exercite drepturile civice la data de 16 Noiembrie 2014.

Va multumim anticipat!

Cu respect,
Daniela Jurj
Presedintele Comitetului organizatiei Romanian Community of Ireland”

Citeste si:

Vezi mai jos cum si-au batut joc autoritatile de romanii din strainatate care au vrut sa voteze:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Sorin Grindeanu continuă atacul la adresa PNL: Guvernul PNL a eșuat.Să le luăm pe rând

Avatar

Publicat

in

De

„Prima obligație a oricărui guvern este de a-și proteja cetățenii. Această sarcină pe care trebuie să o aibă orice Guvern include patru mari direcții, din punctul meu de vedere: sănătatea cetățenilor, economia națiunii, locurile de muncă, care se translatează inclusiv spre familie, pentru că un loc de muncă înseamnă siguranță și nu în ultimul rând protejarea securității naționale.

Sunt cele patru domenii de care trebuie să țină seama orice Guvern.

Din punctul nostru de vedere, Guvernul PNL a eșuat în acest demers. Să le luăm pe rând. Pandemie – eșuat, Educație – eșuat, protecția locurilor de muncă – eșuată, apărarea puterii de cumpărare a românilor – eșuată.

În centrul programului nostru de guvernare, ca să fiu scurt, se află un lucru simplu: siguranța locului de muncă. Pentru că în această perioadă pe care o traversăm, noi cu toții, a avea un loc de muncă înseamnă de fapt cheia oricărui program de guvernare.

Ce am văzut noi în aceste luni? Am văzut bani aruncați în economie, atâți câți au fost, din punctul nostru de vedere puțini comparativ cu programe foarte bine țintite din state vest-europene, care s-au dus ca apa în nisip.

De fapt, ce au făcut concret? Au trimis românii în șomaj tehnic, urmând ca lunile viitoare, să treacă în șomaj efectiv, fără a stimula economia națională.

Cred că modul în care am gândit, și anume că siguranța locului de muncă reprezintă cheia în perioada următoare, este cheia programului nostru de guvernare”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit antena3

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OCTOBER 26 IN HISTORY

Avatar

Publicat

in

De

Christian Orthodox feast: Day of Great Martyr Demetrius the Myrrh-gusher of Thessalonica

1497 – The Battle at Codrii Cosminului. The victory of armies commanded by Moldavia’s ruler Stephen the Great (1457-1504) over invading Polish armies commanded by King John Albert.

1624 – Birth of Dosoftei (the monk name of Dimitrie Barila), great scholar and metropolitan bishop of Moldavia (d. December 13, 1693)

1673 – Birth of Dimitrie Cantemir, ruler of Moldavia (1710-1711), a Humanist scholar of European prestige, writer and erudite (d. August 21, 1723)

1802 – A strong earthquake jolted Wallachia, the strongest ever recorded in today’s Romania. The earthquake originated in Vrancea was estimated at 7.7-7.9 magnitude. Bucharest City was seriously damaged, with landmarks such as the Radu Voda Tower, the Serban Voda Inn, part of the Coltea Tower and many more small structures having collapsed

1807 – Birth of politician and publicist Barbu Catargiu, a former prime minister of Romania. (d. June 8, 1862)

1850 – Birth of historian, archaeologist, epigrapher and folklore specialist Grigore Tocilescu, vice chairman of the Romanian Academy (1896-1898; 1907-1909) (d. September 18, 1909)

1860 – Inauguration of the University of Iasi with four faculties: Law, Philosophy, Sciences and Theology, in the presence of ruler Alexandru Ioan Cuza

1863 – Franz Joseph I, Austria’s emperor (1848-1916), sanctioned a law on the fair empowerment of the Romanian nation, voted by the Transylvanian parliament

1884 – Death of writer Ion Codru-Dragusanu, author of “Transylvanian pilgrim” (1865), one of the most interesting travel diaries of the post-fourty-eighters era (b. 9 November 1818)

1892 – Birth of geologist, seismologist Ion Atanasiu, corresponding member of the Romanian Academy (23 May 1940) (d. 14 April 1949)

1901 – Birth of historian Constantin C. Giurescu, member of the Romanian Academy (d. November 13, 1977)

1907 – Birth of composer, musical theatre actor Vasile Vasilache (d. 10 April 1944)

1920 – Birth of folklorist Adrian Fochi, the author of a 1964 reference work on the typology, circulation, genesis and versions of ballad Miorita, the Little Ewe (d. October 5, 1985)

1932 – Birth of actor Dumitru Rucareanu (d. 3 March 2013)

1949 – Birth of pop singer Corina Chiriac

1949 – Birth of prose writer and essayist Dumitru Radu Popa

1960 – Resumption of diplomatic ties between Romania and Cuba and their promotion to embassy

1964 – Birth of multiple European and world rowing medallist Elisabeta Oleniuc Lipa, chair of the Romanian Rowing Federation and the Dinamo Sports Club.

1980 – Birth of footballer Cristi Chivu

1991 – Remains of the Unknown Hero were brought back and reburied at Carol Park in Bucharest, where the Tomb of the Unknown Hero was established back to its former site. In 1957, the remains had been moved to Marasesti

1994 – Inauguration in Bucharest of a Centre of Information and Research of the Council of Europe

1999 – Romania’s National Council for Regional Development drew up a National Regional Development Plan, passed by the Government on October 27, as a requirement from the European Commission to all the European Union candidates; since 2000, the plan has been funded by the EU each year in the shape of non-repayable loans worth 600 million euros

2007 – Death of footballer Nicolae Dobrin. President Traian Basescu posthumously bestowed a Faithful Service in rank of Knight national order on him (b. August 26,1947).AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend