Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Românii cu arme și braconierii, în ținta polițiștilor: 7.500 de controale în doar 6 luni

Publicat

in

În primele 6 luni ale anului 2021, la nivel național, polițiștii Serviciului Arme din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului prin combaterea traficului de arme, descoperirea armelor letale și neletale deținute ilegal, indisponibilizarea și scoaterea acestora din circuitul civil, controlul armelor letale și neletale deținute legal, atât de persoane fizice cât și de persoane juridice.

De asemenea, s-a acționat pentru prevenirea producerii unor evenimente grave prin folosirea armelor de foc, verificarea la nivel național, a operațiunilor de import și transferuri de arme și componente esențiale, precum și a modului de marcare a armelor și componentelor esențiale ce fac obiectul operațiunilor de import/transfer și comercializare, prevenirea și combaterea infracțiunilor de braconaj cinegetic și a altor fapte infracționale care aduc atingere regimului vânătorii și fondului cinegetic național.

Astfel, polițiștii au efectuat 1.288 de acțiuni, 805 pe linie de arme, respectiv 483 de acțiuni pe linie de braconaj cinegetic.

De asemenea, au fost efectuate 7.590 de controale, atât la persoane fizice, cât și la persoane juridice, cu 64,71% mai multe față de perioada similară a anului precedent.

Tot în această perioadă, au fost indisponibilizate 1.355 de arme de foc, dintre care 448 deținute ilegal (cu 80 de arme mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2020, reprezentând o creștere de 21,73%) și 687 deținute legal, restul fiind reprezentat de arme predate organelor de poliție de către proprietari, în vederea casării.

Din totalul armelor ridicate în vederea confiscării, 604 sunt arme letale (376 deținute legal, 113 deținute ilegal, 22 provenite din contrabandă), 680 sunt arme neletale supuse autorizării (301 deținute legal, 282 deținute ilegal, 63 provenite din contrabandă), iar 47 sunt arme neletale supuse notificării prealabile (10 deținute legal, 31 deținute ilegal, 6 provenite din contrabandă).

De asemenea, 89.539 de bucăți de muniție, de diferite categorii, au fost ridicate, în vederea confiscării.

În ceea ce privește activitatea pe linie de prevenire și combatere a braconajului cinegetic, au fost confiscate 3.929 de kilograme de carne de vânat, 1.373 de trofee de vânat, 208 capcane, respectiv 18 autovehicule folosite la comiterea de infracțiuni specifice acestui domeniu.

La nivel național, în semestrul I al anului 2021, au fost constatate 766 de infracțiuni.

În urma analizei activității de combatere a infracționalității specifice, la nivel național, nu au fost înregistrate cazuri de omor săvârșit prin folosirea armelor de foc, nici cazuri de furturi de arme.

În aceeași perioadă, au fost puse în aplicare 513 mandate de percheziție domiciliară pe linie de arme, înregistrându-se o creștere de 81,27% față de cele efectuate în perioada similară a anului trecut.

Polițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase au realizat 581 de activități de cooperare, dintre care 280 cu alte structuri ale Poliției Române, 65 cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 193 cu instituții sau organizații cu atribuții în domeniul fondului cinegetic și 43 de activități cu alte instituții de aplicare a legii.

Au mai fost realizate 1.054 de investigații, dintre care 946 proprii structurilor a.e.s.p., iar 108 au fost efectuate cu ajutorul structurilor specializate din cadrul Poliției Române.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

FIFA a anunțat nominalizările pentru cel mai bun portar al lumii în 2021

Publicat

in

De

The Best FIFA Men’s Goalkeeper a ajuns la faza nominalizării celor cinci finaliști. Aceștia sunt Alisson, Donnarumma, Mendy, Neuer și Schmeichel. Doi dintre cei cinci nominalizați, Alisson Becker și Manuel Neuer, au mai câștigat premiul, informează Mediafax.

Site-ul oficial al FIFA a publicat o evaluare a a candidaților, analizând performanțele acestora.

Alisson

Contribuțiile portarului lui Liverpool la campaniile din Premier League și UEFA Champions League din sezonul trecut i-au adus un loc în FIFA FIFPRO Men’s World XI, pentru a doua oară în cariera sa. De asemenea, el a fost esențial pentru Brazilia, care a ajuns în finala Copa America și s-a calificat la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022, cu șase meciuri înainte de finalul campaniei preliminare.

Alisson a intrat recent într-un top select al portarilor brazilieni, devenind al șaselea goalkeeper care a ajuns la 50 de selecții pentru Brazilia.

Gianluigi Donnarumma

Donnarumma a jucat un rol important în triumful Italiei la UEFA EURO 2020, neprimind gol în cele trei meciuri din grupă și excelând la loviturile de departajare care au decis semifinala cu Spania și finala cu Anglia.

El a fost recompensat pentru eforturile sale cu premiul pentru jucătorul turneului, fiind pentru prima dată când acesta a fost acordat unui portar.

În ultimul său sezon la AC Milan, înainte de a se alătura echipei Paris Saint-Germain, Donnarumma a primit al treilea cel mai mic număr de goluri în Serie A, ajutându-și echipa să ocupe locul al doilea.

Edouard Mendy

Atât de mult a contribuit Mendy la câștigarea Ligii Campionilor de către Chelsea în sezonul trecut, încât a fost desemnat portarul sezonului în cadrul turneului. De asemenea, el a fost vital pentru Senegal, care a ajuns în runda finală a competiției africane de calificare pentru Qatar 2022.

Mendy a încheiat fără gol 9 dintre cele 12 meciuri din Liga Campionilor pe care le-a jucat sezonul trecut, egalând recordul competiției, deținut de Santiago Canizares (2000/01) și Keylor Navas (2015/16).

Manuel Neuer

Ajutând-o pe Bayern Munchen să câștige Bundesliga în sezonul trecut, cel mai bun portar în versiunea FIFA, în 2020, a stabilit un nou record all-time al competiției în ceea ce privește numărul de meciuri fără gol primit. A ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu clubul său și în 16-imile de finală ale EURO 2020 cu Germania și, de asemenea, și-a ajutat țara să devină prima națiune europeană care se califică pentru Qatar 2022.

Neuer a fost între buturi în șase dintre cele zece meciuri de calificare ale Germaniei pentru finala mondială de anul viitor, terminând de partea câștigătoare în fiecare dintre ele, fără să primească gol. În acest an, a devenit, de asemenea, primul portar german care a ajuns la 100 de selecții pentru echipa națională.

Kasper Schmeichel

Schmeichel s-a remarcat în ultimul an pentru Danemarca. Nu doar că a contribuit în mod decisiv la calificarea în semifinalele EURO 2020, ci a încheiat opt dintre cele zece meciuri ale acestei țări în preliminariile pentru Qatar 2022, fără să primească niciun gol, ajutându-i pe danezi să devină a doua națiune europeană care se califică la turneul final. În plus, Schmeichel a câștigat și Cupa Angliei cu Leicester City.

La EURO 2020, Schmeichel a făcut 18 parade reușite, al doilea cel mai mare număr de parade din turneu, după elvețianul Yann Sommer, care a ajuns la cota 21.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Patriarhia Română reacționează la decizia CE de a elimina denumirea de Crăciun: ‘Compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității’

Publicat

in

De

Comisia Europeană dorește eliminarea oricărei formule de adresare care face referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”, scrie agenția italiană ANSA.

Nici de sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: spunând, de exemplu „sărbătorile sunt stresante” și nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalității.

Citește și: Comisia Europeană stârnește un nou scandal: Termenul ‘Crăciun’ trebuie evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini

Comisia Europeană a emis un așa-numit ”decalog”, însă, deocamdată, el nu este obligatoriu, dar nu este exclus ca, într-un orizont de timp, să devină normative.

Într-o precizare pentru STIRIPESURSE.RO, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, deferlează ”păsăreasca ideologică” a Comisiei Europene și punctează că ”lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”

”Păsăreasca ideologică din care sunt izgonite cuvinte pe al căror conținut s-a fondat Europa și chiar Uniunea Europeană însăși nu va fi niciodată vorbită și înțeleasă în țările care au trecut timp de decenii prin suferința atroce provocată de ideologia anticreștină și antiumană a socialismului.

Citește și: Imagini nemaivăzute în politică: ‘Clanul Marelui Alb’ lovește din nou

Europa reală este și va rămâne Europa creștină, multiculturală, desigur, întrucât aceasta este natura ei profundă, cristalizată definitiv în istorie.

Lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”, precizează Vasile Bănescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend