Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Romanian weightlifter Sincraian, tested positive for third time

Avatar

Publicat

in

Romanian weightlifter Gabriel Sincraian was found positive at the anti-doping control for the third time, after the samples taken at the 2012 London Olympics were re-analysed, the Budapest-based International Weightlifting Federation (IWF), announced on Monday.

Sincraian, who evolved in London in the 85 kg category, failing in the snatch event at167 kg and leaving the competition, was found positive for stanozolol metabolites and methenolone, according to the IWF, being provisionally suspended, according to the procedure, until the end of the case.

DE INTERES

However, Gabriel Sincraian is already suspended, after failing the doping test the Rio 2016 Summer Olympic Games. He tested back then positive for testosterone and was stripped of the bronze medal in men’s 85kg category. In 2017, Sincraian was suspended for an eight-year period by the International Weightlifting Federation.

Gabriel Sincraian (31 years) had yet another period of suspension for doping, between September 23, 2013 and September 23, 2015, so the decision in his case will be that of lifetime suspension.

All four Romanian weightlifters participating in the London 2012 Olympic Games failed the doping test after the samples taken at that time were re-examined: Razvan Martin (bronze in the 69 kg category), Roxana Cocos (silver in the 69 kg category), Florin Croitoru (9th place in the 56 kg category) and Gabriel Sincraian (the 85 kg category), and Romania will lose the two medals after the completion of the cases.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un savant rus a fost arestat pentru că ar fi transmis tehnologie secretă Chinei

Avatar

Publicat

in

De

Un om de ştiinţă rus a fost deţinut în Siberia pentru că ar fi transmis tehnologie Chinei, relatează joi presa din Rusia, preluată de Reuters.

Aleksander Lukanin, un om de ştiinţă de 64 de ani din oraşul siberian Tomsk, a fost reţinut marţi după ce s-a întors din China unde a lucrat pentru o universitate locală, potrivit MBKh Media, un canal de ştiri fondat de opozantul Kremlinului Mihail Hodorkovski, potrivit agerpres.ro.

DE INTERES

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

Apartamentul lui Lukanin a fost şi el vizat de o razie a serviciului de securitate FSB, a relatat MBKh Media, citând unul dintre prietenii omului de ştiinţă.

Un mesaj trimis de Reuters pe adresa de e-mail a lui Lukanin nu a primit până în prezent răspuns, a precizat agenţia de ştiri britanică. Autorităţile ruse şi cele chineze nu au reacţionat până acum la informaţiile difuzate de MBKh Media.

Potrivit legii ruseşti, transferul ilegal de tehnologie către o ţară străină poate duce la o condamnare de până la trei ani de închisoare.

Agenţia de ştiri Interfax citează o sursă care susţine că Lukanin a fost reţinut pentru că ar fi transmis tehnologie Chinei, dar că nu a fost încă acuzat că a divulgat secrete de stat, ceea ce ar fi atras o condamnare mai importantă.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Un număr de oameni de ştiinţă ruşi au fost arestaţi şi acuzaţi de infracţiuni precum trădare în ultimii ani pentru că ar fi transmis presupuse materiale sensibile unor străini, inclusiv cetăţeni chinezi.

Criticii Kremlinului susţin însă că adeseori arestările sunt motivate de paranoia şi nejustificate.

În februarie, Valeri Mitko, un om de ştiinţă care conduce Academia arctică de ştiinţă de la Sankt Petersburg, a fost inculpat pentru trădare după ce a fost acuzat că a divulgat secrete de stat Chinei. Ca şi Lukanin, Mitko a călătorit în China pentru a lucra la o universitate.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

Județul în care doar o femeie a ajuns primar: L-a detronat pe edilul aflat în funcție de 24 de ani

Avatar

Publicat

in

De

Singura femeie aleasă primar în Harghita, la alegerile locale din 27 septembrie, este Réti Zsófia, din comuna Ciucsângeorgiu, care a reuşit să îl învingă pe actual primar, György József, aflat în funcţie din 1996.

Réti Zsófia a explicat, pentru AGERPRES, că a făcut parte din UDMR şi şi-a dorit să candideze la alegerile locale, pentru că ştia că “oamenii îşi doresc schimbarea”, motiv pentru care a pledat pentru organizarea unor prealegeri în cadrul cărora locuitorii comunei să decidă candidatul Uniunii.

DE INTERES

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

Propunerea sa nu a fost acceptată, iar decizia prin care actualul primar a fost desemnat candidat a fost luată într-un organism intern al organizaţiei locale UDMR, motiv pentru care Réti Zsófia a demisionat din Uniune şi a decis să candideze ca independent.

După o campanie în care a avut nenumărate întâlniri cu oamenii din comuna Ciucsângeorgiu, Réti Zsófia a fost votată de 58,79% dintre persoanele care s-au prezentat la urne, în vreme ce contracandidatul său, György József, a fost preferat de 41,20% dintre alegători.

“Eu întotdeauna am lucrat cu oamenii şi am vorbit foarte mult cu ei, am făcut făcut campanie door to door, întâlniri pe stradă, a fost o campanie reuşită. (…) Mă bucur că am reuşit pentru că vreau să lucrez pentru oameni, pentru dezvoltarea dezvoltarea comunei. Până acum nici fonduri europene nu au fost prea multe şi nici dezvoltarea comunităţii nu a fost prioritate pentru fostul primar. Şi de aceea am candidat ca independent, pentru că e important dacă vrem să trăim aici şi vrem să ne creştem copiii în sat, să avem o comunitate bună, o comună dezvoltată”, a declarat Réti Zsófia.

Întrebată cum i-a convins pe oameni să o aleagă, ţinând cont că este o femeie tânără, aceasta a răspuns că locuitorii din Ciucsângeorgiu au încredere în ea întrucât de 20 de ani lucrează pentru comunitate, organizează evenimente, participă la proiecte.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

În viitor, singura femeie primar din Harghita îşi doreşte să dezvolte comuna Ciucsângeorgiu şi să implice toată comunitatea, tineri sau bătrâni, în proiectele de dezvoltare.

Réti Zsófia are 43 de ani, este licenţiată în economie, în perioada 2005-2010 a condus Direcţia pentru Tineret a Judeţului Harghita, iar în ultimii ani a lucrat în mediul privat, la întreprinderi sociale din comuna Ciucsângeorgiu.

La alegerile locale din data de 27 septembrie, în Harghita au mai candidat doar şase femei pentru funcţia de primar, în comunele Atid, Corbu, Lunca de Sus, Tulgheş şi Ulieş, precum şi în oraşul Bălan, fără să reuşească să-şi adjudece victoria.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend