Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

România RATEAZĂ calificarea la JO de la Tokyo, chiar dacă a învins Muntenegru

Publicat

in

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminică, în turneul preolimpic de la Podgorica, informează AGERPRES. Tricolorele nu au reuşit să se ridice la nivelul mizei jocului şi, deşi au obţinut victoria, au ratat obiectivul.

România trebuia să obţină o victorie la o diferenţă de minimum cinci goluri, dar a avut un avans de maximum două goluri pe tabelă, cu excepţia finalului. Jucătoarele antrenate de Adrian Vasile, fost secund al naţionalei Muntenegrului, au avut de mai multe ori şansa desprinderii, dar au fost neinspirate în momentele cheie, multe dintre ele în superioritate. România a ratat şi patru aruncări de la 7 metri, trei prin Cristina Neagu şi una prin Eliza Buceschi, iar acest fapt a cântărit enorm în economia partidei.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

Naţionala României nu a reuşit un joc prea bun nici în apărare, inclusiv la nivel portarilor, nici în atac, fază în care de multe ori echipa a fost în criză de soluţii.

Deşi România a controlat jocul în cea mai mare parte a primei reprize, la pauză scorul a fost egal, 15-15. Tricolorele au condus cu 4-2 (min. 5), 5-3 (6), 8-6 (17) şi 13-11 (24), dar nu a profitat de momentul cartonaşului roşu primit de Pletikosic (lovirea Laurei Pristăviţa în faţă), primind trei goluri consecutive în ciuda superiorităţii numerice.

În repriza secundă, România a avut 19-17 (36) şi aruncare de la 7 metri, dar am irosit o nouă şansă, apoi Pintea a fost descalificată pentru lovirea unei adversare (Itana Grbic), iar echipa noastră a ratat două aruncări consecutive de la 7 metri. În min. 46 aveam 21-20, dar am încasat trei goluri la rând, în ciuda faptului că Vukcevic a fost descalificată pentru a treia eliminare, scorul devenind 23-21 pentru gazde. Echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen, care a făcut performanţă cu CSM Bucureşti (a câştigat Liga Campionilor în 2016), s-a relaxat pe final, conştientă că este ca şi calificată, a primit patru goluri la rând de al 25-24 la 25-28, dar România nu a mai avut timp să facă diferenţa de cinci, care ar fi calificat, totuşi, ambele echipe.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru România, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 3, Sonia Seraficeanu 3, Laura Moisă 2, Cristina Florica 1. Denisa Dedu a apărat 4 şuturi, iar Yuliya Dumanska 5.

Pentru Muntenegru au înscris Djurdjina Jaukovic 9 goluri, Jovanka Radicevic 4, Itana Grbic 4, Majda Mehmedovic 3, Ema Ramusovic 2, Bobana Klikovac 1, Andrea Klikovac 1, Katarina Dzaferovic 1.

Portarul Ljubica Nenezic (Dunărea Brăila) a apărat nu mai puţin de 14 mingi, având un procentaj de 35%.

Au arbitrat spaniolii Ignacio Garcia şi Andreau Marin.

În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Spania se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru luna mai

Publicat

in

De

Spania se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru luna mai, care va continua în acest sfârşit de săptămână, relatează AFP și Agerpres.

CaniculaFoto: Marc Bruxelle, Dreamstime.com

Mercurul termometrelor a ajuns vineri la 38 de grade Celsius în oraşele andaluze Sevilla şi Cordoba (sud), urmând să atingă 34 de grade Celsius în capitala Madrid (centru) sâmbătă, în timp ce duminică se vor înregistra 39 de grade la Zaragoza (nord-est), potrivit Agenţiei spaniole de Meteorologie (AEMET).

Joi, în Jaen (sud) s-au înregistrat 38,7 grade Celsius, un record pentru o lună de mai în acest oraş după 1883 şi „cu 15 grade peste temperatura maximă obişnuita pentru această perioadă”, a subliniat Rubén del Campo, purtătorul de cuvânt al AEMET.

Guvernul spaniol a recomandat populaţiei „să se hidrateze şi să stea cât mai mult la umbră”.

„Dacă situaţia se agravează, nu vom mai putea sta pe stradă”, a declarat Marta Vicente, 33 de ani, din Madrid, în timp ce Eric Solis, un turist de 32 de ani din Statele Unite, a estimat că situaţia este „puţin îngrijorătoare”.

Valuri de căldură tot mai numeroase în Europa

Se prognozează că temperatura nu va scădea sub 20 de grade noaptea în multe regiuni ale ţării.

Este o „lună mai foarte caldă, mult mai caldă decât de obicei”, a declarat Rubén del Campo pentru AFP.

„În 2015, am avut o lună mai excepţional de caldă, care a doborât recorduri şi ni s-a părut atunci că o astfel de situaţie nu se va mai repeta. Şi asta a fost acum şapte ani…”, a adăugat el, precizând că abia la sfârşitul lunii se va putea stabili dacă mai 2022 va deveni cea mai călduroasă lună mai din acest secol înregistrată în Spania.

Valurile de căldură tot mai numeroase, în special în Europa, sunt o consecinţă a încălzirii globale, potrivit oamenilor de ştiinţă, care consideră că emisiile de gaze cu efect de seră măresc puterea, durata şi ritmul de repetare a valurilor de căldură.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alekandr Lukașenko spune că nu deține telefon mobil din motive de securitate

Publicat

in

De

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus joi că nu deține un telefon mobil, inclusiv din motive de securitate, și este conștient de deficiențele acestuia, pe care toată lumea le va înțelege mai târziu, citat de RIA Novosti

Lukașenko consideră că telefonul mobiil este o mare realizare a omenirii, dar, în opinia sa, are multe dezavantaje. Omologul său rus, Vladimir Putin, nu folosește nici el un telefon mobil.

Potrivit acestuia, este „mult mai ușor să ridici receptorul special pentru comunicare și vei găsi orice abonat”, și numește folosirea mobilului „exhibiționism voluntar”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend