Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rolul unui analist de business si oportunitatea de a se integra intr-o companie urmand un curs specializat

Avatar

Publicat

in

In Romania, cariera de analist de business este inca la inceput. Oamenii trebuie sa inteleaga importanta de a avea in cadrul companiei lor un asemenea specialist in analiza de business pentru a se bucura de succes in afacerea lor. Persoanele care se ocupa cu extragerea, analiza si documentarea, dar si cu validarea cerintelor dintr-un proiect pot frecventa un curs de business analist care le poate aduce o atestare a cunostintelor in acest sens, urmand sa si le exprime in cadrul unei companii.

Cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un analist de business in cadrul unei companii

Publicitate

In general, companiile mari si medii cauta oameni care deja au absolvit cursul de analist de  business si stiu ce au de facut in continuare. De cele mai multe ori, analistului de business i se cere experienta si mai ales recomandari in domeniu, dar si certificatul de absolvire al cursului de instruire in acest sens este foarte importanta.

Analistul de business trebuie sa detina cunostintele necesare de modelare a proceselor utilizand instrumente software care sa respecte standardele impuse de ompanie, sa cunoasca modul de utilizare al unor programe specifice in acest sens si a unei tehnici de modelare a proceselor si a datelor.

Nu in ultimul rand, un analist de business bun trebuie sa aiba capacitatea de a lucra in echipa, abilitati de comunicare eficienta atat verbal, cat si in scris, inclusiv abilitati de prezentare, precum si capacitati de proprie organizare si planificare a activitatilor proprii.

Ce presupune un job de analist de business? Ce atributii trebuie sa aiba?

Un analist de business bun are ca si principal rol coordonarea si realizarea activitatilor de analiza aferente proiectelor, atat in indeplinirea misiunilor de consultanta pentru proiectarea sistemelor informatice, cat si in proiecte de implementare a solutiilor informatice.

De asemenea, un analist de business bun trebuie sa planifice procesul de analiza in detaliu, sa realizeze documentele suport si sa sustina interviurile de analiza, atat individual, cat si parte a unei echipe. Se pune accent si pe proiectarea entitatilor necesare in vederea modelarii proceselor de business analizate, dar si pe documentarea rezultatelor etapei de analiza si de proiectare.

Analistul de business trebuie sa mentina interactiunea corecta cu echipele tehnice in scopul clarificarii cerintelor, in etapele de dezvoltare a sistemelor si aplicatilor diverse. In functie de experienta reala in domeniu, analistul de business va fi implicat in misiuni de consultanta in care va fi nevoit sa estimeze necesarul de efort de dezvoltare, in baza unor specificatii clare functionale si tehnice de dezvoltare.

Nu in ultimul rand, analistul de business poate chiar sa preia rolul unui project manager pentru misiuni de consultanta ce au ca si obiect elaborarea proiectelor tehnice pentru gasirea solutiilor specifice. Fara doar si poate, rolul unui project manager  nu poate fi luat de cel al unui business analist, insa cei doi trebuie sa conlucreze pentru a obtine cele mai bune rezultate ale afacerii.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

ASTA DA BĂTAIE DE JOC: Panțurescu și trupa PSD, clip electoral la necropola regală – ÎPS Calinic nu a dat aprobare

Avatar

Publicat

in

De

În lipsa de realizări notabile în ultimii 4 ani, primarul Panțurescu și trupa PSD Curtea de Argeş, din care nu a lipsit voiajorul politic Ion Șerban, au stârnit revolt multor argeșeni cu o ultima dovadă de prostie și lipsa de bun simt: au realizat un clip electoral filmat chiar pe treptele necropolei regale, acolo unde sunt îngropaţi Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea si Regina Elena.

Nu puţini sunt cei care spun că tocmai urmaşii comuniştilor, cei care l-au alungat pe Regele Mihai, se filmează acum tocmai pe treptele necropolei regale.

Publicitate

Până şi ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut reacţie faţă de videoclipul realizat de PSD Curtea de Argeş la necropola regală, spunând că nu a dat vreo aprobare în acest sens.

„Am văzut videoclipul de pe treptele Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş. Am rămas surprins! Noi nu am dat nimănui niciun fel de aprobare ca să se folosească obiectivele din inventarul eclesiastic (bisericesc) în campanie electorală, de niciun fel, pentru nimeni! Oricum, cei care sunt în videoclip, primesc un canon potrivit: să sponsorizeze construirea unei clopotniţe, pentru noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală!”, a declarat ÎPS Calinic pentru adevărul.ro

După revolta justificata a argeșenilor, Panțurescu a șters videoclipul. Rușinea și nesimțirea acestuia au rămas….

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Turcan: ‘Prioritatea noastră a fost sănătatea publică și nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor’

Avatar

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ”În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene și atragerea lor, am ajuns astfel să fim cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la integrarea în UE, de asemenea, prioritatea noastră a fost sănătatea publică și nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor”.

„Am ocazia să împărtăşesc indirect cu locuitorii oraşului Târgu Jiu şi ai judeţului Gorj două modele de dezvoltare între care au de ales: un model bazat pe dezvoltare pe fonduri europene, pe implicare, pe determinare, pe parteneriat cu Guvernul României şi un model de dezangajare, de birocraţie, de neputinţă şi suspiciuni de corupţie. Primul este modelul PNL în parteneriat cu Marcel Romanescu şi cu Guvernul Orban, al doilea este modelul PSD, practicat la Consiliul Judeţean şi vizibil până acum în guvernarea anterioară. (…)

În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene şi atragerea lor, am ajuns astfel să fim cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la integrarea în UE, de asemenea, prioritatea noastră a fost sănătatea publică şi nu un mănunchi de voturi pentru a pune în pericol sănătatea oamenilor, aşa cum au făcut ceilalţi, ignorând regulile sanitare şi negând existenţa virusului”, a spus Raluca Turcan.

Publicitate

Ea a adăugat că, la nivel judeţean, cu ajutorul programului de lichidităţi pentru companii, peste 200 de companii au fost salvate pentru că au primit bani la timp, fiind vorba despre aproximativ 23.000 de locuri de muncă.

„În judeţul Gorj, cu ajutorul unui program de lichidităţi pentru companii, peste 200 de companii au fost salvate pentru că au primit lichidităţi la timp. Au primit angajatorii sprijin pentru a-şi menţine locurile de muncă şi peste 23.000 de locuri de muncă aici, în judeţul Gorj au fost salvate, în timp ce, la nivel naţional, 1,4 milioane de locuri de muncă au fost salvate”, a mai spus Turcan.

În final, ea a precizat că, pe 27 septembrie, gorjenii şi cetăţenii din Târgu Jiu au de ales între ceea au realizat liberalii până în prezent şi ce garantează că vor face de acum înainte şi ceea „ce au făcut alţii” anterior.

„Am generat două proiecte vitale pentru bunăstarea gorjenilor, pentru fluidizarea traficului şi pentru atragerea investiţiilor şi vom merge mai departe cu investiţii pe apă-canal, bază sportivă, baze multifuncţionale, investiţii pe partea de sănătate şi educaţie. Pe 27 septembrie, gorjenii şi alegătorii din Târgu Jiu vor avea de ales între ce am făcut noi şi ceea ce garantăm că vom face de acum înainte şi ceea ce au făcut alţii până la noi şi s-a văzut. Cred că alegerea este simplă, îi îndemn pe toţi să analizeze bine şi să opteze cu votul lor hotărât pentru calea României Europene”, a mai spus Raluca Turcan.

Vicepremierul a participat, marţi, la Târgu Jiu, la semnarea contractului pentru finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, respectiv a celui pentru realizarea podului din zona Lainici, din Defileul Jiului. Primul contract are o valoare de 44 de milioane de euro şi durată de execuţie de 18 luni, iar cel de-al doilea, de 5 milioane de euro şi termen de finalizare 12 luni, informează agerpres.ro.

Citește și:

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend