Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Roger Federer și vestea mai puțin fericită pentru fanii săi

Publicat

in

Nu a mai jucat un meci oficial de la Wimbledon 2021, iar de la acel moment a mai trecut printr-o operație la genunchi. Roger Federer se află în plin proces de recuperare, iar veștile comunicate de Ivan Ljubicic (antrenorul elvețianului) nu sunt dintre cele mai bune pentru fanii lui Mister Perfect.

Conform Reuters, Ljubicic spune că procesul de recuperare decurge anevoios, iar șansele ca Roger să fie pe teren la Australian Open 2022 sunt minime.

“Cred că sunt foarte puţine şanse (n.r. să joace la AO). El este în continuare în recuperare şi, după cum îl cunosc, doreşte să fie sigur că poate juca pentru a câştiga turneul şi să fie la 100% din capacitatea sa.

Aşadar, cred că Australian Open nu este o posibilitate reală la ora actuală. Însă va lua totul pas cu pas, pentru că are 40 de ani şi trebuie să fie răbdător. Nu se poate recupera la fel de repede ca înainte” – Ivan Ljubicic.

Roger Federer nu se gândește la retragere

În completarea declarației, Ljubicic a adus în discuție și retragerea din tenis. Croatul i-a asigurat pe fanii elvețianului că momentan Federer nu ia în considerare să părăsească sportul de performanță.

“Am discutat cu el şi vă pot garanta că vrea să revină şi să joace tenis. Atunci când se va decide să se oprească se va retrage, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla dintr-o dată” – Ivan Ljubicic.

Federer se află la egalitate cu Rafael Nadal și Novak Djokovic în ierarhia titlurilor de Grand Slam câștigate în carieră, fiecare cu câte 20.

Organizatorii de la Melbourne sperau să-i poată avea la startul ediției din 2022 pe toți trei, dar acest lucru este momentan greu de crezut.

Federer are șanse minime, Nadal este în recuperare și rămâne de văzut dacă va ajunge până la urmă la Australian Open, iar Novak Djokovic trebuie să-și rezolve problema legată de vaccinarea împotriva Covid-19 pentru a putea participa la primul Grand Slam al sezonului viitor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

SURSE Apărarea polițistului care a UCIS o fată pe trecere: susține că NU a văzut fetele și a verificat cadavrul cu piciorul din cauza șocului

Publicat

in

De

Apar primele informații pe surse din dosarul deschis pe numele polițistului care a ucis o fetiță și a rănit grav o alta. Micuțele traversau pe o trecere de pietoni ale cărei marcaje erau abia vizibile și au fost izbite în plin de mașina omului legii care fusese încadrat din sursă externă după nici două luni de pregătire.

Citește și: ANGAJAT după NUMAI două luni de pregătire: polițistul care a UCIS o fetiță cu mașina era încadrat din sursă externă

Conform informațiilor pe surse obținute de Antena 3, polițistul a susținut că nu le-a văzut pe cele două fete din cauză în zona era parcat un camion care a obstrucționat vizibilitatea. Omul legii care circula cu semnalele luminoase pornite a explicat și momentul în care a verificat cadavrul fetei pe care tocmai o ucisese cu piciorul. Acesta ar fi susținut că era în stare de șoc.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Prima reacție a premierului australian după decizia justiției în cazul Djokovic: Acum este timpul să începem Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis

Publicat

in

De

Premierul australian Scott Morrison a salutat decizia tribunalului federal de a menţine hotărârea de anulare a vizei lui Novak Djokovici, subliniind că aceasta a fost luată din motive de sănătate şi siguranţă şi pentru interesul public, potrivit news.ro.

“Tribunalul Federal din Australia a decis în unanimitate să respingă cererea domnului Novak Djokovici de revizuire judiciară care urmărea să conteste decizia ministrului imigrării de a-i anula viza. Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranţă şi ordine, pe motiv că era în interesul public să se facă acest lucru. Salut decizia de a ne menţine graniţele puternice şi de a păstra australienii în siguranţă. După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. În timpul pandemiei, împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces, avem una dintre cele mai puternice economii şi cele mai mari rate de vaccinare din lume. Graniţele puternice sunt fundamentale pentru modul de viaţă australian, la fel ca statul de drept. Guvernul nostru a înţeles întotdeauna acest lucru şi a fost pregătit să ia deciziile şi acţiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor noastre. Mulţumesc Curţii pentru atenţia promptă acordată acestor probleme şi mulţumesc tuturor tuturor celor implicaţi pentru răbdare în rezolvarea acestei probleme. Acum este timpul să începem Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis”, a declarat Morrison.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend