Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Roboţii vor deveni ”persoane electronice” – vot istoric al comisiei Parlamentului European

Avatar

Publicat

in

Este în acest moment un draft şi are un vot al comisiei Juridice-Legal Affairs a Parlamentului European. Roboţii sofisticaţi, cu un înalt grad de autonomie, ar trebui să aibă un statut legal, să fie ”persoane electronice”. Cu drepturi şi obligaţii, dacă fac bine sau provoacă infracţiuni.

Raportul #robotics adoptat de Parlamentul European include o dezbatere privind impunerea de taxe şi impozite pentru acest tip de roboţi. Raportul vine din partea parlamentarului de Luxemburg Mady Delvaux şi cuprinde reguli de definire ale acestor persoane electronice, inclusiv interacţiunea cu persoanele umane. ”Suntem în epoca în care inteligenţa umană stă alături şi se sprijină pe cea artificială”-argumentează raportul.

Publicitate

Raportul este aici.

Proprietarii roboţilor trebuie să aibă în vedere un set de reguli prin care să interzică orice tip de rău făcut fiinţelor umane. “A robot may not harm humanity, or, by inaction, allow humanity to come to harm,” este statutul robotului. Delvaux a propus de asemenea şi un design care să nu-l facă vulnerabil, înfăţişarea sa să depindă de stările sufleteşti ale omului. Raportul va fi votat în Parlament, în februarie, cerând majoritate absolută.

Detalii suplimentare pot fi citite aici

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

După moartea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Fiul ‘Împăratului’ a fost reținut

Avatar

Publicat

in

De

Pare să fi picat un adevărat blestem peste gruparea Duduienilor! După uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, frații acestuia, Laurențiu Duduianu, zis Ciprian Pian, și Vasile Duduianu, zis Grațian Pian, au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor. Grațian și Ciprian au fost trimiși după gratii pentru că ar fi încercat să-l omoare pe i Laurențiu Duduianu, zis Ciprian Pian, și Vasile Duduianu, zis Grațian Pian, aceștia fiind acuzați de tentativă de omor asupra lui Richard Rinu, zis Richard al lui Rinu, cel care l-a ucis pe Emi Pian. 

Acum, vărul lui Emi Pian, Florin Duduianu, zis Anaser, a fost reținut în Marea Britanie.

Publicitate

Anaser Duduianu este fiul celebrului Cristofor Duduianu, cunoscut drept „Împăratul”, care a încetat din viață în anul 2018.

Anaser fusese dat în urmărire generală, într-un dosar în care ar fi șantajat cântăreți de manele. La acel moment, el se afla în Marea Britanie.

Florin Duduianu ar fi fost reținut în Anglia, după ce ar fi ajuns la spital în urma unei încăierări, conform RomâniaTV.net.

Anaser Duduianu va fi certat pentru mai multe fapte ilegale comise Anglia.

Ce a anunțat Poliția Capitalei în luna august

Două persoane au fost date în urmărire, după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă, în dosarul de tâlhărie și șantaj instrumentat de Serviciul Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei , sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1./ Față de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive în aceeași cauză.
La data de 14 august 2020, Judecătoria Sectorului 1 București a emis mandate de arestare preventivă, în lipsă, față de doi bărbați, membri ai unui grup infracțional, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și șantaj.
Cei doi au fost dați în urmărire, fiind demarate demersurile legale pentru solicitarea mandatelor europene de arestare.
Vă reamintim că, în această cauză, față de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive, 6 persoane fiind arestate preventiv, iar alte fiind cercetate 5 sub control judiciar.”.

Anaser Duduianu a fost reţinut de oamenii legii din Marea Britanie. Ce fapte a comis interlopul | RomaniaTV.Net - Mobi

Vezi și

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

USR propune un hacker la Primărie! A stat 6 luni în arest preventiv

Avatar

Publicat

in

De

Uniunea Salvați România propune un hacker la o primărie din județul Vâlcea.

Concret, candidatul USR la Primăria Bujoreni este David Cîrstea, informează presa locală. Cîrstea a stat 6 luni în arest preventiv, însă, ulterior, a fost achitat.

Publicitate

Chiar dacă susține că a stat în pușcărie nevinovat, candidatul USR nu a căutat să-și facă dreptate la CEDO – ceea ce naște mai multe controverse.

A fost achitat pentru că a adus bani în țară?

Sursele pe care le avem și care unele fac parte exact din instituțiile cu care ați acceptat să colaborați prin furnizare de informații după eliberarea din arest, ne-au spus că în acea perioadă mare parte din polițiști și judecători credeau că hackerii fac de fapt un bine țării pentru că aduc în țară bani din afară. Și ne-au mai spus că multe dosare s-au închis în instanță cu ajutorul avocaților și a unor sume importante “cheltuite” de cei acuzați”, scrie Evenimentul Muscelean.

Ce spune candidatul USR la Primăria Bujoreni?

Răspuns cu referire la acuzația privind dosarul din anul 2010:
La vremea respectivă, am fost inclus într-un grup și cercetat pentru fraudă informatică, deși nu cunoșteam nicio persoană de pe lista acuzaților. Pe timpul cercetărilor am fost 6 luni în arest preventiv (pe durata cercetărilor, până la realizarea rechizitoriului) și 3 luni pe control judiciar. În urma cercetărilor s-a constatat că sunt nevinovat, soluția în dosar fiind clasare, moment de la care mi-am continuat studiile. Menționez că nici înainte și nici după nu am avut probleme juridice de natură penală. Pot dovedi cele susținute mai sus cu extrasul de pe fișa mea de cazier, obținut la 09/09/2020, unde nu figurează nicio faptă penală reținută în sarcina mea. Menționez că nu am fost trimis în judecată”, a spus el pentru sursa citată.

A fost reținut după o colaborare româno-americană

Bugetul.ro a căutat numele lui Cîrstea în articolele de la acea vreme și a descoperit că USR-istul ce se vrea primar a fost reținut în urma unei operațiuni de amploare, la care a participat și FBI-ul.

Forțele de ordine din 13 județe au participat la o acțiune de mare amploare organizatăîmpreunăcu FBI pentru prinderea cyber-infractorilor. Au avut loc descindenderi în 102 locații și au fost reținuți 69 de tineri până în 30 de ani, scrie, în 2010, presa locală.

În data de 6 aprilie a.c., procurorii din cadrul Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de CrimăOrganizatăși Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vâlcea și Serviciul Teritorial Pitești au pus în practică o operațiune îndelung gândităși planificatăîmpreunăcu forțele de ordine din cadrul FBI. Scopul acestei acțiuni a fost destructurare a trei grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea de fraude informatice și înșelăciuni pe site-urile de comerț electronic, din care se pare că fac parte în jur de 250 de persoane.

„Numărul persoanelor care au fost prejudiciate prin fraude pe internet este de 800 părți vătămate, prejudiciul fiind de peste 750.000 de euro. S-au făcut descinderi și percheziții domiciliare în 13 județe, în 102 locații și acțiunea este la această orăîn plină desfășurare și aici, începându-se și ancheta penală. La acțiune participăpeste 300 de polițiști de la CrimăOrganizată, peste 400 de jandarmi, echipe specializate ale Direcției de CrimăOrganizată, un grup de procurori DIICOT de la Serviciul Pitești și Biroul Teritorial Vâlcea. Modul de operare informatică era cel arhicunoscut, cu procurarea datelor de phishing și inducerea în eroare a părților vătămate prin licitații frauduloase. Sumele de bani erau retrase în special în Europa de Vest și SUA. În această dimineațăau fost efectuate percheziții la 12 locuințe din Praga, la persoane care făceau parte din aceeași grupare și peste câteva ore, în funcție de fusul orar, urmeazăsăaibăloc percheziții și în SUA. Am beneficiat de spijinul FBI care a fost de mare importanță”, declara, la acea vreme,  procurorul-șef al DIICOT – Biroul Teritorial Pitești, conform Vocea Vâlcii.

Lista celor 34 de tineri prezentați cu propunere cu arestare preventivă pe care se regăsește și candidatul USR: Mișcoci Florin Dan, Răduț Alexandru, Ologu Marius Adrian, Grigorie Marian Sorin, Anghel Laurențiu Dumitru, Avram Vasile Petronel, Buceac Florin, Stere Iulian, Cîrstea David Gabriel, Petrache Narcis Nicolae, Lungu Sebastian, Mehedințu Bogdan, Ciomag Daniel Alexandru, Dincă Aurel-că tălin, Budărescu Gheorghe Tiberiu, Dumitru Ionuț Sorin, Drăghici Gabriel, Ciucă Nicolae Cristian, Popescu Nicolae, Boșogioiu Dumitru Daniel, Cristea Ovidiu Vlad, Iordachi Ștefan, Necula Florin, Paraschiva Nicolae Andrei, Sîrbu că tălin, Priboi Marian Loviță, Ungureanu Mihaela Florina, Vrapciu Vlad Nicolae, Boje Florea Valentin, Cota Alin Constantin, Răducu Florin Dorin, Fălcușan că lin Cornel, Nicolaescu Alexandru, Turică Claudiu Marian.

Vezi și

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

XMA Header Image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend