Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ROBOR, 27 noiembrie 2018: Vești uriașe pentru românii cu rate

Avatar

Publicat

in

Vești uriașe de la Banca Națională a României! Anunțul îi vizează pe toți românii cu credite în lei.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut  la 3,24.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a scăzut la  la 3,45.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat la  3,53.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut la la 3,58.

Ratele medii ale dobânzilor pe piaţa monetară interbancară

ROBID = Rata dobânzii la depozitele atrase
ROBOR = Rata dobânzii la depozitele plasate

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mesaj fără echivoc al lui Rareș Bogdan: ‘Basarabia e România! Să nu uităm asta niciodată’

Avatar

Publicat

in

De

România a trimis ca ajutor pentru Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, acestea ajungând sămbătă, la Chișinău.

În replică, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a aplaudat gestul Guvernuș Cîțu, pe care îl consideră unul „splendid”.

Basarabia e Romania. Sa nu uitam asta niciodată. Gest splendid al României pentru fratii de peste Prut”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană!”, a anunțat Maia Sandu, pe Facebook, imediat după ceremonia organizată la Chișinău la sosirea vaccinurilor din România.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu a răbufnit: ‘Decizia de a redeschide școlile a nu a fost o decizie tehnică. A fost una politică’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul președinte al României și actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a transmis, că ”s-a făcut o greşeală privind redeschiderea școlilor.Puteam să ne mai abținem două-trei luni de la redeschiderea şcolilor”.

”Am spus de când s-au redeschis şcolile că avem riscul mare să le reînchidem în luna martie. Semnalul de reizbucnire a pandemiei în România există”, a spus duminică fostul preşedinte al României, în direct la România TV.

Europarlamentarul a subliniat că redeschiderea şcolilor a fost o decizie politică.

”Decizia şcolilor nu a fost o decizie tehnică. A fost una politică. I-a adunat Iohannis la Cotroceni, le-a spus că trebuie deschise şcolile şi să facă un ordin comun – Sănătate şi Educaţie – ce se va întâmpla începând cu data de 8 februarie”, a explicat Băsescu.

Din acest motiv, Băsescu afirmă că redeschiderea şcolilor a fost o greşeală.

”Susţin că s-a făcut o greşeală. Puteam să ne mai abținem două-trei luni de la redeschiderea şcolilor. Atâta timp cât dascălii nu sunt vaccinaţi riscul e foarte mare, iar copiii, chiar dacă nu se îmbolnăvesc grav, sunt un vector de transmitere a infecţiilor. Cred că ne-am grăbit cu redeschiderea şcolilor”, a afirmat Traian Băsescu, informează româniatv.net

Citește și:

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

Situație scandaloasă! Mii de persoane încasează pensii speciale fără să fi plătit vreo contribuție la stat. Ce funcții au ocupat aceștia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend