Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Robin Hood: Bernie Sanders vrea o taxă de pandemie pentru miliardarii americani / Cât ar avea de plătit Elon Musk, Mark Zuckerberg sau Jeff Bezos

Avatar

Publicat

in

Liderii din domeniul techi și alți miliardari ar putea fi forțați să plătească sute de miliarde de dolari câștigați în timpul pandemiei de COVID-19 potrivit unei legi introduse de senatorul Bernie Sanders din Vermont, fostul candidat pentru nominalizarea Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, relatează CNBC.

Legea „Faceți-i pe miliardari să plătească” ar impune o taxă care să fie plătită o singură dată asupra câștigurilor realizate de către miliardari între 18 martie 2020 și ianuarie 2021. Fondurile ar urma să fie folosite pentru acoperirea costurilor de sănătate ale americanilor pentru un an de zile.

Publicitate

Potrivit estimărilor valabile până la 5 august, legea ar urma să aducă trezoreriei americane 731 de miliarde de dolari de la 467 de miliardari, potrivit unui comunicat de presă. Însă dacă va trece legea ar urma să taxeze veniturile acumulate până la sfârșitul anului.

Legea ar impune o taxă uriașă asupra patronilor din domeniul tech și din alte domenii care au asistat la o creștere a acțiunilor pe bursă ca urmare a pandemiei de COVID-19, precum Amazon sau Walmart, aceasta aducându-le miliarde de dolari acționarilor lor.

Potrivit estimărilor preliminare CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, ar urma să plătească 42,8 miliarde de dolari, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, 27,5 miliarde, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, 22,8 miliarde iar familia Walton, care deține lanțul Walmart, 12,9 miliarde, însă aceste cifre ar putea crește sau scădea în funcție de evoluția viitoare a acțiunilor pe bursă.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ALERTĂ de vreme rea! România, lovită de ploi și vijelii – 23 de județe, sub avertismentul meteorologilor

Avatar

Publicat

in

De

23 de județe se află, începând cu ora 11.00, sub avertizare Cod galben de ploi. Meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată, cu vânt puternic și grindină.

Alerta meteo a intrat în vigoare marți la ora 11 și expiră miercuri la ora 10.00 și vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

Publicitate

Furtună în Sectorul 1! Dan Tudorache a solicitat BEC renumărarea voturilor: ‘Îmi doresc transparență totală’

În Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40…60 l/mp.

Miercuri și joi în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Luis Alberto şi-a prelungit contractul cu Lazio până în 2025

Avatar

Publicat

in

De

Fostul James Bond, Pierce Brosnan ajunge la fundul sacului – Vinde, pentru 100 de milioane de dolari, vila din Malibu construită în stil thailandez

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend