Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Robert De Niro, co-fondator al Tribeca Film Festival, vrea să ‘aducă oamenii laolaltă’ pentru cea de-a 20-a aniversare a festivalului

Avatar

Publicat

in

Actorul Robert De Niro, co-fondator al Tribeca Film Festival, a anunţat luni că a avut în vedere ca ediţia de anul acesta să aibă loc cu prezenţă fizică, potrivit news.ro.

Într-un comunicat citat de Variety, De Niro a declarat: „Pe măsură ce New Yorkul iese de sub umbra Covid-19, pare firesc să aducem oamenii laolaltă din nou, fizic, pentru cea de-a 20-a aniversare a festivalului”.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’

După ce anul trecut festivalul a avut loc online, acum este programat ca evenimentele dedicate filmului şi media să aibă loc, timp de 12 zile, în aer liber.

Tribeca FF a precizat că va colabora cu Departamentul de Sănătate al statului New York pentru a se asigura că toate adunările publice vor avea loc în conformitate cu protocoalele de siguranţă implementate în contextul pandemiei.

Ediţia de anul acesta este stabilită pentru 9 – 20 iunie, cu două luni mai târziu decât perioada în care avea loc de obicei. Evenimentele vor fi organizate în cinci cartiere, nu doar în Tribeca, cu proiecţii speciale pentru comunităţile din Bronx şi Queens.

„Tribeca este o comunitate a celor mai talentaţi şi flexibili naratori de pe planetă”, a spus Jane Rosenthal, co-fondator şi CEO al Tribeca Enterprises şi Tribeca Festival. „În 20 de ani, comunitatea noastră de creatori şi parteneri a devenit o familie. Suntem încântaţi să ne reunim vara aceasta, când Tribeca va deveni centrul divertismentului live în cartiere din New York City”.

Tribeca Festival a fost fondat în 2001, după atacurile din 11 septembrie, şi a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate filmului independent.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Doar 300 de ieşeni au ales să se vaccineze la centrul drive-thru

Avatar

Publicat

in

De

Un număr de 300 de persoane s-au prezentat la centrul de vaccinare fără programare de tip drive-thru, care funcţionează de sâmbătă dimineaţă în parcarea centrului comercial “ERA Shopping Park” din Iaşi, a anunţat prefectul Marian Grigoraş.

“Pe o vreme capricioasă, în ciuda codului galben de vânt, 300 de ieşeni au ales să se vaccineze la centrul drive-thru de la ERA, în prima zi de funcţionare. Centrul funcţionează zilnic, de la ora 8,00 la 20,00”, a declarat duminică, prefectul Marian Grigoraş.

Centrul de vaccinare fără programare de tip drive-thru, amplasat în parcarea centrului comercial de la intrarea în Iaşi, funcţionează, începând de sâmbătă, cu două fluxuri de vaccinare. Serul folosit este Pfizer/BioNTech.

Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând doar cartea de identitate sau paşaportul, fără a fi necesară înscrierea prealabilă în platforma naţională, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sadiq Khan, marele dușman al lui Boris Johnson, a câştigat iar primăria Londrei

Avatar

Publicat

in

De

Laburistul Sadiq Khan a câştigat al doilea mandat de primar al Londrei, învingându-l pe conservatorul Shaun Bailey, informează BBC.

Khan a primit 55,2% din votul popular, în al doilea tur, după ce niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină majoritatea la primul scrutin.

În 2016, fostul membru al Parlamentului a devenit primul primar musulman al unei capitale din UE, scrie news.ro.

Vorbind de la Primărie, el a promis că va face tot posibilul „pentru a construi un viitor mai bun şi mai strălucitor pentru Londra”.

Locul al trilea, în urma alegerilor, a fost ocupat de Sian Berry (Partidul Verzilor), în timp ce liberal-democrata Luisa Porritt a încheiat cursa pe locul al patrulea.

Khan, în vârstă de 51 de ani, a fost considerat favorit în campanie, iar unele sondaje îl dădeau câştigător din prima rundă de vot.

„Voi fi mereu un primar pentru toţi londonezii, voi munci pentru a îmbunătăţi viaţa fiecărei persoane din acest oraş. Rezultatele alegerilor din Marea Britanie arată că ţara noastră şi oraşul nostru rămân puternic divizate. Cicatricile Brexitului mai au până să se vindece. Un război cultural crud ne îndepărtează. Inegalitatea economică se înrăutăţeşte atât în Londra, cât şi în alte părţi ale ţării. Pe măsură ce căutăm să înfruntăm această provocare enormă ce se arată şi pe măsură ce ne străduim să ne revenim din această pandemie, trebuie să folosim acest moment de redresare naţională pentru a vindeca acele diviziuni dăunătoare”, a spus Khan.

Bailey, care a primit 44,8% din voturi, a spus că a fost „anulat” de sondaje, jurnalişti şi alţi politicieni, „dar londonezii nu m-au anulat”.

El l-a felicitat pe Khan şi a declarat că speră ca primarul reales „nu va învinui Guvernul pentru tot”.

În timpul primului mandat ca primar, Khan a avut confruntări cu Guvernul pe teme ca restricţiile impuse în contextul epidemiologic şi transport.

Laburiştii continuă să domine în capitala britanică, rămânând cel mai mare partid în London Assembly. Ei au nouă circumscripţii, în timp ce conservatorii le-au câştigat pe celelalte cinci.

Adunarea Londrei este împărţită – 14 membri reprezintă circumscripţiile, iar alţi 11 sunt aleşi de un sistem listă de partid.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend