Conecteaza-te cu noi

Campulung

În ritmul în care lucrează Grup Corint – Reabilitarea centrului istoric al Câmpulungului ar mai putea dura 6 ani şi jumătate

Publicat

in

Lucrările la megaproiectul Kretzulescu sunt realizate doar într-un procent de 22%, o spune chiar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia.
În februarie 2013, după luni de chin pentru desemnarea unui câştigător al licitaţiei, fiind în joc suma estimativă de 41 milioane lei, o asociere de două firme, reprezentate de Daniel Sabău, Grup Corint – Alba Iulia şi SC Harbău SRL – Miercurea Ciuc, a pus mâna pe megalucrare pentru suma de 24.778.656 lei (aproximativ 60% din valoarea estimată iniţial). Un procent de 2% din suma totală fiind suportată din bugetul local.
gradina publica merciLa acea dată s-a bătut palma ca lucrarea să executată în doi ani de zile, cu termen de finalizare 06.06.2015, în caz contrar riscându-se pierderea finanţării şi returnarea sumelor deja cheltuite.
Contractul semnat în data de 26 februarie 2013, de primarul Câmpulungului Călin Andrei, pentru începerea lucrărilor la megaproiectul cu finanţare europeană pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului şi a Complexului „Parc Kretzulescu”, are pe site-ul ADR Sud-Muntenia prevăzut ca termen „data început 07.06.2011” şi ca dată de finalizare, aşa cum şi mai înainte am specificat, „data de 06.06.2015”, în condiţiile în care din iunie 2011 şi până în februarie 2013 timpul s-a pierdut cu licitaţia, iar din 01 aprilie 2013 şi până în prezent firma Grup Corint se poate „lăuda” cu realizarea a nici un sfert din lucrările proiectului în condiţiile în care diferenţa ar trebui să fie gata în patru luni şi-o săptămână.
„Proiectul înregistrează o întârziere importantă. Am solicitat punctul de vedere al societăţii constructoare şi ni s-a cerut prelungirea contractului până la sfârşitul anului. Discuţiile cu ADR-ul s-au purtat în permanenţă. Este vorba de seriozitatea acestei firme. Noi, cei de la primărie nu putem face altceva decât ceea ce ne permite legea. Am cerut firmei un punct de vedere clar, dacă pot continua proiectul fără să ne pună în pericol. Vom avea discuţii şi la nivelul ADR-ului şi la nivelul Ministerului pentru a vedea ce se poate întreprinde la momentul de faţă astfel încât să nu fim puşi într-o situaţie neplăcută, pentru că nu este singurul proiect care se află într-o astfel de situaţie. Sunt proiecte unde firmele constructoare au intrat în insolvenţă sau în faliment. Sunt proiecte coordonate de ministere de o mult mai mare amploare. Acest constructor nu a fost adus aici de nici o persoană, el a câştigat licitaţia. Avem cu el un contract şi încercăm să gestionăm situaţia în baza atribuţiilor noastre legale, în aşa fel cât să nu creăm prejudicii municipiului. Constructorul ne acuză pe noi că nu le-am pus la dispoziţie tot frontul de lucru. Le-am pus la dispoziţie front de lucru, nu puteam transforma în şantier întreg municipiul. În acest moment nu putem face mai mult decât ne permite legea.”, a precizat primarul Călin Andrei.

O parte din lucrările deja finalizate sunt în stadiu avansat de degradare

gradina publica merci (1)gradina publica merci (2)

 

Realitatea din teren este cât se poate de sumbră, lucrarea efectuată în cele 22 de luni (cu un procent de lucrări de 1% pe lună) degradându-se pe zi ce trece.

 

Exemple mai mult decât concludente sunt măcinarea gardurilor ce împrejmuiesc Grădina Publică „Merci” sau burlanele de pe noua clădire a WC-ului public deja mâncate de rugină. Constructorul se mai poate „lăuda” că a montat lampadarele (care mai şi funcţionează luminând ceea ce n-a făcut), că a plantat, în stive, băncile, dar şi că a transformat ambele parcuri ale municipiului în veşnic şantier în lucru, nemulţumit fiind că nu a putut „distruge” toată zona centrală pe termen… nelimitat.
În încheiere nu putem să nu fim sceptici în privinţa faptului că Grup Corint Alba Iulia va putea face minuni, şi în termen de patru luni şi o săptămână să poată duce la bun sfârşit restul de 78% din lucrări. Posibil, cu puţin mai mult noroc, ca ADR să-i mai acorde termenul cerut de prelungire maxim până la finele acestui an, însă şi acest termen este mult prea mic faţă de ritmul în care, până în prezent, s-au desfăşurat lucrările. Dacă ar fi să punem în calcul, aşa cum am mai menţionat mai înainte, că ritmul lucrărilor a fost de 1% pe lună, posibil ca lucrarea să fie gata în… şase ani şi jumătate de aici înainte, cu norocul ca firma să nu intre în insolvenţă sau să nu dea faliment.

 

ACTUAL

182 polițiști din Argeș au fost avansaţi în grad, de Ziua Poliției

Publicat

in

Peste 200 de polițiști argeșeni au fost apreciați pentru activitatea desfășurată, cu prilejul Zilei Poliţiei Române. 182 dintre aceștia au fost avansaţi în gradul profesional următor.

Întreaga activitate a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost apreciată de conducerea Poliţiei Române, prin oferirea unei plachete de onoare, ce a fost înmânată domnului inspector-şef, chestor de poliție Badea Marian, în cadrul unei ceremonii festive, desfășurate la data de 22 martie a.c., la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș, în cadrul unei sedinţe festive, 22 de ofiţeri şi 11 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. Alţi 42 de ofiţeri şi 107 agenți de poliţie au fost avansaţi la termen.

De Ziua Poliţiei Române, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a acordat plachete pentru 7 dintre structurile Inspectoratului, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, dar și pentru 2 polițiști de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, care s-au remarcat prin inițiativă și interes deosebit în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

De asemenea, prin dispoziţie a domnului inspector-şef, au fost acordate mulţumiri scrise poliţiştilor care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, pe parcursul anului 2023 (52 de ofițeri și 23 de agenți de poliție).

Prin importanţa şi semnificaţiile sale, evenimentul consemnat în anul 1822 constituie un moment de referinţă în istoria Poliţiei Române. Înmânarea acestui steag al Agiei a legalizat funcţionarea instituţiei Poliţiei Române.

Astăzi, 25 martie, se împlinesc 202 ani de onoare a celor care au ales să acționeze pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în comunitatea din care facem parte, iar misiunea noastră continuă!

Citeste mai mult

ACTUAL

ULTIMA ORĂ! Val de primari și consilieri PNL Argeș au fost preluați de PSD – GELU TOFAN, ANA STAN, TIBERIU IRIMIA ȘI ALȚI PRIMARI DE COMUNĂ, NOII MEMBRI PSD – VIDEO

Publicat

in

Astăzi, echipa PSD s-a mărit considerabil după ce primul val de politicieni PNL au trecut în echipa lui Mânzînă. Se adevereste ceea ce spuneam cu cateva saptamani în urmă, anume faptul că în timp ce PNL preia de la PSD rebuturile politice, PSD ia la schimb de la PNL oameni cu mare notorietate, politicieni de valoare.

Sătui de jocurile mizerabile din interiorul unui PNL sugrumat politic, mai mulți primari și consilieri PNL au decis să treacă la PSD și să participe la alegerile locale, din iunie 2024, pe listele acestui partid (PSD).

Astfel, Gelu Tofan – viceprimarul PNL, al municipiului Pitești, Ana Stan și Tiberiu Irimia – consilieri locali PNL, în CL Pitești, și-au anunțat înscrierea în PSD.

Totodată, primarii PNL – Cosmin Ștefan (Hârtiești), Drăgușin Dumitru (Uda) și Alecu Buicea (Căldăraru) au părăsit partidul și vor candida, pentru mandate noi de primar, din partea PSD.

La Băduleț, primarul PMP – Florin Iordache va candida, pentru un nou mandat de primar, sub sigla PSD.

De asemenea, viceprimarul PNL al comunei Poiana Lacului – Valerică Spirea, a decis să candideze pentru scaunul de primar din partea PSD.

Vor urma consilieri locali din comunele respective, dar și alți primari.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend