Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Rezultatele etapei a 16-a a Ligii Naţionale de handbal feminin

Publicat

in

Toate partidele etapei a 16-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, prima a returului, s-au disputat, luni, la turneul de la Bistriţa. CSM Bucureşti, lider în continuare, potrivit news.ro.

Rezultatele înregistrate sunt următoarele: Gloria Bistriţa – CSM Galaţi 32-23, Minaur Baia Mare – HC Zalău 32-29, CSM Slatina – Rapid Bucureşti 19-24, Măgura Cisnădie – Dacia Mioveni 29-23, SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova 26-20, Dunărea Brăila – Activ Ploieşti 32-24 şi CSM Bucureşti – Gloria Buzău 29-21.

Citește și: BREAKING Dragnea a SCOS IEPURELE DIN PĂLĂRIE în fața judecătorilor…

În urma rezultatelor, CSM Bucureşti continuă să conducă în clasamentul Ligii Naţionale, neînvinsă, cu 43 puncte, urmată pe podium de Minaur Baia Mare 40 puncte şi de SCM Râmnicu Vâlcea, cu 39.

Turneul de la Bistriţa va continua până în 1 mai, cu etapele 17-19. Competiţia va continua apoi la turneele de la Cluj-Napoca şi Turda, în 6-7 mai.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cât a reușit să înainteze armata rusă, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut

Publicat

in

De

În ultima lună, pe cea mai de succes axă de luptă a sa din Donbas, armata rusă a reușit să înainteze doar 10 kilometri din cauză că nu a avut destule forțe de infanterie, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață.

Soldați ruși pe un blindat în UcrainaFoto: Twitter

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În weekend, Rusia a continuat să își concentreze forțele pentru consolidarea apărării în sudul Ucrainei. În pofida schimbării acestei direcții a eforturilor sale, Rusia a continuat și atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.
  • În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bahmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas; cu toate acestea, Rusia a reușit să avanseze doar aproximativ 10 km în acest timp.
  • În alte sectoare din Donbas unde Rusia a încercat să pătrundă, forțele sale nu au câștigat mai mult de 3 km în această perioadă de 30 de zile; aproape sigur, mult mai puțin decât era planificat.
  • În ciuda utilizării continue și intense a artileriei în aceste zone, Rusia nu a reușit să genereze infanterie de luptă capabilă în număr suficient pentru a asigura progrese mai substanțiale.

—————

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici! Ce au descoperit oamenii de știință

Publicat

in

De

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea drept urmare astmul și alergiile pe viață. Cuvântul cheie este însă ”timpurie”, subliniază oamenii de știință.

Concret, studiul a arătat că rozătoarelor expuse la antibiotice în primele zile de viață li s-a modificat flora intestinală, ceea ce le-a afectat și sistemul imunitar, făcându-i mai susceptibili la alergenii comuni, scrie IFL Science, care citează un raport publicat de jurnalul Mucosal Immunology.

E prima dovadă solidă a unei legături cauzale între antibioticul administrat în copilărie și apariția astmului și alergiilor, mai târziu, se notează în raport.

Sfatul specialiștilor e simplu: antibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici, pentru că riscul apariției unor astfel de probleme, pe termen lung, este considerabil, după cum a explicat autorul studiului, Martin Blaser.

În cadrul experimentului, rozătoarele au fost expuse la azitromicină sau amoxicilină în primele nouă zile de viață. Deloc întâmplător, acestea sunt și cele mai prescrise antibiotice în cazul copiilor. Ambele au dat aceste efecte, dar în cazul primului antibiotic au fost și mai pronunțate.

Interesant este că, la maturitate, cele două antibiotice nu mai au același efect, semn că e importantă ”fereastra” în care acestea sunt administrate, când vine vorba despre posibila apariție a astmului și alergiilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend