Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rezultate Bacalaureat Argeş – Ecaterina Eana de la CNVV – 10 pe linie ! Alţi 10 elevi argeşeni au obţinut media maximă

Avatar

Publicat

in

Elevi de la trei colegii naţionale din Argeş au obținut media 10 la bacalaureatul din acest an. 6 din cele 11 medii maxime au fost obţinute la Colegiul Naţional “Zinca Golescu”, 4 la “I.C. Brătianu” şi una la “Vlaicu Vodă”.

Colegiul Naţional Liceal Zinca Golescu a dat ora exactă la bacalaureatul din acest an, în Argeş. Nu mai puţin de şase elevi de la această unitate de învăţământ au obţinut media 10 la examenul maturităţii, aceasta fiind o performanţă deosebită a ultimilor ani. Elevii de 10 sunt: Dragoş Andrei Călinescu, Maria Arina Cojoc, Valentina Constantin, Andreea Cristiana Gentea, Daniela Mariana Marinică şi Mihnea Cristian Trache.

La Curtea de Argeş, Colegiul Vlaicu Voda şi-a respecat blazonul şi a plusat cu o medie de 10

Potrivit datelor oficiale la Curtea de Argeş, din totalul de 998 elevi înscrişi la cele trei centre de examinare, au promovat un număr de 380, deci procentul de promovabilitate pe zona Curtea de Argeş este de 38%. Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă” a avut 209 înscrişi, dintre care un elev a fost eliminat, altul nu s-a prezentat la competenţe, 4 au picat la Matematică, iar 3 elevi nu întrunesc media de promovare 6. Procentul de promovabilitate la C.N.V.V. este, deci, de 96,15%. Aici s-a înregistrat şi media maximă 10, obţinută de Ecaterina Eana. Următorii clasaţi au fost: Andreea Oltean – 9,83; Eleonora Balu – 9,78; Ruxandra Ducă – 9,75; Eliza Sarchiz – 9,71; Georgiana Băieţilor – 9,70; Andreea Purcărea – 9,66; Anca Toma – 9,66; Ştefan Laită – 9,65; Lucian Oancea – 9,63.
La Seminarul Teologic “Neagoe Vodă Basarab”, din 28 înscrişi, au promovat 18 elevi, procentul fiind de 64,28%. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Victoria Godeanu – 9,36. La Grupul Şcolar Agricol, din 134 înscrişi, au reuşit 29, au fost respinşi 99 şi 6 nu s-au prezentat. Procentul de promovabilitate a fost de 22,65%, iar nota cea mai mare a obţinut-o Cătălina Florentina Enache – 8,98.

Judeţul Argeş – promovabilitate de 43.64%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară a acestui an, în judeţul Argeş, este de 43,64 la sută înainte de contestaţii, cu şapte puncte procentuale peste rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 36,42 la sută dintre candidaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, la examenul de bacalaureat s-au înscris 6.352 elevi, iar 700 au absentat. Conform datelor furnizate de ISJ Argeş, un număr de 13 candidaţi au fost eliminaţi,după ce au fost prinşi când copiau sau au avut telefoane mobile asupra lor.În 2011, în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, promovabilitatea în judeţul Argeş a fost de 36,42 la sută înainte de contestaţii.Spre deosebire de anul trecut, când au fost patru unităţi de învăţământ în care promovabilitatea a fost zero, în sesiunea din acest an nu s-au mai înregistrat astfel de cazuri.Contestaţiile se depun luni, între orele 8.00 – 12.00, iar rezultatele finale vor fi date în 13 iulie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Eu cred că acum lumea începe să înțeleagă. Pentru că, din păcate, foarte mulți deja au cunoștințe care sunt bolnave’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că ”Mai sunt tentative de dezinformare, mai sunt tentative de a da informații greșite, mai sunt tentative de a diminua, mai sunt tentative de a căuta vinovați. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună.”

”Eu cred că acum lumea începe să înțeleagă, și vă spun de ce. Pentru că, din păcate, foarte mulți deja au cunoștințe care sunt bolnave. Noi primim telefoane de cunoștințe, de la prieteni, toți au pe câte cineva care a intrat în Terapie Intensivă, sau care e aproape să intre acolo.

Populația începe să sesiseze că așa-zisa „biată gripă”, așa cum s-a vorbit de ea, nu este o „biată gripă”, ci este mult mai serioasă.

Cred că foarte mulți, din păcate, au ajuns să vadă treaba asta când apropiații lor s-au infectat și au ajuns într-o fază destul de serioasă.

Avem acum un coleg pompier care a ajuns azi în Terapie Intensivă. Unul dintre inspectorii-șefi, de exemplu… Azi am fost informat, după ce ieri era pe oxigen, azi e în Terapie Intensivă. Este dintre oamenii care au înțeles despre ce este vorba de mult timp, și totuși a ajuns să fie infectat și el. Sper să putem să-l scoatem de acolo cu bine.

Acum, văzând aceste situații, cred că lumea vede situația generală mult mai bine.

Mai sunt tentative de dezinformare, mai sunt tentative de a da informații greșite, mai sunt tentative de a diminua, mai sunt tentative de a căuta vinovați. Suntem în momentul în care trebuie să lăsăm la o parte căutarea vinovaților, să arătăm cu degetul pe unul și pe altul. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună.

Lăsăm partea cu vinovații și să arătăm cu degetul pe unul și pe altul. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună. Asta cu arătatul o lăsăm după ce trecem de situație.

În situația de acum, trebuie toate eforturile să fie concentrate pentru a rezolva problema și pentru a veni în sprijinul corpului medical, în sprijinul pacienților pentru a rezolva problema, să nu ajungem în situații dramatice”, a declarat Raed Arafat conform Digi24.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta: ‘Cred în nevinovăția lui Nicu Bănicioiu. Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că ”Marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România și nu a vrut să plece la PSD, ca alții! Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale. M-am înșelat! ”.

„Eu am fost acuzat în 2015 şi, după 4 ani, am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred în nevinovăţia lui Nicu Bănicioiu – cred că denunţătorii prinşi ‘cu mâţa în sac’ care îşi aduc aminte în 2020 să acuze fapte din 2012 sunt nişte oameni necredibili. Cred că marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România şi nu a vrut să plece la PSD, ca alţii! Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale. M-am înşelat! Eu am trecut prin exerciţiul acuzaţiilor neadevărate – ştiu cât a suferit familia mea şi cei apropiaţi”, a scris Ponta, marţi, pe Facebook.

El şi-a exprimat regretul că Nicolae Bănicioiu trece printr-o „experienţă traumatizantă”.

„Îmi pare rău că Nicu trece prin această experienţă traumatizantă! Dar sunt sigur că va arăta adevărul şi această perioadă îl va face mult mai puternic! Proiectul PRO România este necesar României – şi va merge mai departe – cu orice preţ!”, a adăugat Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Deputatul Pro România Nicolae Bănicioiu a afirmat, marţi, în legătură cu solicitarea DNA privind urmărirea penală în cazul său pentru trafic de influenţă şi luare de mită, că este de acord cu ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece nu are nimic de ascuns şi doreşte clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, menţionând şi că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar, conform agerpres.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend