Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Rezultate Bacalaureat Argeş – Ecaterina Eana de la CNVV – 10 pe linie ! Alţi 10 elevi argeşeni au obţinut media maximă

Avatar

Publicat

in

Elevi de la trei colegii naţionale din Argeş au obținut media 10 la bacalaureatul din acest an. 6 din cele 11 medii maxime au fost obţinute la Colegiul Naţional “Zinca Golescu”, 4 la “I.C. Brătianu” şi una la “Vlaicu Vodă”.

Colegiul Naţional Liceal Zinca Golescu a dat ora exactă la bacalaureatul din acest an, în Argeş. Nu mai puţin de şase elevi de la această unitate de învăţământ au obţinut media 10 la examenul maturităţii, aceasta fiind o performanţă deosebită a ultimilor ani. Elevii de 10 sunt: Dragoş Andrei Călinescu, Maria Arina Cojoc, Valentina Constantin, Andreea Cristiana Gentea, Daniela Mariana Marinică şi Mihnea Cristian Trache.

Publicitate

La Curtea de Argeş, Colegiul Vlaicu Voda şi-a respecat blazonul şi a plusat cu o medie de 10

Potrivit datelor oficiale la Curtea de Argeş, din totalul de 998 elevi înscrişi la cele trei centre de examinare, au promovat un număr de 380, deci procentul de promovabilitate pe zona Curtea de Argeş este de 38%. Colegiul Naţional “Vlaicu Vodă” a avut 209 înscrişi, dintre care un elev a fost eliminat, altul nu s-a prezentat la competenţe, 4 au picat la Matematică, iar 3 elevi nu întrunesc media de promovare 6. Procentul de promovabilitate la C.N.V.V. este, deci, de 96,15%. Aici s-a înregistrat şi media maximă 10, obţinută de Ecaterina Eana. Următorii clasaţi au fost: Andreea Oltean – 9,83; Eleonora Balu – 9,78; Ruxandra Ducă – 9,75; Eliza Sarchiz – 9,71; Georgiana Băieţilor – 9,70; Andreea Purcărea – 9,66; Anca Toma – 9,66; Ştefan Laită – 9,65; Lucian Oancea – 9,63.
La Seminarul Teologic “Neagoe Vodă Basarab”, din 28 înscrişi, au promovat 18 elevi, procentul fiind de 64,28%. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Victoria Godeanu – 9,36. La Grupul Şcolar Agricol, din 134 înscrişi, au reuşit 29, au fost respinşi 99 şi 6 nu s-au prezentat. Procentul de promovabilitate a fost de 22,65%, iar nota cea mai mare a obţinut-o Cătălina Florentina Enache – 8,98.

Judeţul Argeş – promovabilitate de 43.64%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară a acestui an, în judeţul Argeş, este de 43,64 la sută înainte de contestaţii, cu şapte puncte procentuale peste rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 36,42 la sută dintre candidaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, la examenul de bacalaureat s-au înscris 6.352 elevi, iar 700 au absentat. Conform datelor furnizate de ISJ Argeş, un număr de 13 candidaţi au fost eliminaţi,după ce au fost prinşi când copiau sau au avut telefoane mobile asupra lor.În 2011, în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, promovabilitatea în judeţul Argeş a fost de 36,42 la sută înainte de contestaţii.Spre deosebire de anul trecut, când au fost patru unităţi de învăţământ în care promovabilitatea a fost zero, în sesiunea din acest an nu s-au mai înregistrat astfel de cazuri.Contestaţiile se depun luni, între orele 8.00 – 12.00, iar rezultatele finale vor fi date în 13 iulie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban face curățenie! Mutările făcute vineri seara

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban continuă curățenia începută în Consulate.

Șeful Guvernului a decis să recheme în țară doi consuli.

Publicitate

În ședința de vineri seara, Guvernul Orban a aprobat, prin două hotărâri de guvern, rechemarea consulilor generali ai României de la Marsilia (Republica Franceză) şi Odesa (Ucraina).

Astfel, prin hotărârile aprobate de Guvern au fost rechemaţi din calitatea de consul general al României la Marsilia, Iulia Buje, şi, respectiv, de consul general al României la Odesa, Emil Rapcea.

Iulie Buje a fost numită consul general, şef al Consulatului General al României la Marsilia, Republica Franceză, în septembrie 2016.

Emil Rapcea a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Odesa în aprilie 2012.

Vezi și

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Epidemiologul Molnar Geza desființează Guvernul: ‘Uneori frizează chiar și o dictatură’, ‘Un război psihologic cu cifre care nu spun prea multe’

Avatar

Publicat

in

De

Epidemiologul Molnar Geza a desființat, pur și simplu, Guvernul Orban și autoritățile decidente.

Geza acuză că este un haos general, din cauza „revenirii agresive de-a dreptul a ameninţărilor administrative care uneori frizează chiar şi o dictatură şi un război psihologic cu cifre care nu spun prea multe”.

Publicitate

„Pot să zic că este un haos general în percepţia stării epidemice atât la nivel de populaţie cât şi, din păcate, la foarte mulţi decidenţi. Acest lucru se datorează revenirii agresive de-a dreptul a ameninţărilor administrative care uneori frizează chiar şi o dictatură şi un război psihologic cu cifre care nu spun prea multe”, a declarat epidemiologul Molnar Geza, vineri, la Digi24.

Molnar Geza a vorbit despre evoluţia pandemiei de COVID-19, explicând că faptul că avem peste 1400 de cazuri era „adevărul unei evoluţii a stării epidemice în cadrul pandemiei de coronavirus”.

Acesta s-a declarat întristat că patologia medicală din cadrul pandemiei „este foarte abil şi treptat scoasă din ce în ce mai mult din gestionarea faptică a serviciilor profesionale medicale”.

Potrivit unui studiu al INSP, dacă tendinţa actuală se menţine, într-o lună, România ar putea avea până la peste 2.800 de cazuri de COVID-19 pe zi. Despre acest studiu, profesorul Geza a declarat că nu este vorba de o cercetare realizată de INSP, ci un grant de cercetare – aşadar, nu este părererea generală a INSP.

„Cu toate acestea, apreciez foarte mult efortul colegilor pentru această evaluare şi chiar dacă unele cifre şi unele prognoze le consider exagerate este foarte binevenit că şi la noi în ţară se fac lucrări complexe sub acest aspect şi nu întotdeauna aşteptăm de la alţii că să ne calculeze ratele şi morbidităţile”, a completat Geza.

Vezi și

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend